МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 794
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
M_T_N
Нормално раждане без упойка е 2700, тези 1566 са покрити от НЗОК ;присъствието на таткото по време на раждане не се плаща; заплащаш след раждането в деня на изписването дубликата на касовата бележка даваш в послеродова клиника малко преди изписването, но там вече ще ти кажат кое какво и как:)
Само не разбрах кое от всичко изброено е безплатно? НЗОК покрива раждането, бебето би следвало да е прието по клинична пътека, което означава, че НЗОК покрива и неговото лечение. Плащам 2700лв нормално раждане без упойка, ами ако се наложи спешно секцио? Това означава ли, че цената ще е по висока от тези 2700лв?

# 361
  • София
M_T_N
Нормално раждане без упойка е 2700, тези 1566 са покрити от НЗОК ;присъствието на таткото по време на раждане не се плаща; заплащаш след раждането в деня на изписването дубликата на касовата бележка даваш в послеродова клиника малко преди изписването, но там вече ще ти кажат кое какво и как:)
Само не разбрах кое от всичко изброено е безплатно? НЗОК покрива раждането, бебето би следвало да е прието по клинична пътека, което означава, че НЗОК покрива и неговото лечение. Плащам 2700лв нормално раждане без упойка, ами ако се наложи спешно секцио? Това означава ли, че цената ще е по висока от тези 2700лв?

Да секциото е 3070 лв.

# 362
И от мен силно, много силно положителен отзив за д-р Арабаджикова.
Но тя е от най - заетите за проследяване, графикът и е фул и е истинска битка човек да си запише час за ЖК. Обикновено се звъни още в първия ден от пускане на графика и часовете свършват същия ден. Joy
Но тя е супер адекватна, проследява всичко. От стандартните изследвания, през витамини до тромбофилия.
Благодарение на нея след много тегава първа бременност, имах чудесна и лека втора.
Даже се качи от ЖК, за да присъства на раждането ми. Heart Eyes
Илиев беше проследяващ на съквартирантката по стая и ми направи впечатление на много силно ангажиран лекар. Беше дошъл рано сутринта след като му е писала, че ражда, за да я поеме той. Идваше всеки ден да я види и държеше лично да я преглежда всеки път.

# 363
  • София
Д-р Арабаджикова следеше и двете ми бременности. Първото ми раждане беше с нея (преди 10 години), второто (януари тази година) се случи да е с д-р Илиев ( понеже бях нормално раждане и той се падна на смяна когато настъпи момента). И за двамата мога да говоря много и само хубави неща. Няма да сбъркате, който и от двамата да изберете. Д-р Арабаджикова е наистина страхотен специалист и винаги ми е носила спокойствие. След второто раждане я бяха уведомили и още сутринта дойде да ме види и да пита как съм. Най-много ме беше страх кой лекар ще се падне на смяна по време на раждането ми, но с Д-р Илиев извадих луд късмет.

# 364
Слагали ли са ви гел за сраствания по време на секцио? Ако може да споделите впечатления и дали сте имали бременност след това? Благодаря!

# 365
  • София
Слагали ли са ви гел за сраствания по време на секцио? Ако може да споделите впечатления и дали сте имали бременност след това? Благодаря!

Аз не съм слагала. Тъй като той се купува отделно и се дава на лекаря преди операцията....сега след последното секцио не са споменали да съм имала много сраствания.

# 366
Аз не съм слагала, защото не знаех за него. Слава богу сраствания нямам, ако знаех щях да сложа.

# 367
Здравейте Simple Smile колебая се къде да се запиша за ЖК - в Надежда или в Токуда. От специалистите в Надежда съм се спряла на Арабаджикова, Личева и Патрикова. Може ли да споделите мнения за тях? В Токуда се насочвам към Апостолова. Първа бременност ми е и наистина не мога да взема решение между двете медицински заведения. Бих искала в последствие и раждането ми да е в същата болница като проследяването.

