По-бърз растеж на косата - тема 11

• 48 973
  • 686
  •   3
Отговори
# 675
Понеже тука сме активни 😀 във вечна чуденка съм. Никога не съм си взимала две серии за коса една след друга. Не знам дали е правилно така. Но примерно шолзвяте разни продукти за растеж - да речем на лореал. Като свършат продуктите, пак ли същото взимате или давате почивка ? Нов вид ли взимате - примерно за хидратация, възстановяване или нова марка/серия пак за растеж?
По принцип имам 5-6 шампоана в момента и 3-4 маски🤣 като два от шампоаните ги ползвам при нужда, скъпи са.
Скоро ми приключва аминексил серията и се чудя пак ли с нея (със серума ми се води втори месец, втора опаковка, шампоана и него от тогава ползвам). Серумът свършва, предполагам до месец и шампоана. С какво да заменя е въпроса?
То при мен и не е толкова да давам почивка от определен продукт, колкото ни се иска да пробвам това и онова.

# 676
  • Между гори и планини
Аз като съм доволна от нещо не го сменям. От пролетта до скоро бях с оранжевата серия на Елсев gream long. Съвсем скоро смених с друг шампоан но пак на Елсев. Арганово масло ползвам вече не знам кое подред шишенце. Въобще - действа ли ми нещо добре, не виждам смисъл да го сменям.

# 677
Аз съм с много тъмна коса и имам бели коси,които са само отгоре, не са много.
Като цяло ме е страх да пробвам къна най-вече защото не знам нито какво ще се получи, нито дали ще се махне лесно.
Та моята директорката каза, че ползвала къна когато има повече време, но иначе си слага и боя. Аз мислех, че едното върху другото не може и сложиш ли веднъж къна после не може да смениш цвета или става много трудно.
Отделно, че нито ги знам кои са хубави, нито как се действа. Иначе като цяло се замислям, защото много бързо ми се отмива боята, а и косата ми се съсипва от боите. Отделно на това аз каквото и експерименти да си правя винаги се връщам към тъмния цвят и ще си го поддържам него. Та идеята ми е за лъскава, тъмна коса. Бих пробвала и тези подхранващите къни.
Имам спомени когато майка ми е била на моята възраст, че бъркаше едни смеси по два чака на котлона и стоеше половин ден, но тогава тя с правеше тъмно червена.
Колежка в университета със светло кестенява коса се правеше с черна къна, а косата й беше много тънка и рядка, но много лъскава.
Аз сега съм си поръчала Кератиновата серия на Чи и ще редувам с хидратираща на Лакме.
Да видим коя ще ми се отрази по -добре. Нещо не съм особено доволна от Лакмето и май не е за мен тази серия. А пък копринения серум на Чи ми се отразява супер на краищата. И оттам реших цялата серия да поръчам.
Не знам въобразявам ли си, но напоследък забелязвам, че шампоана на Здраве с чаено дърво ми прави косата супер мека, подредена, гладка и хубава от професионалните такива. И изобщо тази серия на Здраве шампоан и балсам са ми супер.

# 678
  • Някъде там
Понеже тука сме активни 😀 във вечна чуденка съм. Никога не съм си взимала две серии за коса една след друга. Не знам дали е правилно така. Но примерно шолзвяте разни продукти за растеж - да речем на лореал. Като свършат продуктите, пак ли същото взимате или давате почивка ? Нов вид ли взимате - примерно за хидратация, възстановяване или нова марка/серия пак за растеж?
По принцип имам 5-6 шампоана в момента и 3-4 маски🤣 като два от шампоаните ги ползвам при нужда, скъпи са.
Скоро ми приключва аминексил серията и се чудя пак ли с нея (със серума ми се води втори месец, втора опаковка, шампоана и него от тогава ползвам). Серумът свършва, предполагам до месец и шампоана. С какво да заменя е въпроса?
То при мен и не е толкова да давам почивка от определен продукт, колкото ни се иска да пробвам това и онова.
Преди взимах и поръчвах всичко, което зърна. Бях се затрупала и пробвах и тествах. С годините се научих от какво има нужда косата ми и може да се каже, че използвам едни и същи продукти, просто ги въртя.
За продукти за скалп и грижа за скалпа не давам почивка. Там  въртя продуктите и пробвам различни неща, като си ги подбирам по състав.

# 679
Caroline, виж в темата за къните и билките. Аз се къносвах с тъмен цвят и много си го харесвам. Но да, после е трудно да го махнеш.
Но ако ще си стоиш с тъмния цвят и знаеш, че това е той, провери къните khadi какви нюанси имат. Моят е ash brown.

# 680
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз пак заради това пусто русо така ми окапа и изтъня косата, че ми се ревеше. Ползвам комбинирано шампоана на Лореал Профешънъл за тънка коса, терапия против косопад на Trimay, крема за тънка коса на Алфапарф, аргановата терапия за фина коса на MKS и пяна за коса на Милк Шейк за обем. Наглед изглеждат много продукти, но комбинирано в малки количества вършат работа. Косата ми пада по-малко и се посгъсти, косъма вече не е като разтегнат спагет, расте сякаш по-бързо.

# 681
Аз сменям продуктите всеки месец, дори да не са свършили. Имам 3-4 серии и ги въртя. За шампоани говоря, иначе маски и балсами купувам различни. Сега имам 4 шампоана и ги въртя по месец всеки. Милкшейк за обем, Елсев от новата серия, Балеа профи за брюнетки и Роза импекс шампоана с хинин.
Конкретно с домашните отвари и хининовата вода не правя почивки. Отварите слагам преди всяко миене, а хининова вода пръскам всеки ден.

# 682
Гледам някаква фирма със серии за коса - Radical. Имат серум, пилинг за скалп, пребиотична терапия. Никога не съм ползавала тази марка. Вие пробвали ли сте техните продукти, кои и какъв ефект видяхте?

# 683
Не са ли Фармона? Полска фирма са, не мисля, че качеството им е особено добро.

# 684

Явно се казват Фармона Радикал. А защо не мислиш, че качеството им е добро? Пробвала ли си някой от продуктите им?

# 685
Тези от вас, които използват стимуланта на Икаров, колко често го нанасяте?

Два пъти в седмицата, преди всяко измиване на косата. Слагам също така рициново масло и конско чудо. Стоя колкото се може повече време с тази маска, като съм си сложила и лента за коса, за да не се разтичат маслата.

# 686

Явно се казват Фармона Радикал. А защо не мислиш, че качеството им е добро? Пробвала ли си някой от продуктите им?
Пробвала съм маски за лице на марката, някакви мостри на скрабове за тяло и масла за тяло, околоочен крем, мицеларна вода и др. Ами не ми допаднаха като ефект, съставът също не е добър. Не съм пробвала нищо от продуктите им за коса.

Общи условия

Активация на акаунт