С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 309
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • при късмета
Ма ко,ти  винаги си  права.  Абсурдно е да вникнеш  и  приемеш   другите мения.

Тук не става въпрос за съседите,а за бивши свекъри и бивш мъж.   Различно е и то много различно.   Но ти от висотата на  самомнението си за себе си, не можеш  да приемеш, че е нормално жената да се притеснява и да не го приема за правилно.  Защо поне веднъж не се опиташ  да погледнеш от нейна гледна точка или мнението на други, освен своето?  
Само, че потребителката, която попита за количката изобщо не е посочвала такива доводи, те са само и единствено твоя измислица. Даже, твърдиш, че било нормално да се притеснява от такива работи. И не, не е нормално по принцип да мислиш по този начин. Бивш, па бивша свекърва, па не знам си кой си. Нали затова са бивши, да не ги мислиш повече? Много добре съм вникнала в мнението ти както виждаш, просто още твърдя, че е погрешно, назадничево и тесногръдо

# 91
Аз не разбирам как мъжът на Злодеида си мисли, че това не засяга нея - парите, които е вложил, щяха да са иначе за тях като семейство, времето, което е губил там, също. Тя пряко не е загубила нищо, но като семейство са загубили. А свекървата как може да пълни главата на дъщеря си да напуска мъжа си докато е бременна и то само защото нямат официален брак. Не знам ако мъжът й чуе как ще реагира.
Мъжете често не осъзнават и не признават помощта и приноса на жената. Мъжът на Злодеида нито е първият, нито единственият такъв. Но за това не свекървата е виновна. Или поне не само тя.
За сестрата - приказва си глупости майката 🙄

# 92
Тя пряко не е загубила нищо, но като семейство са загубили.
Е, как да не е загубила пряко, като през това време е плащала тя разходите в тяхното домакинство.
Ами че това са доста пари като се натрупат и директно са излизали от нейния джоб.
Имам особено мнение за семейства с отделни бюджети, където всеки си харчи неговите пари за каквото иска и не се вземат общи финансови решения, но не е това темата.
В случая мъжът е решил да скочи, па да се прескочи и като закономерно не са му стигнали силите, е разчитал жена му да му осигурява дом и да плаща сметките.
И в това не би имало нищо лошо, ако човекът е благодарен и разбира каква огромна подкрепа му е тя. А той рупа ли рупа насреща.
Ужас!
Злодеида, знам че човек обича и се привързва, но моля те, ограничи даването и изисквай каквото ти се полага като време и внимание.
Като мъжът ти не може да се справи финансово, ще иска пари от майка си, а не да пренебрегва теб.
От опит ти казвам и защото ми стана криво за теб, изглеждаш свястна жена. Hug

# 93
Не съм разбрала, че само тя е плащала общите разходи. Еми много прецакана е даже. Може би е време да врътне кранчето и да изиска от мъжа си да поеме половината за семейния бюджет. Той сигурно няма да иска да дава пари за дома им, щом се води на майка й, а не техен.

# 94
Като кажа, че мен ме е бъркало много, само аз да плащам нашите разходи, да стоя без мъж вкъщи и да се оправям сама с всичко да не го закачам, защото е изморен, все пак се блъска да живеем в нова къща с удобства всички ме гледат и мълчат, а свека се изцепи по празниците " ако не живеете добре разделяйте се не си губете времето".

# 95
Като кажа, че мен ме е бъркало много, само аз да плащам нашите разходи, да стоя без мъж вкъщи и да се оправям сама с всичко да не го закачам, защото е изморен, все пак се блъска да живеем в нова къща с удобства всички ме гледат и мълчат, а свека се изцепи по празниците " ако не живеете добре разделяйте се не си губете времето".

