За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 595
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
На принципа на скалички, но като топчета с клечка и топнати в шоколад-кейк-попс
Скрит текст:

# 541
Благодаря ти, но ми изглежда голяма занимавка.
В краен случай ще го разрежа по средата, сиропирам и с някакъв крем ще замажа положението.

# 542
В чаши, с млечен крем, нещо такова https://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html?m=0

# 543
Може и на трайфъл. Нарязваш го на кубчета и редиш ред кекс, напръскваш го леко с разреден ароматен алкохол (ром, коняк, вишновка или някакъв друг ликьор) или пък просто с компот или някакъв сок, после сладкарски или някакъв друг крем, плодове, сметана и отново кекс, крем, плодове, сметана....
Скрит текст:

# 544
Аз от четири натрошени орехови блата с размер 20 см забърках нещо с подръчни продукти и се оказа готова рецепта, която ще приготвям и друг път - натроших блатовете на ситно, смесих ги с леко топъл ганаш с тъмен шоколад (имах приготвен за торта със същите блатове, но два от четири се счупиха заради една калпава хартия, за която залепнаха и от яд натроших и останалите Simple Smile ), добавих червена боровинка, домашни озахарени череши - нарязани и едро смлени орехи. Обърках сместа и я насипах в силиконови формички за мъфини, изравних и наредих в хладилника да стегнат. Извадих ги, обърнах ги с дъното нагоре и полях половината с разтопен млечен шоколад, декориран с ленти от бял шоколад, а другата половина - с домашна карамелена глазура и златиста декорация.
Горните продукти може да варират, разбира се, просто давам идеята, че беше грехота да хвърлям блатовете. На другия ден пращах ММ за нова хартия (обичайно ползвам на Фино), проблемната я ползвах за пръв път и ще й бъде за последен. 
Нямам лицеприятна снимка в чинийка, но съм направила една от завършека на поправителния Simple Smile

Скрит текст:

# 545
Върти ми се в главата спомен за някакъв кус-кус който обаче не се вари а само се попарва с гореща вода. Вероятно тук някъде съм го срещнала, но сега не успявам да изровя нищо...
Какво е това чудо и къде и под какво име да го търся? В супермаркета какъвто видях по рафтовете, все пише да се вари, то все едно че макарони вариш. Явно е нещо различно.
 Да, арабски/марокански е въпросният кус-кус и подобно на булгура е вече "готвен", затова не се вари.  Просто гледай да е ситен, по-ситен от просото. Покриваш го с 1см отгоре с гореща вода/бульон/мляко и изчакваш да я поеме, разрхокваш го с вилица.  Може и подправен да бъде.
Благодаря, точно такова нещо имах предвид, сега като се замисля май в твои публикации тук съм мяркала такова нещо. Остава и да срещна някъде по магазините, придвижвам се основно пеша и съответно обикалям сравнително малък район, но все ще намеря някъде.

# 546
Здравейте! Търся си изпитана рецепта за питки за бургери! Моля, ако имате, споделете!? Благодаря!

# 547
  • Sofia
Здравейте! Търся си изпитана рецепта за питки за бургери! Моля, ако имате, споделете!? Благодаря!
Бургер бриош питки, снимката е линк. Simple Smile

# 548
Скрит текст:
Бургер бриош питки, снимката е линк. Simple Smile

И аз благодаря, канех се да търся днес, а ти приятно ме изпревари Simple Smile
Обаче пък от снимката огладнях без време  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 549
  • Sofia
Да ви е вкусно,  Кубратова! Simple Smile
Тъкмо да ги спретнеш за довечера, щом си огладняла. Simple Smile

# 550
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_10.html

# 551
  • In transit
Бриош питки за бургер

# 552
# 553
Здравейте!
Някой да има предложение за бърз и вкусен сладкиш? Неочаквани гости след около час… Имам три яйца, брашно, кисело мляко, прясно мляко, и други основни продукти, но идеи нямам… Сладко нямам също - гугъл предложи бърз сладкиш със сладко, обаче не става за сега…

# 554
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!
Някой да има предложение за бърз и вкусен сладкиш? Неочаквани гости след около час… Имам три яйца, брашно, кисело мляко, прясно мляко, и други основни продукти, но идеи нямам… Сладко нямам също - гугъл предложи бърз сладкиш със сладко, обаче не става за сега…

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html

Вместо сладко може да разтопиш шоколад или разтвориш нес кафе. С какао също става.

Общи условия

Активация на акаунт