С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 433
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Сестрата ме подразни страшно.Това не е нейно дете и сестра и си има свое семейство.Редно е да се отдръпне и да ги остави да си подреждат собствения живот.

Както и двете баби.

# 151
За всички неразбрали, един поздрав!
За разбиращите благодаря за разбирането.

Сестра ми е хипохондрик и зета покани майка си а тя нас. Снощи когато свекърва и си тръгна бебето плачеше и ние го успокоихме и сега докато си пътувам спи. Имам опит. Щях да ставам акушерка но не исках да изгубя 4 г и без да знам дали ще стана дефакто.

Ами вие не и помагате по този начин. Бебетата плачат, тя трябва да го успокои, а не "ние". Пречите и да свикне да се грижи сама за бебето, което, повярвай ми е най-лесното и  оптимално решение. Майката и бащата след работа, повече никой не е нужен за да се успокои едно бебе.

# 152
  • София
То и при новородено бащата има право на отпуск, за да може да си гледа детето заедно с майката.

# 153
Много баби, хилаво дете. Не е случайна тази приказка.

# 154
  • Варна
Ужас... Егати калабалъка... 🤣

# 155
В такива случаи трябва да се слуша майката на бебето. Все пак тя е раждала и може наистина да има нужда от помощ.
Бащата е направил голяма грешка като е поканил майка си. Като тръгне той да ражда, тогава има право да иска помощ от когото реши.
За свекървата не знам, но всички са нахални до безбожие. Ще дойде сестра ми да ми обяснява от какво има нубда детето ми. Това ще се случи точно НИКОГА Joy
А защо не, ако е професионалист?
Нали в Германия идва жена да ви помага със съвети как да си гледате детето, как да го храните, как да правите гимнастика.
В България няма такава услуга от здравната каса, така че ако някой има в семейството си човек с такива знания, не виждам нищо лошо да се възползва.

# 156
Има и в България. Педиатърката посещава бебето веднага след като се приберете от родилния дом в къщи, и ви консултира за всички тия неща, а отделно на всеки месец детето се води при нея задължително за консултация, за да го прегледа, мери и да ви даде насоки за каквото питате. Реално няма нужда здрава жена със здраво бебе от никой - който и да е от другата рода изнервя противоположния родител. и само сблъсква  родилката с трудности да се вземе в ръце. Но това, да кажем, може да бъде обект на спор.

В случая, обаче, с толкова чепати и агресивни характери, както са се събрали на главата на родилката от двете семейства, едва ли някой може и да си помисли, че са и от полза.

Авторке, и аз обичам сестра си повече от всичко на света, но има моменти, в които човек просто трябва да се отдръпне. Този е точно такъв, за всеобщо добро. Ще виждаш детето, ще си му любимата леля, ще ти го оставят и т. н., но по-нататък, остави жената да се вземе в ръце- Ще ги изпокараш с родата и оттам и с мъжа и, не ти трябва такова нещо.

# 157
Не е същото като в България. Не е еднократно и показва доста неща.
Вчера една приятелка ми изпрати клипчета, които е направила от посещенията.
Съвсем различно е от прегледите при педиатърката.

# 158
Ще дойде този, който АЗ съм поканила, ако имам нужда от помощ. Толкова.
Иначе, най-близките идват да видят бебето за 2-3 часа и си тръгват. Елементарно е.

# 159
При мен никой не е идвал, защото не исках никой да ми се бърка.

# 160
  • София
При двама здрави родители, няма нужда от баби, лели и подобни. Бащата не може да се включи единствено с кърменето. С всичко останало (готвене, чистене, къпане, обгрижване) може да се справи.

# 161
Не се знае колко здрава е майката в момента.

# 162
  • София
Затова родителите са двама.

# 163
Не се знае колко здрава е майката в момента.

Какво значение има. Щом майката казва, че детето й е гладно, детето трябва на момемта да йнсе даде. А не сестра й да го преоблича и да го успокоява.

# 164
  • София
Абе три свекърви са й се събрали на горката родилка на главата и се карат кой по-знае как се гледа бебето й. Ужас, та ужас. Горката.

Общи условия

Активация на акаунт