Нашите кухни - тема 96

• 39 741
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Кърпата ми за ръце е подвижна,не е закачена никъде.На ден сменям по една,удобно ми е да не е закачена.

# 241
Кърпата ми за ръце е подвижна,не е закачена никъде.На ден сменям по една,удобно ми е да не е закачена.
Значи, казваш, да спра да й търся място и на моята Simple Smile
За ползване ми е удобно, че е точно в края на плота вдясно от мивката, точно на половин ръка разстояние, но все ми се струваше, че трябва да й намеря друго място.

# 242
И моята кърпа е сгъната на плота. Много ми е удобно и не и търся друго място, вечер отива в пералнята.

# 243
И моята кърпа е сгъната на плота. Много ми е удобно и не и търся друго място, вечер отива в пералнята.
Успокоихте ме съвсем, значи...четвърта година се ядосвам на себе си, че на всичко намерих място, само за нея още се мотая. Спирам да търся, спирам и да се ядосвам Simple Smile

# 244
Как ще се ядосваш за кърпа?
А аз по принцип много хвърлям(спални, бюра, всякаква покъщнина) обаче към дребни неща проявявам клошарски наклонности. И в купа с нови кърпи си наредих три пораздърпани от старото жилище... и си ги ползвам. Някак си ми се струва гадно да са ми служили вярно толкова време и да ги хвърля😆

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 23:27 от Чи лу

# 245
  • Бургас
Да се включа в дискусията с кърпите, че ми стана весело.Като живееща в панелна кухня с пералня си оставям кърпата на вратичката й.Нали винаги е леко открехната и ми е точно на нивото на ръката като се протегна. Но сега ще я местя в нишата на вградения гардероб, за да сложим и сушилня.

# 246
Кърпата ми е на залепена икейска закачалка https://www.ikea.bg/rooms/bathroom/bathroom-accessories/towel-ra … 3-br-k-t/30207075  до мивката, на високо на гърба. Като се измия имам 10 см. до нея. Не обичам да съм мокра, а пък и с нея не бърша друго, освен ръцете си. Пробвах и други места, но там ми е най-удобно. Кърпите ми са по-малки и не опират в плота.

# 247
Как ще се ядосваш за кърпа?
А аз по принцип много хвърлям(спални, бюра, всякаква покъщнина) обаче към дребни неща проявявам клошарски наклонности. И в купа с нови кърпи си наредих три пораздърпани от старото жилище... и си ги ползвам. Някак си ми се струва гадно да са ми служили вярно толкова време и да ги хвърля😆
Аз не за кърпата се ядосвам, а на себе си - в малко жилище, каквото е в момента обитаваното, съм намерила място за всичко, а странно, че на кърпата не можах Simple Smile и така си стои на плота, както съм я снимала.
Кърпи, които са абсолютно здрави и с добър вид, още плътни и пухкави, съм отделила за разни ремонтни работи, защото ми е омръзнал цветът например. Скоро ни сменяха вертикални щрангове и майсторът казва "Дай парцал". Давам му две такива кърпи, а той казва "Ама аз искам парцал, в кърпа после ще се бърша...". Докато го убедя, че съм му дала точно парцал, зор видях Simple Smile

# 248
В Салекс има държач за кърпи , слага се на шина закачена за гърба. Не виждам смисъл от него, а и само докато му гледам острите ръбове, вече ме заболяха ръцете.

# 249
  • София
В Салекс има държач за кърпи , слага се на шина закачена за гърба. Не виждам смисъл от него, а и само докато му гледам острите ръбове, вече ме заболяха ръцете.
И аз не виждам смисъл, при положение, че който иска може да си я провеси по същия начин на дръжката на фурната.

# 250
Моята седи в дръжката на вратичката на шкафа точно под мивката. (разбира се шкафовете ми са старомодно с дръжки). Обира всякакви неволни капки по вратичката от ръцете ми при миене и е първото нещо, за което се лепвам с мокрите ръце. Подбира декоративни кърпи, за да са и акцент. Сменам почти всеки ден, защото се мокрят т.к.са от не много големите размери.

# 251
Едната е закачена на закачалка на страничната част на шкафа ни, другата стои на радиатора.

# 252
Привет дами, ето нещо много идейно за кухненски кърпи. Предполагам с повече търсене може да се намери.

# 253
То хубаво и прибрано изглежда, ама сега си представи десетки пъти за едно готвене да си вдигнеш мократа ръка на височината на горния шкаф, за да приплъзнеш държача и да извадиш кърпата, после - обратно, за да не ти се мотае пред погледа и ръцете, нищо чудно и влажната кърпа да запира в механизма и да не може да се движи така лесно, както със суха. При първото движение водата от ръцете вечно ще се стича до лактите, не дай Боже и да си с ръкави, които дълго ще задържат водата с всички приятни усещания.
Второто движение за прибиране е абсолютно излишно (в кухнята стремежът е излишните движения да се сведат до минимум) и скоро ще писне на ползвателя да вади и прибира кърпата безброй пъти на ден. И не по-малко важно - тази влажна/мокра кърпа ще си стои до смяна плътно към дъното на горния шкаф, от която влага той хич няма полза, меко казано.
С две думи - направено скрито като за кухня в дневна, но крайно непрактично за ползване. Техничарят е мислил само как да скрие кърпата, но не и как удобно и комфортно да се ползва. 
Дори и в долен шкаф с пуш бутон и върху изтегляща се релса да ми е кърпата (и това съм мислила, но шкафът ми е малък за целта, поради което се отказах от идеята), пак ще е по-удобно за ползване или дори и да си отворя вратата с ръка и да я затворя с коляно после (не ми казвайте, че не го правите, дами Simple Smile ), ако кърпата виси на вътрешната врата на шкафа или в отделно обособено за нея чекмедже. Всякакво прибиране обаче в и плътно до шкафове е подходящо за напълно суха, но не и влажна кърпа.

# 254
  • София
На мен ми се иска да я докарам до кърпата. Още не мога да измисля цветове на кухня и под Joy

Общи условия

Активация на акаунт