👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 054
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Момичета при вас има ли промяна в количеството на приеманото мляко?
Моето бебче си хапваше между 160-180мл мляко на всеки три часа . От една седмица яде по-малко мляко на ядене, понякога 120-140-150мл и съм притеснена.. храня го през три часа… може би трябва да му давам през 4 часа вече🤔 спи през нощта и ,когато стане никога не си изяжда цялото мляко, яде най-много 140мл… при вас има ли такава промяна ?

# 181
Аз съм от юлските мами 😊, но веднага споделям, за да успокоя. И аз бях притеснена така, докато не разбрах, че детето ми е готово за захранване и отказва само вече АМ. Мъчех го да пие мл., които е пило, не и не, и не. Първо отказа сутрешното в 10ч00, после обедното в 14ч00.В 18ч00 горе-долу пиеше, но пак по-малко количество от обичайното. Е, започнахме захранването и драмата свърши. 😊
Сега пълноценно пие АМ сутрин в 05ч00 или 06ч00 и в 22ч00 и пак по-малки количества, но приемливи като за гладно бебе 😊. Ние обаче стандартно си се хранехме на 4 часа, бебето си изгради този режим и аз се адаптирах. Абсурд беше да хапне на 3  часа при нас.

Моето бебче си хапваше между 160-180мл мляко на всеки три часа . От една седмица яде по-малко мляко на ядене, понякога 120-140-150мл и съм притеснена.. храня го през три часа… може би трябва да му давам през 4 часа вече🤔 спи през нощта и ,когато стане никога не си изяжда цялото мляко, яде най-много 140мл… при вас има ли такава промяна ?

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 12:59 от bubastet

# 182
Mikin , при моят е от доста време така,но не знам на какво се дължи.

# 183
Момичета, моля ви, кажете нещо изпитано при зачервено дупе. Направо се виждам в чудо. Явно от това постоянно акане след захранването, стана нещо. До сега не ми се е подсичала, сега е много червено. Страх че е да не станат рани. Сменям памперса на час, час и половина. Доловя ли миризма на ако, веднага се мие дупето, подсушава се. Вчера педиатърката ми каза да взема Дермалибур на А- Дерма. Някоя от вас използвала ли го е?

# 184
Малка Лисичке, аз споделих в пост над твоя 😊 къде се коренеше при нас проблемът.
Mikin , при моят е от доста време така,но не знам на какво се дължи.

# 185
Благодаря bubastet.

А това дава ли го някой?

# 186
Аз лично предпочитам да слагам зехтин екстра върджин вместо рапично олио.

Благодаря bubastet.

А това дава ли го някой?

# 187
И при нас апетита драстично намаля, сутрин изяжда по 100 мл, на другите хранения пак толкова и я мъча с още 40-50 мл. По 40 Мин се храним така 🙈. Яде 4 пъти през 4 часа и през нощта не се буди за хранене. И аз се притеснявам.

Момичета, моля ви, кажете нещо изпитано при зачервено дупе. Направо се виждам в чудо. Явно от това постоянно акане след захранването, стана нещо. До сега не ми се е подсичала, сега е много червено. Страх че е да не станат рани. Сменям памперса на час, час и половина. Доловя ли миризма на ако, веднага се мие дупето, подсушава се. Вчера педиатърката ми каза да взема Дермалибур на А- Дерма. Някоя от вас използвала ли го е?

Това помогна много.

# 188
-Noli-, много благодаря! Ще го пробвам.

# 189
Клотримазол ни е изписвала личната за зачервено дупе. Много помогна

# 190
MEOW686, нашият акаше по 3-4-5 пъти на ден, когато беше изцяло на кърма. Откакто е на АМ и пюре, ака по веднъж или два пъти дневно. С педиатърката дори не сме говорили на тази тема.
За подсечено дупе много ни е помагало мазане със судокрем и намазване с тампончета , напоени с лайка, както и обливане на дупето с лайка и смрадлика вечер след баня.

spring_queen, за захранването писах вчера или онзи ден. За 10 дни захранваме бебето има заместено хранене само на пюрета. Но с баткото ми отне месец да заместим изцяло обедното хранене. При всяко детенце е различно. И двамата обичат пюретата. Не са отказвали нещо. Но някои дечица си търсят млякото, други свикват бързо. Поне до това заключение стигнах аз.

ttd, дано бързо отмине този тегав период. Не знам от какво е, и нашият минава през някаква криза.. Дневният сън нещо се наруши. Днес е спал 2 пъти по 35 минути.. направо някакъв ужас.

Минахме през педиатъра днес. 7500, 65см. Ще видим кога ще ходим до лабораторията.

# 191
  • Варна
Аз съм от юлските мами 😊, но веднага споделям, за да успокоя. И аз бях притеснена така, докато не разбрах, че детето ми е готово за захранване и отказва само вече АМ. Мъчех го да пие мл., които е пило, не и не, и не. Първо отказа сутрешното в 10ч00, после обедното в 14ч00.В 18ч00 горе-долу пиеше, но пак по-малко количество от обичайното. Е, започнахме захранването и драмата свърши. 😊
Сега пълноценно пие АМ сутрин в 05ч00 или 06ч00 и в 22ч00 и пак по-малки количества, но приемливи като за гладно бебе 😊. Ние обаче стандартно си се хранехме на 4 часа, бебето си изгради този режим и аз се адаптирах. Абсурд беше да хапне на 3  часа при нас.

И ние бяхме по абсолютно същия начин. И на нас с началото на захранването тези драми приключиха.

Има ли бебета на 2 дремки?

# 192
Здравейте, мамите! Искам да попитам относно стерилизирането, тъй като от няколко дена захранвам бебка(5м и 2седмици е!) докога вие стерилизирахте или продължавате? Аз с баткото до година, ама не мисля, че е е нужно вече чак толкова какво мислите вие? Отделно от това, кога започнахте с каши следобед? След цяло заместено на обяд ли трябва да е?
Ние сме на две дрямки през деня сутрин ставаме в 8 и първата е в 11 и половина за около час, после към 15:00 часа за около час може и час и нещо. Вечер заспиваме в 20:00/20:30 и се буди към 5 часа за хапване и си доспива след това. Искам да попитам и за поставянето за седене? Тя постоянно си вдига гърба(в легнало положение) подпира се на лакти и иска да става.. да се набира и да е седнала ама още и се клатушка главата и пада на страни или напред? Какво мислите и относно това кога е времето 😄 Дълго стана извинявам се, с баткото беше Коренно различно! 🙏

# 193
  • Варна
Ние започнахме да разреждаме стерилизирането. По веднъж на ден стерилизираме шишетата.
Ние ходим на Киндиру и там ни казаха, че първо трябва да започнат да пълзят и така да им заякнат мускулите и след това учим директно на самостоятелно сядане, без да подпираме с възглавници.
Ние май също се опитваме да правим преход към 2 дремки, мислих, че е рано...

До майките, които приготвят сами пюретата кога ги приготвяте?
Чудя се дали не мога да започна да ги приготвям вечер.

# 194
Аз засега правя преди хранене.
Не знам с това негово темпо кога ще заместим изцяло обядът ,мисията ми изглежда невъзможна.

Аз си стерилизирам постоянно , не ми пречи.

Нашият вечер е ад : нон-стоп ставане ...

Общи условия

Активация на акаунт