С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 352
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Ариел, извинявай за въпроса, за България ли става въпрос?

# 406
Много е весело с тази водянка. В нашия блок имаше. Целият квартал разбра.

# 407
Зълва е сестрата на мъжа.

# 408
Ариел, извинявай за въпроса, за България ли става въпрос?

Не, но щеше да бъде хубаво да знаем за заболяването му защото човека беше апатичен и летаргичен от доста време.
Така поне щяхме да знаем как да се държим без да пуснем някой тъп коментар, с който например бихме могли да го засегнем.

# 409
Аз пък смятам, че свекървата на Ариел е права да не искат да разнасят проблемите в семейството из целия град. Срамно или не, едва ли някой иска да бъде обсъждан така. Особено пък човек в тежка депресия.
Права е разбира се.
И Ариел не трябва да го приема като проблем, още по-малко неин, въобще няма думата по въпроса.
Плюс тежка депресия не е кой знае какво тежко психично заболяване, и Зълвата има нужда от подкрепа, а не от разгласяване на диагнозата ѝ.

# 410
Може жената или мъжът де не искат да го коментират . Вас реално не ви засяга .

# 411
Аз пък смятам, че свекървата на Ариел е права да не искат да разнасят проблемите в семейството из целия град. Срамно или не, едва ли някой иска да бъде обсъждан така. Особено пък човек в тежка депресия.
Права е разбира се.
И Ариел не трябва да го приема като проблем, още по-малко неин, въобще няма думата по въпроса.
Плюс тежка депресия не е кой знае какво тежко психично заболяване, и Зълвата има нужда от подкрепа, а не от разгласяване на диагнозата ѝ.

Защо пък да не е мой? Аз не знам как да се държа сред хора в подобни състояния. Приятелят ми и той. Нищо чудно да сме казали нещо, с което да го засегнем/злепоставим пък макар и без да искаме.
Пък свекървата много добре си го обсъди в негово присъствие и то пред всички ни - чак останах в потрес. Пък иначе се "крие" един Господ знае от какво и защо.

# 412
  • при късмета
Обичаят го изисква, затова и настоява жената. Като й обясните, че няма да подчинявате сватбата си на народните обичаи, а на вашите желания - мисля, че ще разбере.

Музиката, ритуалното извеждане и хорото пред дома имат своето значение в сватбената церемония и носят символично значение - представяне и приемане на нова семейна единица пред общността. Един вид без музика и гюрлутия си отнемате този момент и уважението на околните, което ви се полага.
Може ли малко разяснения, че не разбрах? В коя точно церемония се изисква този ритуал? Няма го нито в църковната, нито в гражданската. И  по презумпция на младоженци се полага уважение, защото са решили да се женят ли? Защото това за пръв път го чувам. Сериозно?
Не, уважение не се дължи никому, особено за личните му избори. И да, хората "си отнемат" разни моменти, когато ги унижават и не ги приемат и имат възможност за това. Това е нормалната реакция, ненормално би било да се съобразяват с всичките суеверия и простотия на останалите

# 413
Ариел, ама изобшо не е твой проблем. Или те е страх, че приятелят ти ще трябва да се включи финансово към рехабилитацията и кранчето ще спре?

# 414
Според мен човекът не е искал да се раздува темата, а зълвата просто е споделила с майка си понеже не и е лесно. Вече защо свекървата бие тъпана и други хора се цупят, че не са били уведомени овреме, това май е въпрос на възпитание. Зълвата и мъжът до нея ще се научат да не си споделят проблемите с външни за връзката им хора, време им трябва още.

# 415
Свекървата изобщо не е трябвало да я казва, добре, поне ,че е помолила за дискретност.

А тъпи и засягащи коментари, предполагам, че и без това не правите за хората, какво има да ви предупреждават.

# 416
В интерес на истината смятам, че психичното състояние на приятеля на зълвата е по-тежко, отколкото го представят. Няма кой да го вкара в психиатрия с тежка депресия за три месеца. Много често при диагноза шизофрения, близките "заместват" с тежка депресия, така да го кажа за благозвучие.

# 417
Може да е нещо като клиника,  едва ли ще го отведат с усмирителна риза.

# 418
  • Mediterraneo
Съгласна съм. Те психично болните са навън, с депресия ще го вкарат в клиника. Депресия звучи по- безобидно, затова близките спрягат този термин. Не в конкретния случай, по принцип. Имам двама приятели от близкия ми кръг, които преди година отключиха някакви разстройства. И двамата лежаха в психиатрията с месеци. Майките и на двамата казваха, че са с депресия. Аз откъде знам диагнозите им ли? Те самите си ги споделиха след това.

# 419
Каквато и да е истината за състоянието на този мъж, проблемът му вече е обнародван в бг мама и нашироко обсъден. Те клюките имат това свойство, придружени с молба за дискретност, да започват все по-бързо да се разпространяват. Дано човекът се оправи. Дано зълвата не стигне до тази тема, че инак вещая тежък разрив в широкото семейство.

Общи условия

Активация на акаунт