Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 719
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
laurentin в много неприятна сутуация сте. Със съжаление го пиша това има наистина отвратително невъзпитани деца.
Аз заради дисциплината им в клас ходих на среща с директорката, след телефонен разговор и подогтвена писмена жалба.
Поне се взеха някакви мерки, че положението беше нетърпимо.

За преразказа, аз не помня да сме правили  такива в седми клас....пишехме ОЛВ.

# 331
  • Пловдив
Здравейте,  имам следния въпрос към родители, които вече имат опит с НВО предишни години. За преразказа как са подходили децата - да го пишат на чернова и после на белова или направо на белова. Моят син като цяло се справя с преразказа,  но е бавен и не мисля, че ще има време да преписва. От друга страна, си намира немалко неща за поправка. Включително изпуснати или разменени моменти, които не е много лесно да поправи. Та не знам на каква стратегия да заложим. Също по математика, имат ли право да си пишат върху чертежите на листа с въпросите? Ако трябва да пренасят чертежите на чернова от първи модул, също много време би отнело, за втори е ясно, че сами си чертаят.

Голямата щерка беше по-бавна и имаше трудности със започването на преразказа - тя пишеше директно белова, не й стигаше времето с чернова.

Опитвам да уча наборката да процедира, както е обяснила merilen - подробен план на чернова, в който да запише имената на герои и места, специфични думи....
Оказа се обаче, че специално за преразказите е по-бърза (ще видим как ще оценят качеството) - вчера беше на първи пробен по БЕЛ и ми разказа, че е написала пълни 2 страници преразказ, първо на чернова, после на белова и времето й е стигнало. Ще видим след 2 седмици как ще бъде оценена Simple Smile

# 332
  • Пловдив
И моят вчера беше на първи пробен по БЕЛ, в събота по МАТ. Предполагам всички в Пловдив сме били заедно, то нямаме огромен избор. Та и той е писал чернова и го е преписвал. СТоял е до края. Аз се опитвам да го карам с план, а не с чернова, мислех, ченяма да му стига времето. Вчера му е стигнало, ще видим занапред. Баткото не е пишел чернови...бих казала, че и двамат са бързи.
По МАТ излезе половин час преди края. По-лесно му било, а и по-приятно. Ще видим резултата.

# 333
  • Пловдив
И моят вчера беше на първи пробен по БЕЛ, в събота по МАТ. Предполагам всички в Пловдив сме били заедно, то нямаме огромен избор. Та и той е писал чернова и го е преписвал. СТоял е до края. Аз се опитвам да го карам с план, а не с чернова, мислех, ченяма да му стига времето. Вчера му е стигнало, ще видим занапред. Баткото не е пишел чернови...бих казала, че и двамат са бързи.
По МАТ излезе половин час преди края. По-лесно му било, а и по-приятно. Ще видим резултата.

Моята не отиде на МАТ - там никак не е уверена и решихме следващия път да иде на двата изпита, а сега като за първи път - само на БЕЛ. Ще може ли да споделите теста, когато го върнат - засега й давам вкъщи пробните, които споделяте, за да тренира.

# 334
  • София
Моят твърди, че винаги преписва преразказа и имал време и втори път да го препише. Но съм го инструктирала без такива експерименти на изпита. По-добре да му отнемат някоя точка за графично оформление, отколкото да остане с половин преразказ.
От началото на втори срок започват да правят пробни всеки петък, като ще редуват през седмица бел и мат.

# 335
Наборката всеки път преписва чернова, времето й стига засега, но май точно. Обаче преразказите й са около 28т (два пъти беше на пробни, в две различни школи). Почвам да се чудя дали преписването не е за сметка на подробното. Ще обсъдя с нея за план, макар че не й се бъркам към момента много. Тя е свикнала по някакъв начин вече.

# 336
Наборката всеки път преписва чернова, времето й стига засега, но май точно. Обаче преразказите й са около 28т (два пъти беше на пробни, в две различни школи). Почвам да се чудя дали преписването не е за сметка на подробното. Ще обсъдя с нея за план, макар че не й се бъркам към момента много. Тя е свикнала по някакъв начин вече.

Имайте предвид, че учниците следват каквото ги е инструктирал учител - дали в училище, дали в школа или друго и има риск да внесете разнобой, ако ѝ предложите друга методика. За точките - искайте обратна връзка от школата, провела пробните - може да са намалили за объркано глаголно време също, а не толкова за пропуснати важни моменти.

# 337
На наборката г-жата по БЕЛ ѝ върна таблица с критериите и точките за преразказа и много добре се вижда на какво са отнети точки.
Трябва да потърся в интернет дали съвпада със самите критерии за преразказа на НВО.

# 338
На наборката г-жата по БЕЛ ѝ върна таблица с критериите и точките за преразказа и много добре се вижда на какво са отнети точки.
Трябва да потърся в интернет дали съвпада със самите критерии за преразказа на НВО.

Най-вероятно да, нали всичко е подчинено на тези пусти матури...

# 339
Имам бланката, гледам там. По този критерий (подробно предаване), мисля, че само една точка беше намалена последно. Но цялата организация да препише, със сигурност отнема от времето за проверка. Аз също мисля, че по-добре да се оправя сама и да не се бъркам, още повече, че сумарният й резултат е добър. Но определено, ако отнякъде вдига точките, трябва да е от преразказа.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 20:18 от kbl

# 340
Ох, това пък не го бях мислила - чернова, белова ..Май ще му предложа това с подробния план, и моето дете е бавно .
Иначе са им казали резултата от олимпиадата по бел - само 70 точки има, разочарован е , защото очакваше повече . Аз съм доволна , защото на ОЛВ имал 35 точки, като се има предвид, че не е писал досега . Ама на тестовата част имал много грешки ...
Това с глаголното време на преразказа и мен ме дразни много, ама то мен ме дразни и че трябва от различни герои да преразказват  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 341
  • София
Мен най-много ме дразни пресата с времето. Нали идеята е децата да могат да покажат най-доброто от себе си. Преди години изпитите бяха по 4 часа. Предостатъчно за всеки да реши/ напише, провери, пренесе на белова.  Пък който е готов - просто излиза.

# 342
Мен най-много ме дразни пресата с времето. Нали идеята е децата да могат да покажат най-доброто от себе си. Преди години изпитите бяха по 4 часа. Предостатъчно за всеки да реши/ напише, провери, пренесе на белова.  Пък който е готов - просто излиза.
Да, какво толкова ще стане да го удължат това НВО с един час, след като масово децата се оплакват, че е недостатъчно времето .Моят пък каквато е паника ...

# 343
Случайно някой да има това помагало? Търся отговорите, подариха ни го да се упражнява дъщерята, но с отрязани листове с отговори ще бъде трудно за проверка........Ще съм много благодарна, ако някой го има, да ми ги изпрати.

# 344
Случайно някой да има това помагало? Търся отговорите, подариха ни го да се упражнява дъщерята, но с отрязани листове с отговори ще бъде трудно за проверка........Ще съм много благодарна, ако някой го има, да ми ги изпрати.

Ние го имаме . Пишете на ЛС

Общи условия

Активация на акаунт