И после не било вярно, че иска да си живее с децата и внучето си. И на двете си деца в прав текст им е казала да разкарат партньорите си. А, че единият партньор е изхранвал и отглеждал сина и - ами чудесно, ще има повече за нея и за дъщеря и.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 15:51 от alex_jp

# 96
Жената, според мен, не желае да прибере децата се да се грижи за тях и да им помага.
Не иска да остарява сама някой ден и затова иска да живеят с нея.
Освен това както синът е  направил ремонт, така ще пълни хладилника, ще пазарува, ще готви и чисти. Може и дъщерята да се включи като поотрасне бебето.
Тя ако искаше да помага, щеше да прави ремонти и да дава пари, вместо да се прави на две и половина.
Иска да и подг*з¥ват докато е жива, то е ясно.

# 97
Естествено, че свекървата няма да помага. Очаква се синът да ги храни и отглежда, очевидно има възможност, щом е направил такъв ремонт. Пък и как ще допуснат друга да му харчи парите.

# 98
Злодеида, вие брак с този мъж нямате? Нямате и общи деца. На практика нищо общо нямате. Свекървата ти е една обикновена селска жена и като такава гледа децата й да се разбират и да са около нея. Познавам доста такива хора - под предтекст децата да се разбират, не могат да проумеят, че това са вече отделни зрели хора, с техни си животи. Накрая се изпокарват.... но и теб нищо не те свързва с този мъж.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 16:42 от bubanka

# 99
Много объркана ситуация се е получила, но и мъжът на Злодеида не е съвсем виновен. те сега живеят натясно в чужд дом - майка и също не и е прехвърлила нищо и тя също има сестра, която може да предяви претенции и затова той  логично се е хвърлил да оправя голямата си семейна къща с оглед на бъдещето. Поне не е мързелив...  Явно са разчитали, че майката ще си остане в чужбина, или как? В такива случаи винаги има вероятност гурбетчията да се прибере и да сложи прът в колелата на всички планове.

Сестрата засега не се е разделила с мъжа си и аз не вярвам да го направи с новородено заради глупостите на майка си. Тя я подучва един вид да изнудва мъжа си за брак и и пълни главата с глупости, но Злодеида каза, че те де факто живеят добре и едва ли ще се стигне до раздяла.

Поне заема някак да се разберат да го плаща майката, след като тя живее в тази къща.

# 100
Аз не разбирам как мъжът на Злодеида си мисли, че това не засяга нея - парите, които е вложил, щяха да са иначе за тях като семейство, времето, което е губил там, също. Тя пряко не е загубила нищо, но като семейство са загубили. А свекървата как може да пълни главата на дъщеря си да напуска мъжа си докато е бременна и то само защото нямат официален брак. Не знам ако мъжът й чуе как ще реагира.
Мъжете често не осъзнават и не признават помощта и приноса на жената. Мъжът на Злодеида нито е първият, нито единственият такъв. Но за това не свекървата е виновна. Или поне не само тя.
За сестрата - приказва си глупости майката 🙄
Не си приказва. Днес се обадила на моя, да го моли да иде до София да вземе сестра си, която е болнични, за да ди почивала тук, а да не шетала и готвела на мъжа си през това време. Тя щяла да си гледа дъщерята и да я пази най-добре...

Много объркана ситуация се е получила, но и мъжът на Злодеида не е съвсем виновен. те сега живеят натясно в чужд дом - майка и също не и е прехвърлила нищо и тя също има сестра, която може да предяви претенции и затова той  логично се е хвърлил да оправя голямата си семейна къща с оглед на бъдещето. Поне не е мързелив...  Явно са разчитали, че майката ще си остане в чужбина, или как? В такива случаи винаги има вероятност гурбетчията да се прибере и да сложи прът в колелата на всички планове.

Сестрата засега не се е разделила с мъжа си и аз не вярвам да го направи с новородено заради глупостите на майка си. Тя я подучва един вид да изнудва мъжа си за брак и и пълни главата с глупости, но Злодеида каза, че те де факто живеят добре и едва ли ще се стигне до раздяла.

Поне заема някак да се разберат да го плаща майката, след като тя живее в тази къща.
Да Ирис! Много добре си ме опознала, но има малки детайли. Наистина не е съвсем виновен. Майка му обеща да си купи боксониера, като се прибере от гурбета. Всеки ден му звънеше как се радва за нас и колко и щастлива, че ще се събираме. Започна ремомта за да сме в по-голямо жилище, а и не се разбирахме с баща ми много преди да почине (човека просто беше много болен и тъжен и нямаше друг  освен нас). Сестра ми е уредена със собствен имот в чужбина, а и ще се омъжва за мъж с негов имот в съответната държава. Майка ми беше решила тази къща да я продава и да купи по 1 гарсониера за двете си внучки (моята дъщеря и тази на сестра ми). Като водяха обаче и двете за какво става дума ми казаха, че са решили да ми прехвърлят цялата къща на мен. Знам, че ще го направят. Къщата е на 2 ет. по 45кв. за основен ремонт. Аз 15г. не ремонтирах, а смао крепях, защото първите години бях сама с дете и болен баща, а следващите пак опъвах каиша за да ремонтира моя обещаната къща. След като майка му се прибра от гържета си купи кола за 20хил. и някакви си арт мебели. Забрави за боксониерата. Напомнихме и, каза че няма пари.  Направи и миналото лятп приземния щяла да живее там, той за 1 човек е идеален. Ние щяхме да живеем горе и да не е сама. Затворихме етажа до ключ и тя каза "аз под земята ще сляза само в гробищата". А то не е под земята, то е две малки стъпала надолу, нещо като партер. В момента саксийте с цветята и са там. През ден реве, че е сама и ще умре сама и ще се вмирише. Жена на само 54г... А дъщеря и много я слуша много. Нямало да кръсто дете на свекърите си, защото не било честно спрямо майка и. От простотия това лапе ще си разбие живота.
Злодеида, вие брак с този мъж нямате? Нямате и общи деца. На практика нищо общо нямате. Свекървата ти е една обикновена селска жена и като такава гледа децата й да се разбират и да са около нея. Познавам доста такива хора - под предтекст децата да се разбират, не могат да проумеят, че това са вече отделни зрели хора, с техни си животи. Накрая се изпокарват.... но и теб нищо не те свързва с този мъж.

Нямаме брак да. Но имаме 8г. заедно. Детето мй израстна с него. Гледали сме баща ми, баба му. Без пари сме били, болно сме били и пак не сме се оставили. Инвестирала съм време, разбиране, любов, много.  Но каквото е писано. И аз съм човек и на мен не ми издържат нервите да виждам всичко това.   Ама не ме послуша той да си купим апартамент наш, защото нямало да живее в кутийка, а сега живее на по-малко от кутийка. Минало свършено, да вървим напред ами май не му се върви. Май май аз бутах всичко. Да работи, да ремонтира. Винаги виках "добре спокойно ще се оправим, аз ще измисля начин, ти си действай към целта" . Нали за това сме двама, единият вол като падне, другия да продължава да оре.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 18:15 от ЗЛОДЕИДА

# 101
А дъщерята и мъжът и какво казват по въпроса?

# 102
Аууу Злодеида като сериал си😡, мъжът по сценарий трябва да го тресне тухла по главата😉
Шегувам се с добри чуства- дано не те засягам, но всичко зависи от мъжът ти.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 18:03 от ccvet

# 103
  • при късмета
ЗЛОДЕИДА, мъжа ти трябва да се отдръпне от отношенията м/у майка си и сестра си. Не може нито да е кученце, изпълняващо поръчки на майка си, нито прислужник на сестра си да я развозва когато и където им е хрумнало. Да се оправят двете, при решения касаещи тях двете.
Майката като разбие живота на дъщеря си и тя като се усети, поне да не въвлича във вината и брат си

# 104
Добър съвет, но надали ще я послуша. Изглежда не е от мъжете, които се вслушват в съветите на жените си. Или Злодеида не успява да го убеди.

Общи условия

Активация на акаунт