МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 812
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
Този път родих с Надежда Стаменова и мога да кажа, че това беше най - доброто ми решение. Няма да разказвам в подробности, но точно, защото с първото раждане имах късмет да попадна на супер екип, реших да не си насилвам късмета още веднъж.
Да кажем, че не съм съвсем съгласна, че всички са много добри и някои от тях така могат да ти форсират раждането, ако е първо, че може да свършиш набързо в операционната. Дори с нея го коментирахме. Та, така.

Извинявам се, но може ли малко детайли как става избора на акушерка Simple Smile когато тръгне раждането ли я викат? Дали графикът й е много пълен и лесно човек се включва?
Аз случих на прекрасна акушерка и почти не усетих с кой лекар ми се броеше раждането. Тя само дойде да нагледа как ме шият.

# 376
Ако за Стаменова питаш, разговорът с нея е личен. Записва се час през регистратура за консултация с нея за раждане. Тя може да се съгласи да поеме раждането, може и да не се. Зависи от конкретния случай, натовареността й и лични предпочитания, предполагам. Иначе рядко пуска часове за въпросната консултация, но аз бях много настоятелна и успях да стигна до нея.
Ти лично водиш кореспонденция с нея и се очаква сама да й се обадиш. Тя вече разказва как се процедира, ако се стигне до уговорка.

# 377
Здравейте, дами. Родих преди 7 месеца (по лошо стечение на обстоятелствата в Майчин дом, вместо в Надежда, където се следях). Преди това бях няколко години пациентка на д-р Стаменов. Сега искам да отида на профилактичен преглед. Някакви препоръки за доктор за профилактичен преглед след секцио? При всеки от проследяващите бременност ли може да се отиде? Имам спомен, че те имаха някакви часове и извън тези за ЖК. Нямам никакви наблюдения върху докторите извън репродуктивните. Кога им излизат графиците, в началото на месеца ли? Юли май го изпуснах, август е отпускарски … Дано успея да запиша въобще час скоро. Чак миналия месец обаче ми дойде нормален цикъл след секциото и исках да изчакам да минат поне 1-2 цикъла, за да пусна и едни хормони. Blush

# 378
Аз съм доволна от д-р Михайлович. Има още часове за юли при него, но да - би трябвало всички да имат часове извън ЖК, можеш да си запишеш през онлайн системата или приложението. Графиците за следващия месец излизат към края на текущия по мои наблюдения.

# 379
  • София
Препоръчвам д-р Арабаджикова, в момента даже има часове при нея за август.

# 380
Благодаря ви за предложенията. Hug Иска ми се по-скоро да отида на преглед и записах час за д-р Михайлович. Наистина има страхотни отзиви за него още от времето, когато е бил в Щерев. Ще ми е 15-ти ден от цикъла и тъкмо да видим евентуално дали е имало овулация. Хубава вечер на всички и още веднъж благодаря! Blush

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 15:23 от Bobby®

# 381
  • София
И аз съм много доволна от д-р Михайлович Heart

# 382
+1  за д-р Михайлович. Не съм се следила при него, но се падна да родя при него и ми направи страхотно впечатление. Изключително внимателен, позитивен и спокоен. Дори дойде да ни види на следващия ден, въпреки че не беше дежурен в родилното.

# 383
Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?
Аз доколкото съм запозната - всички там са много добри специалисти и на когото и да попаднете - ще сте в добри ръце. Субективно е какво ще ви накара да се чувствате спокойна, така че най-добре тръгнете с нагласата, че всичко ще е наред и там са професионалисти.

Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?

Здравейте, всеки лекар си има своите индивидуалност и подход. Аз не попаднах на екипи, с които да съм спокойна (трима лекари се смениха за 12 часа). Момичето от моята стая е имала съвсем различно преживяване. Ако пак трябва да раждам там, бих се поинтересувала от избор на акушерка. Успех и леко раждане.
Може ли да споделите от какво точно не бяхте доволна от 3те екипа? Предстои ми раждане там, естествено, и определено няма опция за избор на екип. Избор има само при планово секцио.
При евентуална договорка - следящият ви лекар може да се появи (ако не е на смяна), когато започнете да раждате, но това е всичко и не се запознавате предварително с екипа.

Здравейте, аз пренасях, без започната родова дейност.
1. Индукцията започна с лекарката, която следеше бременността. Тя и другите лекари ми направиха множество болезнени прегледи, докато не спукаха околоплодните води. Питах ги, това ли искат да направят, а те отричаха. На поредния преглед водите се спукаха. Аз се разплаках и лекарката си тръгна без да ми каже довиждане. Разбрах го когато се появи следващия лекар на смяна.
2. Той се държа доста резервирано. Когато поисках епидурална упойка ми каза, че нямам достатъчно разкритие и че не може да се постави. След това каза, че все пак имало някакъв вариант, поставиха ми бусколизин и се получи нужното разкритие. Акушерките ми казаха, че смяната им свършва. Той не се появи повече.
3. С влизането си третата лекарка ме попита кога ми е поставена упойката и дали вече имам напъни. Нямах. Каза ми, че ми дава 45 мин иначе отивам на секцио. Напъните започнаха и ме сложиха да легна по гръб. Викаше ми много. Обеща, че няма да клампира пъпната връв, но го направи. Заплаши, че ще изгони мъжа ми от залата.
Това е накратко.
Добре, че не бях сама. Съпругът ми ми беше от голяма подкрепа.
Успех и леко раждане.

# 384
Аз доколкото съм запозната - всички там са много добри специалисти и на когото и да попаднете - ще сте в добри ръце. Субективно е какво ще ви накара да се чувствате спокойна, така че най-добре тръгнете с нагласата, че всичко ще е наред и там са професионалисти.

