С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 396
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • при късмета
Ма ко, вярно е за тая, но е добре да й се напомни, че синчето няма да има възможност да я обслужва, като е зает с битовизмите, които сега Злодеида му спестява. Пък и не пречи малко да й се вдигне кръвното
Тя до сега успешно му спестява тези му задължения. Ще го прави и занапред. А, ако не може, ще си "прибере" и него, като щерката.

Не знам как може да се оправиш с такова същество. Освен по най-грубия начин, тотално отрязване, не виждам друг начин. Обаче синчето трудно ще го направи. Дъщерята вече е загубена кауза, пиша я самотна майка, нищо че за сега има мъж до нея. Но поговорката, че каквото сам си направиш, цяло село или господ не може да ти направи, няма изключения, заради такива, като нея

# 331
То господ събирач, не вярвам да са много различни свекърите. Ама мама затъмнява хоризонта и не личат.
 Горко на бебето.

# 332
Намирам, че е въпрос на възпитание човек да се обоснове когато го молят за нещо и той отказва. Аз не съм във война със свекърва ми, че да сервирам сухо не и фръц. Който е на нож с хората наоколо, може да си бъде сух, студен и категоричен колкото иска. За мен цялата ситуация е най-лоша за Гинчето и общо взето, за нея ми е жал. И ако мога да пробутам на глупавата й нахална майка някаква минимална идея за грижа, бих пробвала.

# 333
Не мога, не искам и просто не са си достатъчна обосновка. Другото са подробности.

# 334
Аз тихичко да попитам това "даваме 10000 ако..." кой ги дава? Да не се подразбира, че ще е вуйчото, щото името му, нали... 🤐

Не разбрах вие със свекървата в един град ли сте?

# 335
salvina,
На някои жени не им трябва мъж. Трябва им някой, който да върви подире им. Дали ще е мъж, дали брат, сестра, все тая. Та не съжалявай Гинчето, тя добре си е оплела кошницата- ако не потръгне с мъжа й, ще се прибере при мама, батко ще помага и така.
Този филм съм го гледала като детето на брата.

# 336
  • София
Такава дивотия скоро не бях чела! Хайде, ЗЛОДЕИДА ще говори с мъжа си, но в крайна сметка да си мисли как да се оправя сама. Да не се стига дотам, но то вече е критично положението. Едно е помощ за майка и сестра. Това надхвърля нормалните граници.

# 337
  • при късмета
Намирам, че е въпрос на възпитание човек да се обоснове когато го молят за нещо и той отказва. Аз не съм във война със свекърва ми, че да сервирам сухо не и фръц. Който е на нож с хората наоколо, може да си бъде сух, студен и категоричен колкото иска. За мен цялата ситуация е най-лоша за Гинчето и общо взето, за нея ми е жал. И ако мога да пробутам на глупавата й нахална майка някаква минимална идея за грижа, бих пробвала.
Защо трябва да се обяснявам? "Не мога" е достатъчно, не е грубо и не налага обосновка защо точно не можеш. И в никакъв случай не е фръц, а нормален отговор

# 338
salvina,
На някои жени не им трябва мъж. Трябва им някой, който да върви подире им. Дали ще е мъж, дали брат, сестра, все тая. Та не съжалявай Гинчето, тя добре си е оплела кошницата- ако не потръгне с мъжа й, ще се прибере при мама, батко ще помага и така.
Този филм съм го гледала като детето на брата.

Много твърдо разчитам на Злодеида да си познава хората, да знае какво да прави и как да си пази интересите.
Аз си разсъждавам като чужда и отгоре. Може да си съвсем права.

# 339
хващам я на къс пас и си й казвам баш каквото мисля. Ако така продължава да се намесва и дирижира, ще си гледа (сина), щерката и внучето сама.
Щото, те мъжете слушат мама, ама фитилът им е къс и скоро ще са си само двенките.

Ми не, целта е да са си тримката заедно плюс бебе. Братът ще ги обгрижва. Те са си кръв, други не им трябват. То ако имаше как и за бебето, нямаше да ползват чужд човек, ама няма. Не са малко такива извратени жени.

