С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 429
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Да уточня- целта на свекървата е точно да си прибере дъщерята и да си гледа внучето. Вече е измислила име - Иван като  сина и (моя мъж). Гинчето се води по акъла на майка си много. В болничен е от сега от 4тия месец, защото майка и я накара да спре работа. На Гинчето и няма нищо, дори не повръща, просто не си харесвала колежките и сега ще се вземат болнични един след друг за да си стои тук до 9тия месец и да си иде в София когато трябва да ражда. Да не слугувала на мъжа си да не и стане нещо, а да си я гледала майка и.Гинчето е стегнала багажа за 6ти брат и да я взема. Ще стои в ремонтираната къща на майка си. Целта с името я разгадахте, ние с мъжа ми нямаме деца. Той нито иска да има, нито опити правим. За това така върти и суче свека. За да даде къщата на дъщеря си под предтекст внучето. Това, което иска от сина си не е да се раздели с  мен, а да им в под ръка за мъжката работа и да ги развозва насам натам и спонсорира. Дето живеем в един град ами сме и в един квартал през 3 улици. Парите за ремонта на нейния имот няма да ги даде, ще даде на дъщеря си и ще каже " все едно батко ти ти ги дава, аз имам на него да давам, той си ги дава за племеника".  
Ремонта в моя дом си го плащам изцяло аз. Мъжа ми участва с труд.
Тези хора да такива. Майка му цял живот тъпани "Иване мама, ти си мъжа в къщата, нямаме никой друг". И моя баламурник това чака да чуе...

# 346
Е защо бе, не иска ли дъщеря и да има мъж, и неговите родители явно са имотни, щом хвърлят по пет хилки за име.  Иначе другото е често срещано - и в моя род има двама братя, един от които бездетен и се очакваше от него да работи за племенниците си и да им остави всичко. Ама едни сметки се правеха, още не бяхме стигнали средна възраст и вече разпределили и на него какво, та да остане у племенниците. Много е грозно.

# 347
И после Иван(и ти) изцяло ще издържате това дете. Честито да ви е!

# 348
Освен да го пратя у тях в дядовата ръкавичка, че да му светне лампата...

# 349
Оххх 😡 ти какви ги търсиш там?!
 Нямаш ли достойнство, използвай ММ с труда си да ти възстанови разходите и помисли дали искаш цял живот да си статист в сериала или да си режисьор?!

# 350
Нямаше никакви проблеми преди майка му да се прибере окончателно от чужбина. Абсолютно никакви.

# 351
Не  е лоша идея да поживее с тях. Може да му светне,  ако не, е кауза пердута той.

# 352
Е защо бе, не иска ли дъщеря и да има мъж, и неговите родители явно са имотни, щом хвърлят по пет хилки за име.
Не. Ако дъщеря и има мъж как да прехвърли къщата на нея? Нали и той ще има пръст там рано или късно. Свека иска да има внуче това е. Друго не иска.

# 353
Това със сметките на роднините ми е познато. Моя близка беше отхвърлена от семейството си защото осинови дете и (О, ужас!), остави племенниците си без апартамента си, колата и парите си.

Злодеида, а ваше общо дете?
Иначе племенничето винаги ще е детето на сестра му и с приоритет. И идеални да са свекървата и зълвата, такива са нещата от живота.

# 354
С такъв мъж-послушко нищо хубаво не те чака, а и по-зле ще става - племенниче за отглеждане, после възрастна майка .... Спасявай се докато е време.

# 355
  • при късмета
ЗЛОДЕИДА водихте ли разговори за разходите по вашия ремонт? Отбеляза ли, че сте хвърлили пари за чужд ремонт, той е в заеми, а и няма за настоящия? То ясно, че труда е най-скъпото нещо в един ремонт, но не компенсира два ремонта. Ако не си провела тези разговори, а чакаш сам да се сети или да го вземе предвид, си мисля, че ще почакаш. Разговорите ви от тук нататък трябва да са пределно ясни и да няма нищо неизказано. Защото той и да е наясно, че майка му го манипулира, надали ще го признае, а може и изобщо да не го мисли, колкото и да е странно. Говорете и го накарай да си изясни приоритетите първо за себе си, после и на теб да каже какви са му плановете. И му дай да разбере, че ако ще сте семейство, няма да се съобразяваш непрекъснато с хрумванията на свекървата и вашите планове ще са си само ваши, не може да се нарушават от майка му и сестра му. А свекървата да реве колкото иска, че няма мъж в къщата, този на дъщеря ѝ ще свърши работа

# 356
Е, защо да оставя мъжа сега, че и го пращате при свекървата?
Да си довърши ремонта, този човек ми изглежда свестен. А и отдавна живее със Зло.
Злодеида, сключете брак, независимо, че не искате общи деца

# 357
  • при късмета
Е той довършването на ремонта го дължи така или иначе. Тя го издържа изцяло, откак прави ремонт у майка си и изплаща заеми.

И да, трябва да си поискат парите за ремонта в прав текст

# 358
Аз оставам с в впечатление, чи Иван никой не го пита какво иска, само му нареждат. А ако той също иска да развозва сестра си и няма нищо против плановете на майка си? Трябва да се изяснят тия неща.

# 359
Мда, да се оженят, че утре майка му като го накара да тегли и кредит за нещо, да е съдлъжник.

Общи условия

Активация на акаунт