С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 310
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Редактирах си предния пост. Извинявам се за дългия чаршаф и грешките, но пиша през телефона без очила.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 18:22 от ЗЛОДЕИДА

# 106
Защо не си оправиш сега своята къща? Нека той плаща сметките, ти влагай в имота.

# 107
Оф, Злодеида, това е като сбъднат кошмар.

# 108
Защо не си оправиш сега своята къща? Нека той плаща сметките, ти влагай в имота.
Така ще направя, като ми е прехвърлят тази година тегля кредит за ремонт и я стягам.  Няма да чакам нищо вече и брак преди да взема нотариалния акт няма да подпиша. Ама тогава със сигурност на свека ремонтираната къща ще иде за Гинчето.

# 109
Ама тогава със сигурност на свека ремонтираната къща ще иде за Гинчето.

Тя, ремонтираната къща при всички положения ще иде за Гинчето. Въпросът е дали и мъжът ти няма да отиде да живее там. А не знам, как би го убедила да не отиде.

# 110
Не си разбивай повече спокойствието, заради  Гинчето. Виж, и твоята майка ще даде само на теб, макар и не с такива циркове.

# 111
Колкото да е ремонтирано се руши постоянно. Да иде де ще,  твоят  е направил подарък за ваша сметка.
 Оправяй си каквото имаш, като ти го дадат и си бетон.
И без брак може, дори мама да иска. Не питат нея все пак да каже да.

Явно не само Гинчето я слуша, Иванчо също го прави.
 Ти пък от какъв зор си се съгласила заедно да сте, мислеше ,че няма да се върне от чужбина ли. И аз не искам заедно с никого.  Нищо ,че съм от другата страна ,за нас не можах да извоювам, но сега не искам никой.
 Да ми мрънка някой , че съм спала, не съм направила закуска или супата солена, или фидето повечко. Мерси.

# 112
Не си разбивай повече спокойствието, заради  Гинчето. Виж, и твоята майка ще даде само на теб, макар и не с такива циркове.
Защото това е предложение на сестра ми. Тя реши да си даде дела на мен с думите "како аз къща имам, ти беше с татко до последно, от никой нямаше помощ". Майка ми и даде 20хил. евро старт за малък бизнес и и гледа детето откакто се е родило. Но моята сестра е от друго тесто. Казва, че и да реши да се върне в тук (което тя не иска) там ще си даде къшата под наем и с парите ще плаща наем в София.
Алекс, ако той рвши да иде там, прав му път няма да го спирам. Така било писано, да ми дойде акъла по трудния начин.
Боряна, съгласих се, защото до последно гледахме моя баща, душата ми е такава да не оставя човек сам самичък, с една чиния манджа ако мога да помогна ще. А свека тя ревеше че е  сама и тук и в чужбина, че и е тъжно и мъчно и и прилошава от плакане и я съжалих, но вече разбрах, че нейното са циркове.

# 113
Дано и мъжът ти да осъзнае , че всичко е театър.

# 114
Бих й казала на 4 очи, че прави децата си нещастни.

# 115
И тя ще го пусне по радиото ,какви 4 очи с тази.
 Днес викам на втория син да се маха от тук, не за пръв път е.
 Не му стигам аз, че и брат ми, ами и съседите го яхат като слуга, няма хора , ама той ли пък е  хората. Не може да отказва, аз съм такава и с това се боря,  да замълча ,да се спра,  не ми се плете ,но не отказах , плета чуждо щото те не могат . Той днес два пъти ходи да изнесе  гюм за смет на един съсед и  да го превърже.
  Друг телевизора му, друг друго.  Няма млади хора , а дето има не са услужливи.
  Той за какво е тук.  Пътува до работа, къщата обща и не давам да ремонтира, да си купува негово.
 Да не съм го родила за резервни части, то и брат му доскоро го ползва яко,  и сега пак, но вече праща пари за каквото иска.

Явно си от този тип хора и каквото да извърташ, от себе си няма да избягаш, но поне съществените неща защити.
 Щото добрите теглят, дето са  да не казвам, да не им пука например, все намират слуги и използват.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:02 от Бор_яна

# 116
Бих й казала на 4 очи, че прави децата си нещастни.

Е, ти пък. Как ще са нещастни при мама. Simple Smile

# 117
Знам ли, може да се усети, ако чужд човек й каже- проваляш живота на децата си.

# 118
  • при късмета
ЗЛОДЕИДА, добре си го решила. И в правилния ред, въпреки доверието, което имаш на майка си и сестра си и думите им. Първо документите, после ремонта и правилно да е само твоя. Тя и от сега е.  2 етажа по 45 кв. са достатъчни и за двама и за трима. Мъжа ти ти дължи работата поне по твоята къща и не го оставай да се измъква. Явно общите средства за къщата на майка му няма да се върнат. Пожелавам ти една успешна за плановете ти година! А за отношенията ви, от вас зависи. На теб ти е прикипяло, съвсем основателно, само мъжа ти трябва да разбере, че си права. Знае го вероятно, но трудно ще признае, че на практика майка му му дирижира живота. Мъжете много трудно признават подобно нещо, дори пред себе си и това е една от основните причини за войната м/у снахи и свекърви.
А свекървенската къща изобщо не я мисли. На мъжа ти възгледите трябва да промениш, ако изобщо е възможно и той сам ще се оправи. Или пък ще зареже всичко, каквото дал, дал, но вие ще сте на спокойствие. Като го няма в нот. акт на твоята къща и като майка му гледа само за сестра му, колкото и застрелян да е, все ще се опомни. Гинчето също не я мисли, кой каквото сам си направи цяло село и майка не могат

# 119
Защото това е предложение на сестра ми. Тя реши да си даде дела на мен с думите "како аз къща имам, ти беше с татко до последно, от никой нямаше помощ". ....
За мъжа ти няма какво да добавя, но един съвет. Не вярвай много на "думите". От личен опит с брат ми го казвам. И той така беше  много добър на думи, после така се отметна.... Нищо че аз гледах майка ми, а тя му приписа апартамента. Задвижи си нещата докато е време и си уреди прехвърлянето на къщата, мисли за себе си и за децата.

Общи условия

Активация на акаунт