Термин Март 2024 – тема 4

• 48 844
  • 791
  •   1
Отговори
# 255
Има такива пликчета в икеа различни рри. 🙂

# 256
  • София
И аз за пликчетата от Икея се сетих, но не мисля, че са достатъчно стерилни (или някоя друга марка), че да са подходящи. По-скоро помпата да се донесе в болницата, а там да се помоли да я стерилизират. Ако откажат - носи ви някой стерилизатора и толкова.

Аз още не съм прала нищо. То не са купени и всички дрешки де. Утре влизам в 31гс. Към 35-36гс ще изпера дрешки, чаршафчета, хавлии (грубо 2 седмици преди раждане ще гледам да е). Да кажем, че като гледам 2 дни ще ми отнеме да се изперат и да се наканя да ги огладя. Не са толкова много. Бабите и дядовците ще донесат изпрани и изгладени тези, които те купят и директно ще влезнат в гардероба.

Шишета, биберони - ще се стерилизират в деня на изписването като се приберем от болницата или евентуално ММ ще ги пусне преди да тръгнат да ме вземат. То отнема минутки. Помпата ще я стерилизирам непосредствено преди ползването й като (ако) се наложи.

# 257
В някои болници предлагат помпа и стерилизатор.
( В Надежда -София. имаше)
Там също имаше служебни шишета, мляко, козметика  и пелени.
Нямаше за лична хигиена на майката неща.
На предварителните срещи бяха казали - елате с лична карта, документи и джапанки да раждате, всичко друго имаме.
 Е, не отидох само с това, но се оказа че дамските превръзки не са достатъчни за лохите ,първите часове и дни, та ми даваха лигнин (като салфетки е)
Помпа ми купи таткото все пак. Но не съм пазила млякото, защото си имах достатъчно, само за облекчение ми послужи и съвсем кратко ползвах

# 258
  • София
На сайта на Надежда има списък какво да носим и хич не е само джапанки Simple Smile Доколкото чета, имат и микровълнова, в която би следвало също да може да се стерилизират разни дреболии.

# 259
Е, тогава нямаше списък, но така по-добре, да има.
И едно нещо дето никой никъде не ми беше казал и май не се говори особено, е че след като родиш (естествено) е добре да имаш храна. Защото ти трябва енергия. Аз бях мн зле, нямах сила да стана и пратиха мъжа за сандвич в лафката, което отне над 40мин в онзи ранен час. Май и шоколад може. Но трябва да се внимава да не е запичащо, че пък после все питат  кой е ходил по голяма нужда,  мн важно било и не изписват докато не се справиш. Даваха някакво гадно масло за разхлабване  на неуспелите.

# 260
Белле тъкмо вчера те мислех. Радвам се,че писа. Ще се справи малката тя е боец.😊

Моят доктор каза 2 седмици преди термина за планово секцио, тоест на 31 март е термина и от 15 до 31 март.
Развам св и аз за Белле, и знам че всичко ще бъде както трябва!!!! ❤
И моят термин е на 31 март 😂 Но още не сме коментирали как ще се ражда…. И при мен движенията се промениха, станаха като побутвания и плъзгания насам- натам 😃

# 261
  • София
На мен доки ми каза да си нося шоколад, а гадното масло е рициново и чета из форума, че действа успешно.

# 262
И моята бебка така ме рита, вчера цяяял ден не спря. 🥰
Белле тъкмо вчера те мислех. Радвам се,че писа. Ще се справи малката тя е боец.😊

Моят доктор каза 2 седмици преди термина за планово секцио, тоест на 31 март е термина и от 15 до 31 март.

И моят термин е на 31 март 😂 Но още не сме коментирали как ще се ражда…. И при мен движенията се промениха, станаха като побутвания и плъзгания насам- натам 😃

# 263
В списъка за Шейново си пише за ядене 😀 Шоколад без ядки за след секцио ни препоръчват. 😀

# 264
Това с храната ме подсеща за една забавна история на една от бабите ми. По време на самото раждане била толкова гладна, че в предродилна зала между всяка контракция гризяла бисквити. Искала да си ги вземе с нея в родилна зала на гинекологичния стол, но не й дали, че много трохи правела Joy
Аз мисля да последвам примера на Шейновските мами с шоколада и водата. То не че знам как ще раждам де, но да имам за всеки случай. Знам че преди и по време на самото раждане е най-добре да сме гладни, че ако се наложи пълна упойка с интубация не било добре  да сме пили вода дори.

# 265
Някой може ли да ме ориентира в подлажките за повиване? Нашата кошара има повивалник, който е с вътрешен размер 38/70 см, ама не намирам подлажки с такива размери ,а все по-големи. Реално да не би да се подгъват по някакъв начин?

# 266
Можеш да си вземеш скрин и отгоре да ги сложиш. Аз така ще направя ама ще видим как ще бъде с повивалника. Пък и скрина е удобство.

# 267
Ами искаше ми се, но нямаме място за скрин. Затова харесах кашарата,че си е с вграден повивалник един вид, ама ме бъркат тия пусти размери 🤣

# 268
Отиди на място в магазина най - добре, във вис виталис има голям избор.

# 269
  • София
Или просто да сложиш някоя хавлия или еднократна подложка (ползва се повече от веднъж) на самия повивалник. Нашия от кошарата не го ползвахме, но бих слагала нещо такова, ако го ползвахме.

Общи условия

Активация на акаунт