Нашите кухни - тема 96

• 39 718
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, то всичко Мара втасала, но... Избрахте цветовете и още ВиК-то не е започнато, но съм се зачудила къде ще сложа кърпата за ръце 😜 Не ми се иска да я провеся на стената в центъра до мивката, твърде голям акцент ми се струва... Имате ли съвети, моля?!
Който ми е прочел вече изтрития пост, да не се чуди - обърках се с баня, да ме питате как така, и аз не знам Simple Smile
Четвърта година кърпата ми (ползвам я само аз, докато готвя) стои без закачалка, защото и аз не й намерих мястото - хем ми се искаше да е в шкафа, хем не искам да го отварям сто пъти с мокри ръце, както правилно отбеляза Angel_Dust. Мисля си да лепна една закачалка месингова на страничната стена, но не съм го още направила. Сега си стои на плота сгъната, но и като готвя, изтрайва час, час и половина, след което веднага я сменям и буквално няма време да виси някъде.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 23:03 от Кубратова

# 226
  • София
Аз си взех от тези закачалки за вратичка на шкаф, които се поставят от горе, не се лепи или пробива.  И съм закачила на вратичка на шкафче, което ми е удобно.

# 227
Аз си взех от тези закачалки за вратичка на шкаф, които се поставят от горе, не се лепи или пробива.  И съм закачила на вратичка на шкафче, което ми е удобно.
Сещам се за какви говориш, но не надраскват ли боята на шкафа с времето?

# 228
  • София
😂 Ама пак се вижда

# 229
Не надраскават, Кубратова. Приспособлението има от вътрешната страна силиконови кръгчета. Поне моето има, не знам дали всички са така. Дано се сещаш какво точно имам предвид, че вече ми се спи и ми се губят изразните средства. Grinning

# 230
Не надраскават, Кубратова. Приспособлението има от вътрешната страна силиконови кръгчета. Поне моето има, не знам дали всички са така. Дано се сещаш какво точно имам предвид, че вече ми се спи и ми се губят изразните средства. Grinning
Лека нощ тогава, пък ако не говорим за едни и същи закачалки, утре ще се уточним Simple Smile

# 231
  • София
Не, не надраскват. Те са някак по-мекички, не като тези за врата на стая.

То реално може да се обърнат и да висят навътре в шкафа, ама не виждам смисъл. Ако е в шкаф по-добре залепена закачалка.

# 232
Окачените закачалки за шкаф (каквато и ние ползваме) е с мека задна част, за да пази от надраскване.

# 233
Ей тия ползвам - идеално пасват на шкафа, както е вече казано отзад са меки
https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-accessories/towel … ta-2-br-/10197671

# 234
  • Варна
Оф, и аз имам същата драма. Имам една единствена вратичка на долния ред на ъгъла, другото всичко е или чекмеджета или уреди. То щото много място - цели 2 метра Simple Smile Вратичката е точно на ъгъла пред мивката и имам чувството, че всеки път ще се задирам на дръжката.
Горе на плота - грозно ще ми стои или ще е далеч от мивката... Абе и аз таралянкам една кърпа по плота и продължавам да се чудя... Нещо може да измисля в ъгъла зад мивката, обаче там ще дойде далече. Драма, драма...

# 235
Оф, и аз имам същата драма. Имам една единствена вратичка на долния ред на ъгъла, другото всичко е или чекмеджета или уреди. То щото много място - цели 2 метра Simple Smile Вратичката е точно на ъгъла пред мивката и имам чувството, че всеки път ще се задирам на дръжката.
Горе на плота - грозно ще ми стои или ще е далеч от мивката... Абе и аз таралянкам една кърпа по плота и продължавам да се чудя... Нещо може да измисля в ъгъла зад мивката, обаче там ще дойде далече. Драма, драма...
Както разбра, и аз съм още в размисъл (който може да продължи до смяна на кухнята, както е тръгнало Simple Smile ), но подбирам цвета (измежду 3 цвята и техни нюанси) и размера на кърпата и не ми се вижда чак грозно, иначе щях отдавна да намеря друго място - стои си сгъната странично на плота и не ми пречи. Продължавам да търся, де, така е уж временно.
Ето прясна снимка на сегашната:

# 236
Момичета, то всичко Мара втасала, но... Избрахте цветовете и още ВиК-то не е започнато, но съм се зачудила къде ще сложа кърпата за ръце 😜 Не ми се иска да я провеся на стената в центъра до мивката, твърде голям акцент ми се струва... Имате ли съвети, моля?!

Най-практичното място е дръжката на фурната. И една добре подбрана кърпа си е готин акцент.

# 237

Най-практичното място е дръжката на фурната. И една добре подбрана кърпа си е готин акцент.
Ако фурната е в колона, височината е удобна, иначе много и често навеждане. При печене и наглеждане на печивото във фурната пак трябва да се търси друго място. Манджите не ги дебна, но бисквити, сладкиши, питки си искат често надникване. Опитах и там да я държа, но за мен се оказа неудачно.

# 238
Е, всеки си решава. Аз съм висока, но не усещам навеждане. Иначе да, като пека нещо я махам, ама то като готвя все едно се бърша често. А после на дръжката е добре разгъната и съхне.

Като се замислих, може би ти е ниско, защото се бършеш както виси? Е аз не го правя, аз си я вземам и си се бърша нормално, а после пак я премятам през дружката.

# 239
Е, всеки си решава. Аз съм висока, но не усещам навеждане. Иначе да, като пека нещо я махам, ама то като готвя все едно се бърша често. А после на дръжката е добре разгъната и съхне.

Като се замислих, може би ти е ниско, защото се бършеш както виси? Е аз не го правя, аз си я вземам и си се бърша нормално, а после пак я премятам през дружката.
Не, вземам си я, но после пак трябва да се навеждам да я оставя и така 100 пъти.  И на тази ми фурна някак е по-тясно разстоянието и по-трудно я нагласям вътре. Имах стара селска фурна, на чиято дръжка ми беше по-удобно да държа кърпа, самата дръжка също беше по-високо разположена от сегашната. Може твоята да е по-подходяща за целта.
Хич не я и суша на фурната, както ползвам няколко на ден, няма да има място. Оставям ги да съхнат преди коша за пране, но другаде.

Общи условия

Активация на акаунт