МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 553
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Здравейте, скоро ще родя в Надежда секцио поради медицински причини, следя се при д-р Ташков, от който съм истински доволна. Но вчера позната ми сподели колко е разочарована от раждането там, колко били груби акушерките, как я карали да плаче, не давали болкоуспокояващи, никой не и обръщал внимание и съм в шок… нямам време да сменям клиниката още повече съм високорискова бременност и всеки момент може да извадим бебето, а и си имам доверие на лекаря, проблемът е, че аз съм много чувствителна и от сега много ме е страх, ако се държат и зле с мен акушерките това ще ме довърши, някоя от вас има ли такъв негативен опит?

Аз опит с Надежда нямам НО .. какво подяволите им става на тези лекари и медицински персонал, особено в частните клиники, където са с добро заплащане? Защо всички само и единствено започнаха да мислят за пари?

# 601
Здравейте, скоро ще родя в Надежда секцио поради медицински причини, следя се при д-р Ташков, от който съм истински доволна. Но вчера позната ми сподели колко е разочарована от раждането там, колко били груби акушерките, как я карали да плаче, не давали болкоуспокояващи, никой не и обръщал внимание и съм в шок… нямам време да сменям клиниката още повече съм високорискова бременност и всеки момент може да извадим бебето, а и си имам доверие на лекаря, проблемът е, че аз съм много чувствителна и от сега много ме е страх, ако се държат и зле с мен акушерките това ще ме довърши, някоя от вас има ли такъв негативен опит?

Здравей, аз родих в болницата преди месец. Всяка сутрин минаваха доктори и предлагаха болкоуспокояващи. Относно отношението на акушерките, всички бяха съдействащи при нужда. Има някои по-мили, други по-сърдити, но като цяло отношението беше добро. Ако трябва да сравним отношението в тази болница с някоя, която не е частна, Надежда е рай 😄 Не се настройвай негативно предварително.

# 602
Съжалявам, че се е получило така при нея. Но това не означава, че е общовалидно за всички. Две мои приятелки родиха миналия месец там, а една друга-май месец, всички са изключително доволни и никоя не е споделяла за подобно отношение. Може би акушерките, които са били на смяна да са били сърдити, но това не им е оправдание разбира се. Аз от всички чета само положителни отзиви за раждането в Надежда и персонала.

# 603
Родих началото на август , първото ми раждане пак е там 2021г.
Определено сега е по-добро отношението.
Единствено в неонатология и грижещия се персонал за децата са малко по-груби.
Но си повтаряй , че си там за кратко и не се връзвай.
Натоварени са доста , а има страшно много раждания , мен ме местиха чак на другия етаж.

# 604
Аз също имам 2 раждания там 2021 и преди 3 месеца сега е много по добре. Разбирам ги и тях много е натоварено а там много често има жени с проблеми както и бебенца. Аз съм доволна естествено има и по груби и по мили, аз гледах всичко от високо и с розови очила. Важното е че бебето е в добри ръце. От неонатология също съм доволна седяхме повече за антибиотик и винаги отговаряха и даваха информация. Просто и ние жените трябва да влезем в положение.

# 605

Здравейте, родих в Надежда Март месец. Никой не се е държал грубо с мен или ме е разплаквал. Сестрите бяха много мили, акушерките също. Мисля, че е напълно нормално да сме притеснение преди самото раждане, но всеки има различни представи в главата си за протичането на целия процес и от там идат и противоречивите мнения. За мен престоя в болницата не беше от най-приятните ми изживявания, но това не е свързано по никакъв начин с персонала. Мислете положително и всеки ще ви потвърди, че всичко се забравя в момента, в който се приберете с бебчето ви вкъщи. Simple Smile

# 606
Все си мисля, че раждаща или бременна жена не и е работа да влиза в положение, на груб или сърдит персонал. Все пак това е частна болница, това е важен момент в живота на една жена и ако някой не е доволен от работата си, е редно да я смени. Това не е като да продаваш плодове и зеленчуци ( с цялото ми уважение към тази работа).

# 607
Coralisland, абсолютно съм съгласна но ако знаете на какви неща станах свидетел по време на 7 дневният си престой от страна на родили жени към персоналът, честно не знам как издържат..  Това имах в предвид под това че трябва да се влиза в положение понякога..