Здравейте, всеки лекар си има своите индивидуалност и подход. Аз не попаднах на екипи, с които да съм спокойна (трима лекари се смениха за 12 часа). Момичето от моята стая е имала съвсем различно преживяване. Ако пак трябва да раждам там, бих се поинтересувала от избор на акушерка. Успех и леко раждане.
Може ли да споделите от какво точно не бяхте доволна от 3те екипа? Предстои ми раждане там, естествено, и определено няма опция за избор на екип. Избор има само при планово секцио.
При евентуална договорка - следящият ви лекар може да се появи (ако не е на смяна), когато започнете да раждате, но това е всичко и не се запознавате предварително с екипа.

1. Индукцията започна с лекарката, която следеше бременността. Тя и другите лекари ми направиха множество болезнени прегледи, докато не спукаха околоплодните води. Питах ги, това ли искат да направят, а те отричаха. На поредния преглед водите се спукаха. Аз се разплаках и лекарката си тръгна без да ми каже довиждане. Разбрах го когато се появи следващия лекар на смяна.
2. Той се държа доста резервирано. Когато поисках епидурална упойка ми каза, че нямам достатъчно разкритие и че не може да се постави. След това каза, че все пак имало някакъв вариант, поставиха ми бусколизин и се получи нужното разкритие. Акушерките ми казаха, че смяната им свършва. Той не се появи повече.
3. С влизането си третата лекарка ме попита кога ми е поставена упойката и дали вече имам напъни. Нямах. Каза ми, че ми дава 45 мин иначе отивам на секцио. Напъните започнаха и ме сложиха да легна по гръб. Викаше ми много. Обеща, че няма да клампира пъпната връв, но го направи. Заплаши, че ще изгони мъжа ми от залата.
Това е накратко.
Успех и леко раждане.

Ужас!!! 🤯
Много съжалявам за опита ви. Дано е било единичен случай, макар и да се е случило на вас точно.
Дали може да споделите имената на лекарите, които са били с това отвратително поведение? На мен все още ми предстои да родя там (термин тази неделя), но освен моята следяща лекарка - не познавам никой. Чувала съм все добри отзиви от познати, но всеки си има индивидуални очаквания, а това, което на вас са причинили е направо нечовешко и определено не каквото се очаква от лекари-акушери и то в такъв момент от бременността...
Най ме притеснява да не пренося и да се опитат така насилствено и грубо да предизвикат раждането... Успех за напред и дано бързо забравите преживяното 🤗

# 385
Здравейте, в 14+6гс съм с мисед от преди година. Имам час за ЖК на 22.07, но от ден-два усещам някакви болки, които до момента не съм, а предвид това, през което минах последната година, се притеснявам още повече. Иска ми се да ме прегледа някой тази седмица. До сега бях при репродуктивен АГ, първият ми час за ЖК е този месец, реално нямам в момента на кого да се обадя. Дали има дежурен в болницата, към когото да се обърна? Как се процедира в такъв случай?

# 386
Долу при входа от паркинга е спешния кабинет. Има телефон и номер, звъните и казвате какви са ви оплакванията и ще дойде някой. Може да почакате малко (зависи дали дежурните са в раждания), но ще дойде лекар. Другият вариант е да звъннете на регистратура и да питате дали репродуктивния ви може да ви погледне по спешност.
Успех, стискам палци всичко да е наред!

# 387
Преди години имаше спешен телефон, не знам дали още го има.
 0884700704, това беше номера, репродуктивния ми го даде тогава и при кървене звънях на него, акушерките вдигаха и казваха какво да правя.
Мисля, че и на регистратурата биха съдействали.

Здравейте, в 14+6гс съм с мисед от преди година. Имам час за ЖК на 22.07, но от ден-два усещам някакви болки, които до момента не съм, а предвид това, през което минах последната година, се притеснявам още повече. Иска ми се да ме прегледа някой тази седмица. До сега бях при репродуктивен АГ, първият ми час за ЖК е този месец, реално нямам в момента на кого да се обадя. Дали има дежурен в болницата, към когото да се обърна? Как се процедира в такъв случай?

# 388
На мен ми се наложи преглед по спешност, минах през регистратурата и веднага ме насочиха при лекар на смяна, който е свободен в момента, предполагам ако няма свободен ще извикат от отделението. Успех.

# 389

Това е накратко.
Успех и леко раждане.

Ужас!!! 🤯
Много съжалявам за опита ви. Дано е било единичен случай, макар и да се е случило на вас точно.
Дали може да споделите имената на лекарите, които са били с това отвратително поведение? На мен все още ми предстои да родя там (термин тази неделя), но освен моята следяща лекарка - не познавам никой. Чувала съм все добри отзиви от познати, но всеки си има индивидуални очаквания, а това, което на вас са причинили е направо нечовешко и определено не каквото се очаква от лекари-акушери и то в такъв момент от бременността...
Най ме притеснява да не пренося и да се опитат така насилствено и грубо да предизвикат раждането... Успех за напред и дано бързо забравите преживяното 🤗

Д-р Илияна Христова и д-р Димова. Името на втория лекар не го зная. Момичето, с което бях в една стая, също с индукция, беше имала съвсем друго преживяване. Останах в тази тема именно заради индукцията. Писала съм много пъти, че ако Ви дадат хапче, то е забранено и после няма да го има в епикризата. Не мисля, че човек избирайки частна болница, трябва да се надява на късмета си. Най-вече ако искате раждането да мине възможно най-естествено. Ако сега трябваше да раждам там, щях да избера акушерка. Пожелавам Ви леко раждане и спокойствие. Хубавите емоции след това помагат да забравите трудностите.

Общи условия

Активация на акаунт