Вече 4 месеца по-късно осъзнавам, че това е излишно натоварване. Нещата са доста по-прости отколкото изглеждат.
- зехтин само, вече ползвам и масло.
- давах между 1 и 3. Първите 2 седмици само по веднъж, но след това давах и когато се съберем всички на масата. В началото давах по обед, но без да следя часове. Гледах да е 1ч след кърмене и да му се пада между храненията, когато е в добро настроение.
- целина правя на стекове на пара, после леко запичам за 2-3мин със зехтин. Аз също така я ям. Цвекло съм давала само в други храни - бисквити, мъфини. С алергени не съм чакала. Просто гледам да давам нова храна през поне 2 дни.
- тиган ползвам с керамично покритие. Ние така или иначе не ползваме тефлон или алуминии. Най-лесно ми е обаче да ги правя в силиконови форми за мъфини, защото така наливам и не се занимавам да следя. Приготвям храната в същите съдове. Единствено има своя чиния с вендузи, лъжици силиконови (вече не ги ползвам) и чаша.
- силикон не пускам в миялната. Неговите неща ги мия с отделнда гъба и Френдли.
- аз давам каши сутрин, защото аз също това закусвам. Накисната и сварена елда, киноа, просо. С пълнозърнестите храни само изчаквам да навърши поне 10 месеца. Глутен въведох с кора хляб. Преди това вече бях въвела жълтък, та след кората започнах с палачинки и мъфини.
- вода давам от кана Брита.
Надявам се опитът ми да е полезен