# 608
  • София
Раждала съм два пъти в болницата - през 2021 г и  през март 2024 г. Първия път се усещаше, че е насред пандемия и персоналът беше преуморен (тогава имаха и ковид отделение, в което даваха извънредни дежурства). Но втория път бяха изключително мили и внимателни, чувствах се истински обгрижена. Аз самата раждах естествено, но абсолютно на всяка визитация предлагаха обезболяване, чак се учудвам на тази част от отзива.

# 609
Coralisland, абсолютно съм съгласна но ако знаете на какви неща станах свидетел по време на 7 дневният си престой от страна на родили жени към персоналът, честно не знам как издържат..  Това имах в предвид под това че трябва да се влиза в положение понякога..
Сега разбрах, разбира се доброто отношение трябва да е двустранно.

# 610
Аморе, имам две раждания там, последното юли тази година. Чувствителна съм по натура, съответно съм доволна от отношение. Попитайте познатата си за конкретика - кога е очаквала да получи обезболяващо, а не е; каква е била ситуацията, в която са я разплакали; задавайте ѝ уточняващи въпроси, за да можете сама да си направите изводи. Една и съща ситуация се възприема невероятно коренно различно...
За обезболяващи - аз даже бих казала, че постоянно предлагат, а и след раждане можеш да си искаш свещички допълнително даже. По време на раждане съм била с три акушерки - топло отношение, а тази на първото ми раждане направо златна -Карлакашева, благодарение на нея нямам психологическа травма.
Попитайте познатата си за имена също, поинтересувайте от мнение и на други.

# 611
  • София
И аз бих посъветвала да разпитате познатата си за подробности, за да си изясните ситуацията. Да е попаднала на някоя крива акушерка винаги е възможно, но това с обезболяването звучи много невероятно. Бих допуснала, че примерно е имало чисто медицинска причина да не може да ѝ се приложи (повече) обезболяване. Просто така да ѝ откажат обезболяване е абсолютен контрапункт на впечатленията ми и от двете раждания. Чак ми беше писнало да ме питат имам ли нужда от медикаменти за контрол на болката (каквато изобщо не бях изпитвала още от първата минута след раждането).

# 612
Тъкмо това си мислех и аз с двустранното отношение. Не казвам, че приятелка на Аморе е била нещо крива в случая, но доста често и пациентите са си виновни или просто преекспонират малко.
Аз също съм мега емоционална и чувствителна и на моменти реагирам доста първично за нещо, после осъзнавам, че не е имало чак такава необходимост да си го слагам.
 Ама сега по време на бременност с тия хормони е тотал щета положението, а си представям след раждане какво е. Много е възможно очакванията да са различни, разбирам, че като си в частна болница ти се иска нещо конкретно, но и ние трябва да влизаме малко в техните обувки.
Забравих да споделя, че от 2021 досега много близки мои роднини и приятели раждаха там от никого не съм чула негативно мнение.

# 613

Здравейте, заради Вашия коментар се регистрирах..
преди месец раждах в Надежда, отношението на всички беше много добро и с внимание, обезболяващи дават непрекъснато, ако имате нужда може да си поискате от тях. Но толкова добре обезболяват, че не ми се вярва да имате нужда допълнително. Не съм била при д-р Ташков, но за него съм чувала само отлични отзиви, включително и за самото секцио. Пожелавам Ви леко раждане, не се притеснявайте излишно.

# 614
И аз се записвам с чудесно отношение и на двете ми раждания и след това.
При неонатологичните сестри положението е so, so, но жените са толкова ангажирани, че от части ги разбирам. Никога нищо не са ми отказали, макар в началото да е имало случаи с по - рязка реакция. Но с такава любов говорят на бебенцата, които обслужват, особено тези от неонатологията.
Разбирам също, че и всеки иска да бъде специален, и че много хора с нагласата "аз си плащам", което не мога съвсем да разбера, но в повечето случаи нормално отношение отключва и реципрочен отговор.
Не искам да бъда защитник на никой, защото имам забележки към лекарите от неонатологията, при това немалки, но лошо отношение не съм видяла към нито една жена, даже обратното.
Доста неща са се подобрили спрямо предишните ми престои там.
Доколкото разбрах, скоро ще се обучават и две акушерки при Ася Демирева, за да имат съвсем актуални знания и възможности за помощ след раждане, което е положително.

Общи условия

Активация на акаунт