За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 694
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 322
Аз никога не слагам брашно или нешесте. Само мляко, жълтъци, захар, ванилия и масло. Винаги се получава страхотен крем.

# 361
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 537
Здравейте, ще правя сладък салам с локум, но рецептите са с по 3 пакета бисквити, а аз искам да е по- малък, дали ще се получи с 2 пакета- какаови и ванилови и 1 опаковка локум?

Ще се получи, каквото и да му сложиш. Аз редовно чистя шкафовете от остатъци от бисквити, зърнени закуски, сушени плодове. Важна е консистенцията.

# 362
  • Мнения: 2 638
Точно това се чудя- две опаковки чаени бисквити ще стигнат ли за една опаковка локум?

# 363
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Точно това се чудя- две опаковки чаени бисквити ще стигнат ли за една опаковка локум?

По тази рецепта стига една кутия обикновен локум. Чаените бисквити са  2 опаковки по 175 г, маслото 150 г и 2 жълтъка вместо 2 яйца /можеш да ги пропуснеш, ако нямаш пресни/. Това са отликите.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_2862.html

# 364
  • Мнения: 2 638
Благодаря!

# 365
  • София
  • Мнения: 12 219
Убедена бях, че съм се записала, а не получавам въпроси, що така...не е ясно
Но да питам, имам около 1 кг и още малко, може би 300 г  прошуто кото. Нарязано, нагласено, но това е повече за мезе, така не можем да го изядем, то питам, първо мога ли да го замразя или след като се размрази това няма да става и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа? Ядно е ,че ще отиде в боклука, ама поне малко да спася. Благодаря!

# 366
  • Мнения: 7 401
Убедена бях, че съм се записала, а не получавам въпроси, що така...не е ясно
Но да питам, имам около 1 кг и още малко, може би 300 г  прошуто кото. Нарязано, нагласено, но това е повече за мезе, така не можем да го изядем, то питам, първо мога ли да го замразя или след като се размрази това няма да става и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа? Ядно е ,че ще отиде в боклука, ама поне малко да спася. Благодаря!
Срамота (за болдваното) Simple Smile !
Според мен замрази малко добре пакетирано и после в кутия или най-добре вакуумирано и го пробвай след два-три дни как се държи, т.е. когато още не е късно да замразиш повече.
На всичко върви според мен - на пица, на сандвичи, на разни салати, рула с кашкавал, предястия...

# 367
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Убедена бях, че съм се записала, а не получавам въпроси, що така...не е ясно
Но да питам, имам около 1 кг и още малко, може би 300 г  прошуто кото. Нарязано, нагласено, но това е повече за мезе, така не можем да го изядем, то питам, първо мога ли да го замразя или след като се размрази това няма да става и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа? Ядно е ,че ще отиде в боклука, ама поне малко да спася. Благодаря!
Замразено, би трябвало да стане...после за пица ще става, за директна консумация не знам дали ще ти хареса.
Иначе за употребата му...на пица става, разбира се. Печеш си я с него и другите съставки. Също мус от прошуто може да направиш, ако обичате такива.
И още няколко идеи, които ми хрумнаха в момента и ще станат независимо дали е прясна или размразена шунката.

Пълнен хляб с шунка и кашкавал

Панцероти с шунка Може да ги направиш и с тесто за бухти, също става вкусно.

и Пълнена селска питка

също може да направиш навити омлети, сандвичи, Крок Мосю, Крок Мадам... изчерпах се за момента. Grinning

С Кубратова сме писали заедно. Наистина може да вакумираш част от шунката. Ще издържи известно време в хладилника.

# 368
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
Убедена бях, че съм се записала, а не получавам въпроси, що така...не е ясно
Но да питам, имам около 1 кг и още малко, може би 300 г  прошуто кото. Нарязано, нагласено, но това е повече за мезе, така не можем да го изядем, то питам, първо мога ли да го замразя или след като се размрази това няма да става и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа? Ядно е ,че ще отиде в боклука, ама поне малко да спася. Благодаря!

З00 г прошуто на 500 г тесто. 30 см  диаметър за 4 човека. Правя я само с прошуто и моцарела. Ръся с оригинални италиански подправки. Може да се замрази, но ще се промени леко вкуса след размразяване. Напълни го в кесии и вакуумирай.

# 369
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Но да питам, имам ..  прошуто кото. Нарязано, нагласено, ... и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа?
Душата, върви, но аз бих го сложила на опечената пица.

# 370
  • Мнения: 17 116
Става, замразявах последно по празниците, че остана излишно, но не съм го държала много във фризера, може би ако стои с месеци си променя вкуса, за кратки периоди не. За употреба става освен в пици и в стромболи, паста, салати, омлети.

# 371
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 537
Но да питам, имам ..  прошуто кото. Нарязано, нагласено, ... и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа?
Душата, върви, но аз бих го сложила на опечената пица.


Подкрепям! При печенето става изключително солено.

# 372
  • Мнения: 1 161
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?

# 373
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?
Американскте палачинки са с набухвател и по-гъсто палчинково тесто... нищо сложно.  Обръщат се като се появят мехурчета на повърхността.

# 374
  • Мнения: 1 161
Тогава да вметна, че обикновените палачинки вкъщи ги прави мъжът ми, затова ми трябва изпитана рецепта на американските.

Общи условия

Активация на акаунт