С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 365
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
НелиСА, свекървите не са майки А? 😂
Синът ми пищеше от баща ми….. ми мина му

# 301
Според мен просто бебето го почват колики.. 😅

# 302
Не всявайте паника 🙂 Само това ѝ трябва на авторката!
Бабата на двумесечното сигурно е на 50-50+ години. По нейно време не са захранвали рано бебетата.

Включвам се с опит отпреди 21 години - сокче на 40 дни, плодово пюре на 2 месеца, зеленчуково на 3, месо на 5. По тази схема ме караха да захранвам, също да кърмя през 3 часа и нощем само вода, "за да си почива коремчето".

# 303
На годинка - кебапче.

# 304
  • София
Аз да кажа, как аз действах когато майка ми и свекърва ми даваха на децата ми забранени от мен неща.
Ами карах се на децата, пред бабата, че са ги приели. Може да не е най-честното, но децата ми би трябвало да знаят правилата и не е нужно да ме чакат да си обърна гърба, за да ги нарушават. Не, че не бях пробвала да обясня културно на свекърва ми и по-директно на майка ми, че не одобрявам, но ефект нямаше. Подхилкват се зад гърба ми. Като се скарам на детето, то хем не смееше следващия път да нарушава правилата, хем бабата се чувстваше виновна, че заради нея, внучето го отнася. Е, има риск да задействат таен заговор зад гърба ти, но при толкова редки срещи в годината, няма как да се утвърди този модел. Мама си е мама с нея си повечето време и се научаваш нея да слушаш. Разбира се имало е много случаи да правя отстъпки, бабите наистина гледат да си поглезят внучетата и ние също трябва да правим изключения (с възрастта усещам колко ненужни са били някои от правилата ми), но когато прекалят и започнат нагло да ми противодействат правех остра забележка и налагах наказания.
Между другото тази тенденция продължава. Децата ми са тинейджъри, баба им (моята майка) щяла да им дава пари за нещо, което категорично съм забранила в момента. Много добре знаят позицията ми и отговарят: "Не, бабо, много благодаря, но мама не разрешава. По-добре тези пари за нещо друго да ги ползваме или ги дай на мама тя ще го купи когато му дойде времето"

# 305
Да продължа историята с Гинчето. Вече е в болнични и Иван трябва да ходи до София да я вземе на гости. За целта Иван ще си пуска 1 ден отпуска . Плана е направен от майка им. Ще постои тук Гинчето и ще ходят до Одрин на пазар за бебето. Познайте, кой ще ангажират да ги закара до там. Усещам, че ще остана без нерви. На средата на ремонт сме и ако се вземе отпуска за такива глупости ще имаме разговори. Освен това драмата за името започна. Бащата на момчето давал 5000лв. да кръстят бебето на него, свека се изказва "даваме 10 000 да кръстите бебето на вуйчо му". Егати... ще се гръмна.

# 306
Баси селската драма. Ще плащат за име. Зло, нещата не вървят на добре за теб.

# 307
Злодеида,  вуйчото, на когото ще го кръщават кой е? Твоят мъж или друг брат?
Значи свекървата няма пари да ви даде за ремонтите, които сте направили, но ще дава 10000 на дъщеря си за името? Или и за това ще обещае, пък после трай коньо за зелена трева...
За останалото нямам думи. Бебето колко е голямо? Да не ти го тропосат да го гледаш ти, докато те се развяват по пазарите?
Пишеш, че ти е много добър мъжа, но е важно да е добър приоритетно за теб, а не за останалите.
Разбирам транспорт за нещо важно - болница, покупка на уред без който не може... ама екскурзия в Одрин... всичко си има и тук да напазаруват за бебето. Като искат от там - книжка, кола и независимост на придвижване.
Няма оправия с такива роднини и мекушав мъж. Моят баща беше така, та знам.

# 308
  • Варна
Бебето май не е родено още.

А ти разговорите ги започвай отсега. Даже много си чакала.

# 309
Първо изясни какво иска мъжа ти - може той да няма нищо против да отиде да вземе сестра си, както и да се разходи до Одрин. Ако е така, не е хубаво да го дърпате в противоположни посоки, все пак това е само един ден.

За кръщаването срещу пари е чутовна глупост. И да не би да се очаква вуйчото да ги даде тия пари, не бих се учудила при тяхната наглост. Все пак се надявам, че само си приказва.

# 310
  • Пловдив
Да продължа историята с Гинчето. Вече е в болнични и Иван трябва да ходи до София да я вземе на гости. За целта Иван ще си пуска 1 ден отпуска . Плана е направен от майка им. Ще постои тук Гинчето и ще ходят до Одрин на пазар за бебето. Познайте, кой ще ангажират да ги закара до там. Усещам, че ще остана без нерви. На средата на ремонт сме и ако се вземе отпуска за такива глупости ще имаме разговори. Освен това драмата за името започна. Бащата на момчето давал 5000лв. да кръстят бебето на него, свека се изказва "даваме 10 000 да кръстите бебето на вуйчо му". Егати... ще се гръмна.
Потретвам. Имаш проблем с мъжа си. И отделно - ти него не можеш да го спреш, ама къде ще стои Гинчето на на гости? Ако е у вас - постави си границите и кажи не.

# 311
А, тя сестрата вярно, че беше още бременна. Ама и аз още спя, нали името още се избира, няма как да е родила.
Извинявам се!
Янтра, за какво да стои Гинчето в тесния апартамент в ремонт, като има къща на два етажа напълно ремонтирана и направена.
А и идеята на мама не е да стои сама, а да прибере и двете си дечица при себе си, доколкото усещам.

# 312
  • Варна
Тази майка брутално командори дъщеря си и има нездрав интерес към сина си. Това е моето мнение, тази е за освидетелстване и да я споменават в учебниците като сериозно отклонение от нормалното.

# 313
А защо Гинка не я развозва и води на пазар мъжът и, нормално е той да си има ангажимент. Тая свекърва ще развали и на Гинка семейството.

# 314
  • при късмета
ЗЛОДЕИДА, каквото и да ти кажем, все ще е малко. Зарежи свекърва и етърва, с мъжа си говори и се разбирай. И аз бих водила разговори, ако сме насред ремонт, а той си взима отпуска да се разсожда насам, натам и ще се на доста висок тон. Закъсняла си даже. Защо не си вземе отпуска да завърши ремонта по-бързо?
За името, даже коментар нямам

Общи условия

Активация на акаунт