Нашите кухни - тема 96

• 39 710
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря момичета, в такъв случай дървесни мотиви остават само масата/плота, краката са черни/ и пода, но ми се искаше и нещо в кухнята да имаше.... така ми се струва, че масата ще стои като кръпка...

# 211
Благодаря момичета, в такъв случай дървесни мотиви остават само масата/плота, краката са черни/ и пода, но ми се искаше и нещо в кухнята да имаше.... така ми се струва, че масата ще стои като кръпка...
Дребни дървесни винаги може да добавиш, но плотът е с голяма хоризонтална площ и ще се слива с пода. Като стане кухнята, само ще си каже какво ще е дървесното и къде му е мястото. Например някоя поставка, дъска за ножове и подобни дреболии, но които ще кореспондират с цялото, без да заемат сходна с него площ.

# 212
  • София
То зависи и цвета на пода какъв е, масата и плота спокойно могат да са по-светло или тъмно дърво и да не се сливат. Дървото също има цветове все пак.

# 213
  • София
Angel_Dust, не искам нюанси на дърво.
По принцип исках тъмен, почти черен плот. Е сега с чиста съвест ще си го сложа... кухнята ще е в сиво-долни шкафове и бели горни. Масата е налична и в краен случай ще и сменя плота с друг цвят.

# 214
То зависи и цвета на пода какъв е, масата и плота спокойно могат да са по-светло или тъмно дърво и да не се сливат. Дървото също има цветове все пак.
Да, разбира се. У дома и подът е дърво, и мебелите (плотът не), но Еми Еми визираше плот, който да се върже пряко с пода. Но и не са само цветовете, а стилът, шарката, площта, разположението едно спрямо друго (дали в една или различни равнини)  + всичко останало. Вече има дървесна маса и под (и за двете не е ясно какъв цвят, шарка и стил), столовете не знам какви ще са, но ако и плотът е дървесен - също хоризонтално разположен и със значителна непрекъсната площ, наистина може да стане нехармонично и плоско, колкото и да са различни. Хубаво е да има някакъв ритъм в материалите, редуване - като твоето шкафче, но в мащаба на цяла стая или жилище  - мрамор, дърво и вероятно метални дръжки (вероятно месинг или бронз?).

# 215
  • София
😂 Ок... Ти каза за плот с визия на дърво, аз казвам, че ако не е едно към едно с пода, няма да се сливат, ако това е проблем. Толкоз. Предполагам и пода не е истинско дърво, той и плота ти не би бил, масата ако е дърво, така или иначе няма как да съвпаднат нещата. Но с черен плот такива драми няма да имаш👍

# 216
  • София
Искам да "избягам" от "дървесен цвят", омръзнал ми е. Щях да направя компромис с плота, но благодаря за съветите, няма да е такъв. Настилката на пода все още не е закупена и поставена. Мисля винил, а там не е чак толкова голям избора, поне това, което съм гледала. Но той със сигурност ще е "дървесен цвят". Холо-кухня е. Останалите мебели ще са бели - скрин и секция.

# 217
Пък и масата, ако ти омръзне - мяташ една сива или черна покривка и готово - ще се върже с плота.

# 218
  • Пловдив
7 години бях в кухня с черен плот - много, много добре помислете, преди да изберете този цвят!
Всяка прашинка се вижда, всяка капчица оставя следа - абе постоянно си с шишето с препарат и кърпата!

# 219
7 години бях в кухня с черен плот - много, много добре помислете, преди да изберете този цвят!
Всяка прашинка се вижда, всяка капчица оставя следа - абе постоянно си с шишето с препарат и кърпата!
Абсолютно съм съгласна! Бях с мерен плот и гръб, махнах ги! Никога повече.

# 220
  • София
Другата опция е имитация на бетон или бял, тип мрамор.

# 221
Другата опция е имитация на бетон или бял, тип мрамор.
Първо си реши стила - от това ще ти зависят и материала (донякъде) и декорът на плота.
Щом е общо с дневна помещението (поне така подразбирам), най-добре си състави един цял борд с всичко - от под до таван - с избрания стил и сменяй, махай, добавяй, докато на теб ти стане хармонично излъчването.

# 222
Момичета, то всичко Мара втасала, но... Избрахте цветовете и още ВиК-то не е започнато, но съм се зачудила къде ще сложа кърпата за ръце 😜 Не ми се иска да я провеся на стената в центъра до мивката, твърде голям акцент ми се струва... Имате ли съвети, моля?!

# 223
  • София
Момичета, то всичко Мара втасала, но... Избрахте цветовете и още ВиК-то не е започнато, но съм се зачудила къде ще сложа кърпата за ръце 😜 Не ми се иска да я провеся на стената в центъра до мивката, твърде голям акцент ми се струва... Имате ли съвети, моля?!
Това ми беше драма и на мен 😬
Сложих я от вътрешната страна на вратата на шкафа под мивката

# 224
  • София
Не си представям да трябва мокра да отварям шкаф... Иначе моята си виси на страната на хладилника, но все се каня да си лепна закачалка до мивката и все не го правя 😆 да не кажа, че по-често всъщност си късам от кухненската хартия.😆
Иначе така съм си сложила под мивка торбичка за пликчета, та така и така в този шкаф вече място няма 😬

Общи условия

Активация на акаунт