# 368
Здравейте Simple Smile колебая се къде да се запиша за ЖК - в Надежда или в Токуда. От специалистите в Надежда съм се спряла на Арабаджикова, Личева и Патрикова. Може ли да споделите мнения за тях? В Токуда се насочвам към Апостолова. Първа бременност ми е и наистина не мога да взема решение между двете медицински заведения. Бих искала в последствие и раждането ми да е в същата болница като проследяването.

Аз от миналата година посещавам Надежда. Бях при репродуктивен специалист, но сега вече като напредна бременността и се местя при следящ АГ. Едва успях да се запиша при д-р Личева, на 22.07 съм на втори преглед при нея. Първото ми впечатление много ми хареса. Обяснява какво вижда на ехографа, интересува се от историята ми, отговаря на въпроси. Това, което разбрах от нея беше, че заех мястото на дама, която се е отказала в последния момент, и няма свободни часове никакви за ЖК. Изкарах чист късмет. На регистратура може би няма да ви я предложат като свободен АГ.

# 369
Аз и преди съм писала за др Патрикова,   страхотна е, няма да съжалявате. Успокояваща, разбираща, обяснява и показва всичко, което вижда на ехографа, отговаря на всички въпроси, работила е много години в Германия и по време на ковида се върна, колегите ѝ казват, че е много педантична в работата си. Но има един минус, не изражда.  Благодарение на нея имам доносени близнаци. Др Павлова също е много добра, тя изражда, но за следене много трудно се намират часове.

# 370
Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?

# 371
Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?

Здравейте, всеки лекар си има своите индивидуалност и подход. Аз не попаднах на екипи, с които да съм спокойна (трима лекари се смениха за 12 часа). Момичето от моята стая е имала съвсем различно преживяване. Ако пак трябва да раждам там, бих се поинтересувала от избор на акушерка. Успех и леко раждане.

# 372
Аз доколкото съм запозната - всички там са много добри специалисти и на когото и да попаднете - ще сте в добри ръце. Субективно е какво ще ви накара да се чувствате спокойна, така че най-добре тръгнете с нагласата, че всичко ще е наред и там са професионалисти.

Здравейте, всеки лекар си има своите индивидуалност и подход. Аз не попаднах на екипи, с които да съм спокойна (трима лекари се смениха за 12 часа). Момичето от моята стая е имала съвсем различно преживяване. Ако пак трябва да раждам там, бих се поинтересувала от избор на акушерка. Успех и леко раждане.
Може ли да споделите от какво точно не бяхте доволна от 3те екипа? Предстои ми раждане там, естествено, и определено няма опция за избор на екип. Избор има само при планово секцио.
При евентуална договорка - следящият ви лекар може да се появи (ако не е на смяна), когато започнете да раждате, но това е всичко и не се запознавате предварително с екипа.

# 373
Аз родих секцио и за естествено не съм много компетентна. Но като уговаряхме дата за секцио ме питаха при кой лекар искам, за да назначат датата в неговата смяна, аз отговорих  че за мен няма значение, те да изберат, просто имах доверие на всички. Лежала съм в болницата няколко пъти и бях доволна от лекарите, за това казах че за мен няма значение. Както са ви казали при естествено акушерката е най важна. На мен ми се падна Надежда Стаменова, да ми свали пръстена песар, др Димова не успя, защото аз се стягах от болка, но Надежда ме успокои и го махна, на следващия ден дойде да види как съм, пита ме за децата, което беше много мило.  В реанимация пък, постоянно издваше анестезиолога, може би на всеки час, с информация за децата, защото аз бях много притеснена за тях и вдигнах кръвно.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 08:41 от Lizi:) :)

# 374
Този път родих с Надежда Стаменова и мога да кажа, че това беше най - доброто ми решение. Няма да разказвам в подробности, но точно, защото с първото раждане имах късмет да попадна на супер екип, реших да не си насилвам късмета още веднъж.
Да кажем, че не съм съвсем съгласна, че всички са много добри и някои от тях така могат да ти форсират раждането, ако е първо, че може да свършиш набързо в операционната. Дори с нея го коментирахме. Та, така.

Общи условия

Активация на акаунт