Въпрос за наследство

• 2 542
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Aida, знам, всичко съм прочела, търся причина адвокатът да каже това.

Ааа, сетих се нещо.
Ивчо, ти отиде ли в кантора при действащ адвокат и да си платиш за консултацията?

Или разпитваш по форуми и групи за по-тънко? Щото може да ти е отговорил някой студент втори курс в североизточния колеж по право и бойни изкуства😆

Платих си естествено, да. Не ми се прави на интересна.
Втората му жена и дядо имат брак. И вуйчо ми, е син на дядо ми, не на баба, 100 пъти е казано, че няма деца и внуци, що за въпрос. Абе хора, вие изобщо нито четете, нито мислите. Тук сте само да си избивате комплексите ми се струва. И другото което е, на баба наследството изобщо не ме интересува. Питах за на дядо ми къщата, която е наследил. Той почина и сега тя е наследник. Въпроса е тази нейна част, къде ще отиде, когато тя си отиде ? Къде видяхте да говоря за наследство от нейната страна, не знам. Научете се да мислите и четете и тогава продължете с ровенето и писането из форумите.

# 31
  • Далечният изток
Я по-спокойно и виж хубаво какво питаш!
Питаш за частта на жена му. Много правилно сме те разбрали. Тази част е нейна собственост вече, тя я е наследила от мъжа си. Като почине, ще я наследят нейните наследници. Кое не разбираш?!
Комплекси виждаме кой има.
Тази нейна част от къщата на дядо ти - ми именно това е нейното наследство. Точно за него питаш. Казах ти, каквото сте наследили от дядото, наследили сте го. Това, което е наследила жена му, си е нейна собственост.
Започни да мислиш и осмисляш какво ти се казва, иначе да повтарям 500 пъти едно и също няма никакъв смисъл.

# 32
  • Пловдив
Най-сетне разбрахте, какво питам, браво, имаме напредък. И съм си много спокоен, просто не искам някой да ми се прави на интересен и забавен.
Добре, щом вашето мнение е различно от на адвоката, ще попитам и още един, да видим какво ще каже.

# 33
Ивчо, това не е просто някакво си мнение, това е закон, който важи за всички.
Аз не съм юрист, но го знам от най-обща култура... която при теб липсва, възпитание също!

# 34
  • Пловдив
Добре, разбирам. Но адвоката каза едно, а Айда - друго. Сега ще дам още 100лв за трето мнение, да видим какво ще излезне.

Едно допълнение: Не съм искал да обидя някой, просто за устата си (в случая пръстите) ключ или филтър - нямам. Нямам никакви лоши мисли за никой и нищо, аз съм вярващ човек, просто съм директен. Извинявам се, ако има обидени, не ми е било цел.
Ама пък единия вика "баба и дядо да не с асе сгодили на поляната", другия пита вуйчото н акой е дете, след като бабата няма деца... айде малко по-сериозно... Sweat

# 35
  • Melmak
Ивчо, няма как да гадаем дали жената на дядо ти е била само годеница, или са имали брак.

Щом тя го е наследила, нейния дял ще наследят някога нейни роднини, а не ти. Казвам ти го, защото брата на дядо ми нямаше деца, имаше съпруга и тя го наследи, а не ние. След нейната смърт собствеността отиде при нейн племенник, а не при нас.

# 36
  • Пловдив
Е, имаха брак, да. Само че, къщата дядо я е наследил от баща си преди брака. И адвоката разказваше, че ние имаме по-голяма част, че сме по-горна степен наследници и така нататък. Имаше и нещо за някакви 10 години ама не помня. Запомних само, че тази част няма да иде на нейните племенници, а при нас.

# 37
С наследствата е така, могат да тръгнат насам или натам, често незаслужено, но който и както да умре/ожени се и както и да се смени пътят на наследяване, наследяването е окончателно. Каквото е наследила тази втора жена на дядо ти, която на теб не ти е никаква, то си е нейно и вече никакви дядовци не играят. И от тук нататък тя си има свои наследници, а ти не си такъв.

Това, при условие, че тази втора жена е станала наследник. Иначе има такава врътка за десет години, но тя май не играе тук, доколкото схващам от обясненията ти.

# 38
  • Melmak
Значи нещо не си слушал добре или не си разбрал.
Какво значение има от кого е получил къщата? Може и от тотото да е спечелил пари и да я е купил.
Въпросът е като е починал, че е бил женен и жена му е наследник.

# 39
  • Далечният изток
За последен път.
Вие, наследниците на дядо ти, вече сте наследили каквото е имал като имущество, когато е починал. Вие неговите внуци, плюс вуйчо ти, наследявате заедно със съпругата му, която не е ваша роднина.
Тоест айде пак, ще го кажа по-бавно - наследявате дядото, но не наследявате бабата, която му е жена, но на вас ви е никаква. Когато е починал, вече го писах в първия си пост - вие със сестра ти като внуци, защото майка ви е починала, наследявате от цялата къща 1/3 част по заместване на майка ви, вуйчо ти - 1/3 част, бабата (съпругата му) - 1/3 част. Тази нейна 1/3 част си е нейна, тя няма нищо общо с вас, жената си наследява мъжа. Когато тя почине, вие си оставате с по едната трета, а нейната 1/3 ще я наследят нейните сестри или там който е жив от роднините ѝ.

# 40
hechicera_, ама и при вас нещо не е наред, трябваше и вие да сте наследници...ако не ме лъже общата ми култура😊

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 00:30 от Чи лу

# 41
  • Melmak
hechicera_, ама и при вас нещо не е наред, трябваше и вие да сте наследници...ако не ме лъже общата ми култура😊
Много е сложно. Ние сме наследници на това, което имаме от дядо ни. Но неговият брат няма деца, има съпруга. Тя го наследява, защото той умира преди нея. Тя умира и след това я наследява нейн племенник, който също умира и някакви други хора го наследяват. Много е сложно, защото са много, далечни и объркани. 😁 Не му завиждам на тоя съдия, който ни гледа делото. Те наследниците на тази жена, съпругата на брата на дядо ми даже не знаеха, че са наследили.

# 42
  • Далечният изток
Мда, аз сега се върнах да видя какво е писала. Там вече зависи колко е продължил бракът - по-малко от 10 години или повече от 10, но при всички положения брата на дядото го наследява дядото на Хечи (брат му) или неговите низходящи ако е починал, ако има и други братя и сестри, заедно със съпругата му.

# 43
Да де, ама братът като е умрял, не го наследява само жена му, а и вие, ако няма някакви допълнителни завещания, гледане, издръжки и т.н.

# 44
  • Melmak
Може би в някаква част, но ние сме толкова много наследници, че още спорим как са квотите.

Общи условия

Активация на акаунт