Това бебе просто усеща, че майка му не харесва свекърва си, че е напрегната в нейно присъствие, и реагира по начина, по който може – с плач.
Бас държа, че в другата баба не плаче – точно защото усеща спокойствието на майка си в нейното присъствие.
А всички останали хора, на които реагира с усмивка социалното бебе – все пак те не са оставали насаме с него да го гледат, винаги са общували в присъствието на родителите. И явно майката също е била спокойна в тяхно присъствие.
Tочно това си помислих . Ако отидеш и го оставиш на най-добрата си приятелка ще си с едно усещане и е много вероятно бебето да не плаче, поне в началото. Но, ако го оставиш на непознатата за теб моя колежка от етноса ще е друго (аз повече на нея бих имала доверие, отколкото на много други хора, но както и да е). Мисълта ми е, че ти няма да си спокойна, нали (макар че 2-месечно бебенце, ако е оставено повече от 2-3 часа ще плаче винаги, какво остава за цяла нощ). Аз като сам родител не съм оставяла моята до 3 годишна възраст с преспиване.
Според мен прекрати това, независимо с кого. Бебето трябва да е до майка си и баща си основно. Сега, за някой и друг час, разбира се.
Успокой се и се радвай на бебето си!