Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 232
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Къде по-точно ще се праведе като локация?

# 136
Къде по-точно ще се праведе като локация?
Перник Центъра

# 137
Привет, ако някой иска,  подарявам кубчетата с карти - "Познай кой говори" и "Познай творбата" с листовки с отговорите.
Ще се справите, има живот и след 7клас, желая успех на децата и вас Simple Smile Hug

# 138
  • София
Привет, ако някой иска,  подарявам кубчетата с карти - "Познай кой говори" и "Познай творбата" с листовки с отговорите.
Ще се справите, има живот и след 7клас, желая успех на децата и вас Simple Smile Hug
Аз бих се възползвала. Благодаря!

# 139
  • София
Кофти ситуация се получи при нас. Учителката им по математика си счупи крака и децата не харесват заместващия учител. Единодушни са, че не обяснява добре, а тяхната учителка може да отсъства и два месеца, ако се наложи операция, или, в най-добрия случай, по някое време да започне да се включва онлайн. Frowning1

# 140
  • София
Кофти работа счупен крак. То при голям човек може да трябват месеци за възстановяване. Заместващият може пък да се впише в един момент.. Thinking нормално е в началото да не се хареса, особено ако предната учителка е била готина...

# 141
  • Варна
Санака, много неприятно! Дано бързо се възстанови учителката, че ако се стигне до операция може и да не се върне до края на учебната година.
При нас тази година по математика има нов учител, за която целият клас твърди, че нищо не разбират от преподаването ѝ. Съответно на мен ми се налага да "преподавам" материала наново вкъщи. 🥴

# 142
  • при моите любими
Санака, съчувствам ви. И ние бяхме в подобна ситуация с дъщеря ми преди 2 години. Страхотна учителка имахме и като се разболя от Ковид, дълго и продължително боледува жената. Върна се за малко и пак получи усложнения и отново отсъстваше. Почти цяла година се редуваха заместващи и децата нищо не научиха в училище. Тогава ни спаси школата. Ако не я бях записала, нямаше да се справи изобщо. Дано при вас все пак се пооправят нещата и децата да се нагодят към новия преподавател.

# 143
Много неприятно, Sanaka ... Да се смени учител по ключов предмет не е добре, но за съжаление стават и такива неща. Дано пък свикнат децата, в началото е винаги трудно.
В нашия клас от началото на годината смениха трима учители по математика, дано последната да ги изкара до края.

# 144
  • София
Санака, съчувствам ви. И ние бяхме в подобна ситуация с дъщеря ми преди 2 години. Страхотна учителка имахме и като се разболя от Ковид, дълго и продължително боледува жената. Върна се за малко и пак получи усложнения и отново отсъстваше. Почти цяла година се редуваха заместващи и децата нищо не научиха в училище. Тогава ни спаси школата. Ако не я бях записала, нямаше да се справи изобщо. Дано при вас все пак се пооправят нещата и децата да се нагодят към новия преподавател.
Не знам дали греша, ама ми се мотае, че детето/децата ти са (били са) в същото ОУ, което завършиха моите (вече отдавна). Ако съм права и маркираната учителка е  АП,  късметлия е всеки, който е при нея Heart.  Друго си е  да отидеш на урок/школа за надграждане само,  а да нямаш пропуски от училище. Simple Smile
Санака ( и не само), знаеш къде е  темата със задачите, пускаш онова, което затруднява евентуално  младежът след по-неясни обяснения в клас. А може и  хич да не е така, както им се струва сега на децата, просто  да се окаже, че им трябва малко  време да свикнат с начина на  работа на новия  учител. И все пак дано се върне максимално бързо дамата, с която са си свикнали. А и нали  в училище при вас правят пробни по формата,  ще се види дали е по-различна картинката в сравнение с преди.

# 145
  • при моите любими
пенсионирана русалка точно за тази учителка става въпрос. Наистина страхотен учител и човек. За щастие и синът ми сега е при друга такава чудесна учителка. Случиха децата на преподаватели по МАТ.

# 146
  • София

Санака ( и не само), знаеш къде е  темата със задачите, пускаш онова, което затруднява евентуално  младежът след по-неясни обяснения в клас. А може и  хич да не е така, както им се струва сега на децата, просто  да се окаже, че им трябва малко  време да свикнат с начина на  работа на новия  учител. И все пак дано се върне максимално бързо дамата, с която са си свикнали. А и нали  в училище при вас правят пробни по формата,  ще се види дали е по-различна картинката в сравнение с преди.
Пробните обаче започват от втория срок, а графиката с резултатите е за целия випуск, а не по класове и няма как да разберем оттам /на два от четири класа преподават различни учители/. Но децата са доста достоверен източник - най-добрият състезател на випуска е в нашия клас и неговата преценка засега е същата като на другите - мудни часове и лоши обяснения. Ще дадем малко време, за да видим дали просто не става въпрос за различен подход, с който трябва да свикнат. Все пак само два часа са минали. Но в училището има страхотни преподаватели с опит и доказани резултати със седмокласниците. Надявах се да сложат такъв за заместник, а не нов и все още непроверен достатъчно учител. Но е напълно възможно първите впечатления на децата да са погрешни. При всяко положение, смяна на учител в този момент, учител, с чийто начин на преподаване са свикнали вече 3,5 години, никак не е приятно.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 22:17 от sanaka

# 147
Лошото е, че се случва точно сега - на средата  на учебната година, че и в седми клас ..Дори и да е добър учителя, всеки си има стил и начин на преподаване и тепърва ще трябва да свикват и двете страни.

# 148
  • София
sanaka, много е неприятна ситуацията. Моите започнаха с 1 преподавател по ООП, ИУЧ и иновативна математика, но той се пенсионира. От октомври са с трима нови преподавателя по трите вида математика. Вторият срок ще сменят преподавателя по ООП, защото голяма част от децата не са били доволни. Направо е манджа с грозде Joy

# 149
  • Бургас
Здравейте, записвам се да следя. По темата със смяна на преподавателите -  изключително е неприятно да се смени учител в 7 клас и при нас точно това се случи. Седмица след началото на учебната година, учителката им по математика си счупи ръката и отсъства точно три месеца. Не че другата госпожа е била лоша или недостатъчно добра, но всяка има различен подход към децата, съответно те са свикнали с предната и имаше лек бунт към нея.
Моето дете е записано на школа с групови занимания по български и литература, а наскоро имаха и пробни НВО. Истинска трагедия е при него, елементарни и направо невероятно смешно грешки, но фактите са си факти.
Класните минаха и по двата предмета, на математика 5.10 , а на БЕЛ 6 без малко.
Имам изключително мързелив "геймър", който уж разбира, че трябва да си даде малко зор, но реално не го прави. Успявам някакси да го накарам да решаваме заедно и да му обяснявам, но много рядко.

Общи условия

Активация на акаунт