Случи ми се нещо странно XXIX

• 86 144
  • 817
  •   1
Отговори
# 225
.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 04:37 от red soul

# 226
  • София
Да вметна, че студената вода кара белтъка да побелява. Имайте го предвид. Който ще си прави тестове с яйце, да слага контролното на същата температура.

# 227
.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 11:08 от red soul

# 228
Изкарах си акъла по-рано. Малко след като бях топлила нещо в микровълновата, изведнъж се чу трясък откъм нея, сякаш нещо тежко падна върху покрива й, но като погледнах, нямаше пък нищо. Според вас, какво може да е?

# 229
  • София
Страх ме е да попитам, но - Работи ли?

# 230
Сетих се за две случки преди доста години. Първата може да се каже, че е била първият ми допир с паранормалното. Да съм била на 4-5 години. В спалнята на нашите си играех с кукли, а родителите ми бяха в кухнята. Бях седнала на земята и изведнъж чух и усетих ясно отчетливи стъпки по пода, приближаващи се към мен. На тази възраст едва ли съм знаела що е туй дух, но ясно си спомням, че ме обзе вледеняващ страх и, че има нещо ненормално. Изтрелях се с 200 към кухнята от уплах.
Втората случка всъщност не знам дали се води странна, но доказва наистина, че детския мозък е като гъба. Била съм пак около тази възраст или на макс 6 (предучилищна). Сестра ми е по-голяма от мен с 5 години и тогава се подготвяше за тържество в читалището. Учеше стихоторение на изуст на Никола Вапцаров ( стихотворението се казва Песен). Четеше го на глас и от толкова повтаряне аз съм го запомнила и го научих преди нея, така между другото докато си играя по детски. Странното тук е, че стихотворението го помня на изуст до ден днешен, а никога не съм си го припомняла, то и не беше от задължителните в училище. Преди няколко години от любопитство го намерих в google за да видя поне как са структурирани стиховете. Вече повече от 25 години си го помня.

# 231
Афродизиачка, имам същата като твоята втора случка.
На един лагер, имаше вечер с песни и стихотворения, кой каквото знае да го каже. Не помня кой, малък клас съм била. Едно по-голямо дете каза стихотворение. Много е дълго. Зная го до ден днешен и даже вечер понякога се случва да си го казвам, за да проверя дали още го помня, а са минали десетилетия.
Стихотворението започва така: две плитки заплитаха тъмна косичка...

# 232
Е,и аз помня всички текстове на Доорс вече 30 год.,а не съм ги слушала от над 20,но едва ли е странно.
Такива чукания и пукотевици,вече дори не забелязвам.Все нещо трака и пука около мен.Когато е тихо е по-отчетливо.Но винаги има обяснение за това.

# 233
И аз помня много текстове на песни, но стихотворения, които съм учила на изуст вече като ученичка - не. Smiley
Не ми се смейте, но даже и "Аз съм българче" не мога да го кажа, само 1 куплет помня.

# 234
Песните се чуват повече от веднъж, преди да ти се забият в мозъка.
Става дума, че чувяш еднократно дълъг текст и го запаметяваш само от едно чуване.
За мен не е странно в графата странно, според тази тема, но не е обичайно.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 22:38 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 235
В това, че някои хора са по-интелигентни от други, не виждам нищо странно. 😁

# 236
Това стихотворение да се запомни от едно чуване и то от дете си е наистина невероятно. Аз съм на 50 и ми трябваше повтаряне и замисляне и то не за да го запомня, а за да го осмисля... Сигурно е от ЕГН-то😀.

# 237
  • България
Аз имам много синхронизации, не знам доколко е странно.Свикнала съм Simple Smile
За някои съм разказвала.
Ако е за темата и ви е интересно мога да разкажа нови Simple Smile

# 238
  • Карлово
Разкажи, моля.

# 239
Даааа, искам!

Общи условия

Активация на акаунт