# 340
Мислих и премислях много неща да пиша , но реших , че е безмислено с такъв мъж в картинката😡
Едно ще кажа, пък дано ме разбере - Злодеида язък ти за ника😉

# 341
Защо пък решихте, че Гинчето е зле? Много си е добре момичето даже. Доколко слуша и се влияе от майка си и дали въобще се влияе, както тук се измисли, няма как да знаем. Най-вероятно - не, майката просто си ги говори. Засега сестрата чака бебе, има си мъж, грижовни майка и брат, евентуални парични постъпления покрай бебето и името, както и място, където да се прибере, ако нещо се разтури в семейството ѝ. Обгрижена и обезпечена е отвсякъде.
Злодеида е зле. Макар че нищо чудно и тя да преекспонира нещата. И да се ядосва повече от нужното! Да престане да обръща внимание на свекървата и да я дебне непрекъснато какво казала или какво ще направи. Щом ремонтът на нейния таван върви, значи Иван се е освестил и се старае за семейството си. Ама щял бил (може би) да отиде до София да прибере сестрата или до Одрин на пазар!? Ми отиди и ти! Кво ти пречи и на теб да се разходиш до София или попазаруваш в Одрин 😄
И си поискайте парите за ремонта на свекината къща. Щом има да дава за име, да ви върне поне част от вашите 😉 Ако има, де.

# 342
То вуйчото има ли деца? Може да иска да го включва, за да се зароди бащински инстинкт и да поиска и тя да има още внуци.

По-скоро гласи внучето да наследи вуйчо си, който няма собствени деца.

Това беше първото, което ми хрумна и на мен, още повече имам такъв пример. Познавам една бабетка, която много се страхуваше с напредването на възрастта синчето да не "вземе" жена с дете, и всичките му иманета да отидат при чужди хора. И тя правеше точно това - освен че кръстиха първото дете на вуйчото, после полагаше огромни усилия да има близост между вуйчо и племеник, да му плаща разни курсове и уроци, да има фонд за образование, и такива неща. Вуйчото е вече на 60, и наистина има много добри отношения с племеника, но жена по една или друга причина така и не "взе" - ни с дете, ни без дете.

# 343
  • София
АнаИва, в твоя скучай вуйчото може изобщо да не се интересува от жени.

# 344
  • при късмета
  Ама щял бил (може би) да отиде до София да прибере сестрата или до Одрин на пазар!?
Не е така. Със сигурност ще ходи да я вземе от София, за целта - отпуска за 1 ден. Това, което е "може би" е ходенето до Одрин. А плана на мама е такъв, така че те виждам причина И това да не се осъществи
ЗЛОДЕИДА, аз на твое място бих дала на мъжа си да прочете темата и да се види отстрани. И себе си и майка си и сестра си.Това поведение и тези задължения са му втълпявани откак се е родил и трудно ще го направи от самосебе си или изобщо да се замисли, че не е в реда на нещата. Ако ти започнеш да натякваш и да ги обясняваш тези неща, по-скоро до скандал ще доведе, отколкото нещо да му влезе в главата

хващам я на къс пас и си й казвам баш каквото мисля. Ако така продължава да се намесва и дирижира, ще си гледа (сина), щерката и внучето сама.
Щото, те мъжете слушат мама, ама фитилът им е къс и скоро ще са си само двенките.

Ми не, целта е да са си тримката заедно плюс бебе. Братът ще ги обгрижва. Те са си кръв, други не им трябват. То ако имаше как и за бебето, нямаше да ползват чужд човек, ама няма. Не са малко такива извратени жени.
И аз се замислих, защо пък свекървата да дърпам и с нея да си говоря. При какъвто и да е проблем, той е в двойката, независимо, че може да го е създал трети човек. И разговорите трябва да останат там. Ще се моля аз на свекървата да остави мъжа ми на мира. Ми мен ще ме е срам, честно. Не мога да си го представя. Първо, такъв мъж изобщо не ми трябва, ако ще се съобразява с някой друг на първо място. Нямам причина да ѝ се моля, да го остави на мира, ще я помоля най-учтиво да си го вземе обратно. Второ, няма да се стърпя да не навра самия мъж, където му е мястото, преди изобщо да стигна до свекървата

Общи условия

Активация на акаунт