С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 365
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Ех, ако съм знаела за тия наддавания за име, щях да организирам един търг аз. Начална цена 10 бона. Който хвърли най-много - на него ще е! 😂 Много елементарна свекърва….

# 316
Едно време имоти се обещаваха за име. Имаше тема - свекървата излъга, че ще прехвърли апартамента, сега как да сменя името на детето.

# 317
Обещаването не е като даването.
Тази свекърва освен това не е от дашните.
Освен това сумата ми се вижда твърде голяма и поради тази причина ми изглежда като празни приказки и изхвърляне, вместо реално намерение.
Ама това вече е проблем на Гинчето, не на Иван и Злодеида.
Лошото е, че това трябва да е предупреждение за тях, какви циркове ще са, ако решат да имат дете.
Макар че за тяхното може свекървата да не и пука как ще се казва. Тук виждам делене на децата и, което обикновено се пренася и върху внуците.

# 318
  • Варна
Това да дават пари срещу име никак не ме изненадва. Но това, че иска да се кръсти бебето на вуйчото, ме хвърли в къпините. Тая не е нормална, казвам ви. Тя го гласи за баща на бебето тоя вуйчо, помнете ми думата.

# 319
То вуйчото има ли деца? Може да иска да го включва, за да се зароди бащински инстинкт и да поиска и тя да има още внуци. Иначе идват някакви извратени помисли - брат и сестра да са си семейство - име на вуйчото, той да ходи на пазар за бебето, пък и двамата да си се върнат при маминка и да зарежат партньорите си.

# 320
  • при късмета
Свекървата иска да си живее с дъщерята и внучето, а сина го вижда по-скоро в ролята на прислужник, длъжен да изпълнява прищевките на принцесите, нали е единствен мъж в семейството, но пък да няма думата в това "семейство". Мисля, че и себе си включва в това, не само сина и дъщерята, даже се вижда с основна роля в конфигурацията. И двете ѝ деца са около/при нея и тя решава кой е с привилегиите и кой със задълженията.

# 321
Виновни са партньорите,които допускат това!
Бебето няма ли си баща? Той да си води жената където иска.
Хайде,да я доведе при майка и на гости,горе-долу е приемливо.Ама брат и да я развежда по пазари и когато са в ремонт?

# 322
  • София
Виновни са партньорите,които допускат това!
Бебето няма ли си баща? Той да си води жената където иска.
Хайде,да я доведе при майка и на гости,горе-долу е приемливо.Ама брат и да я развежда по пазари и когато са в ремонт?

Свекито на Злодеида е казала, че ако мъжа на Гинка не я направи своя съпруга, свекито си взимала дъщерята с бебето при нея.

# 323
Не знам какво е, ама не е нормално, прескача зетя и изглежда не го иска.
 На ум ми е този да направи ремонта поне, да остави нещо за спомен и  да си живее с мама. Толкова да са подчинени на майка си деца не познавам.
 Винаги съм за уважение/на подчинение, но нямам подходяща дума да не е натоварена/ към майката, свята е, но има отровни родители все пак.
Да я уважаваш е едно, да си съсипеш живота заради нея  е друго.
  Никак не е трудно да кажеш в прав текст - не си права ,така няма да стане, като хан Аспарух - аз казах и край, не отстъпваш.
  Не  я мразиш ,не я овикваш, обиждаш, просто  имаш мнение и отстояваш.
 Проблем е да нямаш мнение и да  се подчиняваш сляпо , то едва ли само на мама е.
 Как го прави тази жена, нямам идея. Но ги върти на пръста си всичките.
 Като са им слаби ангелите.
 Силно ще се притесня да са ми такива децата.
 От добротата до глупостта е много малко разстоянието.

# 324
Ами моята свекърва все казваше, че чичото е половин баща.
И все обясняваше как много ги гледал, което е вярно и че са много привързани.
И че ако нямаме собствени деца, да не се притесняваме, като завършат университех, ще ги вземем тях в чужбина, където живеехме доскоро, и ще са като наши деца.
Да, ама не е същото, защото чичото учи момчето да кара кола, баща му един п,т не си е отделил от времето да се занимава с него. Обаче и като го скъсаха, и като взе изпита, се обади на баща си, а на чичото даже не вдигна телефона, та се наложи чичото да звъни на другите, за да разбере.
Много обидно му стана.
Толкова за половината баща.
Свекърва ми понякога е много наивна.
Обаче сто процента е внушавано как чичото като няма деца, едва ли не е длъжен да мисли за племенниците като за свои.
Аз им пообърках семейната идилия като се появих преди три години и издирих веднага репродуктивни клиники. Blush Grinning
Затова и попитах кой вуйчо се има предвид, да не го гласи за половин баща на бебето. Thinking

# 325
Гинка е в болнични вече, значи скоро ще ражда. Не, не мога да поема аз ангажимент да друсам бременна жена в колата, да й стане нещо и да вземе да ражда по път. Ужас. И навалица по пазари! Само да се тръшне болна сега й трябва. Брррр. Нещо такова дали не може да се бутне на свекървата? На мен ми е истинска причина, аз много мразя да ме вмъкват в неща, с които не съм съгласна.

# 326
  • Варна
Не е популярно тук, но винаги съм казвла, че моите битки си ги водя сама. Първо уведомявам благоверния какво ще се случи, а после, нищо, че свекърфеята е майка на мъж ми, хващам я на къс пас и си й казвам баш каквото мисля. Ако така продължава да се намесва и дирижира, ще си гледа (сина), щерката и внучето сама.
Щото, те мъжете слушат мама, ама фитилът им е къс и скоро ще са си само двенките.

# 327
  • при късмета
За да не те вмъкват в нещо, с което не си съгласен, изобщо не ти трябва да се оправдаваш или да вкарваш каквото и да е. Категоричен отказ е достатъчен

Не е популярно тук, но винаги съм казвла, че моите битки си ги водя сама. Първо уведомявам благоверния какво ще се случи, а после, нищо, че свекърфеята е майка на мъж ми, хващам я на къс пас и си й казвам баш каквото мисля. Ако така продължава да се намесва и дирижира, ще си гледа (сина), щерката и внучето сама.
Щото, те мъжете слушат мама, ама фитилът им е къс и скоро ще са си само двенките.
Точно тази свекърва, това не би я уплашило, а напротив, ще я мотивира.

# 328
  • Варна
Ма ко, вярно е за тая, но е добре да й се напомни, че синчето няма да има възможност да я обслужва, като е зает с битовизмите, които сега Злодеида му спестява. Пък и не пречи малко да й се вдигне кръвното

# 329
То вуйчото има ли деца? Може да иска да го включва, за да се зароди бащински инстинкт и да поиска и тя да има още внуци.

По-скоро гласи внучето да наследи вуйчо си, който няма собствени деца.

Знам за подобен случай – бездетен вуйчо осиновява детето на племенницата си (с баща неизвестен в документите, иначе всички го знаят кой е) с условието да сменят името на детето (в първи клас) с неговото, а той в замяна ѝ прехвърля къщата си.

На мен ми стана интересно защо не коментирате свекъра на Гинчето, който първи вади оферта за името. При това синът му даже не е благоволил да предложи брак на жената.

Общи условия

Активация на акаунт