👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 426
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
как се справяте със запека на бебчето :/

# 586
Аз бях закупила ето такава още в началото, тя е висока не повече от 1-1.5см. Но като започна да се мърда повече като спи я махнах. Сега е без възглавница. Не мисля да купувам поне до годинката, за после не знам.

За запек давам храни, които действат разхлабващо - пащърнак, тиква, круша, синя слива. До 24ч има ефект. Избягвам картоф, ориз, кус-кус, бял морков, които действат запичащо. Също така кашите не ги правя много гъсти както е по описание, за да избегна запичане. Слагам натрошени бисквитка или намачкан плод и отново си е хранително за бебето. ☺

# 587
Давате ли кисело мляко или попара или някакви бисквитки на вашите деца? Било то натрушени в пюре или в ръчичка?

# 588
Аз давам и се харесват😊

# 589
Може и да е коментирано, но съм пропуснала, какви други кръвни изследвания пуснахте, освен тези по Здравна каса? Желязо и Витамин Д? Друго трябваше ли?

# 590
От кога давате киселото мляко?
Кога и колко пъти го давате?
Какво кисело мляко давате или сами си го правите?

# 591
За кръвните изследвания ние направихме следните- казаха, че е пълен пакет не по здравна каса:
Кръв

Урина

За киселото мляко: аз също се интересувам кога може да се дава…. Из записките си имам само това:

# 592
мисля, че то се дава много по-късно.

иначе аз пуснах Д, Б12, желязо, и феритин може също да се пусне

# 593
Благодаря ви. Само Б12 не сме пуснали, но те и без това му източиха три епруветки кръв, та ще остане за другия път.
Кисело мляко си спомням, че може да се дава от 10-ти месец нататък.

# 594
Имах малко свободно време да си обобщя информацията от наръчника за захранване относно алергените, глутена, млечните храни и т.н. и реших да споделя с вас тази информация и малко идейки за рецепти, за тези които си приготвят сами храната за бебетата.
Скрит текст:

Рецепти:

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 11:08 от Xelly7

# 595
Вашите бебчета започнаха ли да пълзят? Моето е почти на 8 месеца и не е . Когато е по корем може да се върти ,но напред не пълзи все още . Не се надига на колене

# 596
Ами придвижва/лази/ пълзи 😄😄😄😄 си се според зависи колко много иска бързо да достигне заветната цел. От скоро започна да се опитва на колене - но това е само когато както казваме ние “включи турбото” . Иначе когато го мързи всякак мърда докато разбере, че ще трябва да се обърне и да започне да лази.
Аз да питам каква каша от ръж давате- че нещо немога да открия само ръж

# 597
Лази доста. Застава на 4 крака, но се пързаля на паркета. Иска постоянно да е права и да върви. Натискамя да сяда, тя прави контра с краката и се извива на дъга само и само да е права.

# 598
И нашето момче като на Sladkishi принцесата все иска да е на крака. За разлика от нея обаче не лази. Само с преобръщане и бутане назад се премества.

Педиатърката ни каза вече да въвеждам сирене и масло. Но кисело мляко и бисквити все още не. Мисля сиренето и маслото към кашите да ги добавям и по този начин да ги въведа.
Миналата седмица давах само овес от глутеновите, тази мисля спелта, а другата - ечемик. Накрая ще е пшеницата. Ръж не съм купувала.

Вие заместихте ли закуската?
А и още нещо - тези глутенови дето са микс след пшеницата ли се дават? Примерно имам от ДМ каша овес, спелта, ечемик (3 зърна) - нея след пшеницата ли да я дам, или като въвеждам ечемика след спелтата? Че за това не се бях замисляла досега.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 15:15 от Jupiter sea

# 599
Аз сама си правя кашата от ръж-от ръжено брашно или от ръжени ядки.
Брашното припичам леко на фурна на 80° или на тиган. След това варя кашата на котлона. Ръжените ядки ги накисвам от вечерта, след това варя на котлона и при нужда пак ги пасирам.

Ами придвижва/лази/ пълзи 😄😄😄😄 си се според зависи колко много иска бързо да достигне заветната цел. От скоро започна да се опитва на колене - но това е само когато както казваме ние “включи турбото” . Иначе когато го мързи всякак мърда докато разбере, че ще трябва да се обърне и да започне да лази.
Аз да питам каква каша от ръж давате- че нещо немога да открия само ръж
Глутеновите микс даваш след като си въвела и трите зърна, които съдържа. Аз въведох - овес, ръж, ечемик, спелта и пшеница. След като въведеш и спелтата можеш да дадеш 3-зърнената.
А и още нещо - тези глутенови дето са микс след пшеницата ли се дават? Примерно имам от ДМ каша овес, спелта, ечемик (3 зърна) - нея след пшеницата ли да я дам, или като въвеждам ечемика след спелтата? Че за това не се бях замисляла досега.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 15:39 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт