МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 788
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Как бях сигурна, че крещящата е Димова. Няма как да не се разпознае този маниер.
Преди няколко години имаше жена тук, която беше разказвала,  че съпругът й я е изгонил от залата точно, заради това. Крясъци, викове, обиди.

# 391
  • София
И аз бях сигурна за д-р Димова. И след двете си раждания срещнах в послеродова клиника момичета, постъпили за раждане по естествен път, превърнало се благодарение на нея в травмиращо изживяване и пришпорено в крайна сметка до спешно секцио на фона на пълно разкритие... Иначе тези, които са с уговорка с нея за планирано  секцио, са много доволни. Оставам с усещането, че Димова като минимум няма грам психологически подход, за да насърчи естествено раждаща жена. Именно насърчаването е едно от нещата, които от моя опит са неочаквано важни при раждане. Когато си притеснена и под напрежение някой да ти каже: "Браво, чудесно се справяш, сега със следващия напън ще родиш!", не е просто ала-бала, а много мощен импулс да дадеш всичко от себе си.

# 392
 д-р Димова е ужасна, аз имах лош опит с нея в спешния кабинет на болницата. Отвори ми се шева на епизиотомията и моята лекарка беше в отпуск и отидох по спешност в кабинета и д-р Димова се държа много унизително с мен. И отделно ме третираше отдолу все едно пипа някакъв чувал с картофи. Много неприятна личност.

# 393
Някоя от вас раждала нормално след серклаж?

# 394
Включвам се относно индукцията. От 36 г.с. се следя в Надежда, защото реших там да раждам. Преносих 9 дни, планово постъпих за индукция миналата седмица. Днес попаднах на коментари как е протекла индукцията при други жени (друга болница) и виждан, че хронологично процесите ги случват различно, явно доста зависи от практиката на лекаря.
При мен раждането е второ и приключи успешно с нормално раждане. От 36 г.с. ходих на прегледи при един и същи лекар, като по време на раждането беше от начало до край, тоест лекарят не се смени. Акушерката по обяд се смени (бях решила, че е обедна почивка, но така и не се върна). За разлика от първото ми раждане, където акушерката свърши 98 процента от цялата работа (лекарят само ме заши), този път лекарят участваше изключително активно и голяма част той направи. Аз съм доволна.
Може конкретни въпроси да зададете и ще опитам да отговоря.

# 395
Честито бебе!
Дадоха ли Ви хапче за индукцията?

Включвам се относно индукцията. От 36 г.с. се следя в Надежда, защото реших там да раждам. Преносих 9 дни, планово постъпих за индукция миналата седмица. Днес попаднах на коментари как е протекла индукцията при други жени (друга болница) и виждан, че хронологично процесите ги случват различно, явно доста зависи от практиката на лекаря.
При мен раждането е второ и приключи успешно с нормално раждане. От 36 г.с. ходих на прегледи при един и същи лекар, като по време на раждането беше от начало до край, тоест лекарят не се смени. Акушерката по обяд се смени (бях решила, че е обедна почивка, но така и не се върна). За разлика от първото ми раждане, където акушерката свърши 98 процента от цялата работа (лекарят само ме заши), този път лекарят участваше изключително активно и голяма част той направи. Аз съм доволна.
Може конкретни въпроси да зададете и ще опитам да отговоря.

# 396
Др. Димова водеше една визитация след секциото ми. След като ме попита дали всичко наред, обясних, че имам болки в корема и показах къде. Тя ми се изсмя и каза, че нямало как да ме боли там и последваха думите "Хайде дай да те погледна все пак". В крайна сметка нямаше проблем, може би е било нещо моменто, но реакцията й беше крайно неадекватна.

# 397
  • София
Добре че чета тези коментари след като съм родила, че щеше да ми дойде много стресово да се моля да не се падна при нея… Sad много тъжно

# 398
Явно и моят АГ нещо не я харесва, защото когато избирахме дата за индукция, гледаше да не е тя на смяна. Аз нямам личен опит с нея, виждала съм я само веднъж в спешния кабинет, но ми се стори дръпната. Иначе доста момичета, родили секцио, я хвалят.

# 399
Добре, че я изкоментирахте, защото по описание изглежда топ и се бях насочила към нея, ноо бързо я задрасках. В крайна сметка си избрах Бътева-Христова, ако някой има отзиви за нея, моля да сподели. Илиев преглежда само в Парадайс мол, което ми е крайно неудобно и времеемко. Арабаджикова не приема нови пациенти за момента, така чееее.

# 400
  • София
И аз се записах при Бътева-Христова, засега само един преглед съм имала при нея де, но мина много добре. Приятна е, веднага ми даде телефонния си номер, на който по-късно ѝ пратих резултати от изследвания, отговори много бързо. Засега съм с добри впечатления. 🙂

# 401
Аз се следя при д-р Ненов . Малко е дръпнат имам предвит  не е от хората който ще те успокояват много много . По скоро е по - директен . До сега съм доволна от него . Винаги когато е имало нещо си е вдигал телефона , отговарял по вайбър и приемал извънредно . Раждането ми предстои август . Малко съм уплашена . Надявам се да мине леко и с бебчо да сме добре Simple Smile

# 402
Моята индукция беше при следящия ме лекар д-р Илиана Христова. Преносвах 5 дни, бях с разкритие 3см, пуснаха ми системи към 7 сутринта, спукаха ми водите след няколко часа. Стигнах нужното разкритие сравнително бързо, но бебето стоеше високо и след консултация с д-р Ташков ме увериха, че по-безопасният вариант е спешно секцио, което и направихме. В 16:10 се роди моя син. Като цяло съм супер доволна от отношението на всички, за секунда нямаше негативно отношение от екипа. Много исках да родя естествено, но когато ми казаха, че по-безопасното е да е секцио, се съгласих без изобщо да се замисля.

По време на целия ден ме проверяваха често, бяха много мили, казваха ми да скачам на топката, насърчаваха ме да се движа. Д-р Христова направи секциото и до последно ме уверяваше, че са изчакали максимално преди да предложат секцио.

# 403
Аз съм с две индукции в болницата и двете успешни и двете с др Ташков който ми следеше и бременностите . За него мога да говоря само хубави неща. За всеки лекар си има и пациенти, бих посъветвала да очаквате всичко защото всеки може да е имал лош ден или някакъв проблем, има го и обратното вие да не сте в настроение пък лекаря да се шегува с вас . Не подкрепям лошото отношение към пациентите, аз също не веднъж съм получавала такова , но гледам бързо да забравям за да ми остане хубав спомен … Успех на всички!

# 404
Относно индукцията - планът беше вагинален гел да намажат, но имало логистичен проблем и не е бил наличен. Та май хапче сложиха вагинално. Със сигурност орално нищо не съм приемала
Индукцията ми беше при д-р Ненов. Подкрепям мнението, че отношението му е чисто професионално, на ръба на дръпнато. Ако изисквате топло отношение, явно не е в негов стил. Със сигурност не обижда, както прочетох тук за д-р Димова (нямам лични впечатления от нея). Впечатлена съм колко много участваше Ненов в израждането - сравнявам с първото ми раждане, където лекарят ме ши и малко натискаше корема по време на раждането (нищо травмиращо, силно, болезнено или подобно, усещах, че подпомага процеса по изгонване на бебето).

Общи условия

Активация на акаунт