Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 629
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Аз много изостанах и се оказа, че нямам личен лекар или педиатър за  бебето, а то трябва да се роди съвсем скоро.

Може ли да ми препоръчате педиатър, който записва нови бебета в центъра или ако не е в центъра,
такъв, който да е съгласен на домашни посещения

# 616
ще издържат ама защо стерелизираш ? То няма смисл ако не ги ползваш веднага.

Като са новички, да минат през по-висок градус.

# 617
Благодаря за отговорите!

Това с биберона и аз още не съм го решила със сигурност дали още в началото ще го ползваме, но мисля да взема за всеки случай с мен и ще видим в действие как ще са нещата.

На тема отоци на крайниците, нормално ли е през нощта да са супер подути ръцете, даже ме боли да ги свия на юмрук, а през деня са си нормално подути (от известно време пръстените вече не ми стават)...

# 618
Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

А някой наясно ли е дали но шпа, не помага за отпускане на шийката и разкритие?

# 619
Аз знам какво отпуска шийката и в русия се практикува от акушерки Simple Smile Масло от вечерна иглика вагинално и орално Simple Smile Но тук сами се поинформирайте в БГ не се практикува как то много други неща де 😀

# 620
Аз с първото бебе въобще не съм носила биберон в болницата, то постоянно трябва да смуче гърда...отделно от това тя не искаше биберон до много късно време, сигурно беше 4-5 месеца...свекърва ми много държеше на тоя биберон, накрая след сто марки намерихме нашия, засмука го, но честно казано аз този път ако не е много нетърпимо положението мисля да го пропусна изцяло този биберон.

# 621
Вероятно нямаше да го изписват в конски дози при рискови бременности, ако беше така 😀
Иначе има слухове, че шийката омеквала от него, но аз и доста мами около мен мога да потвърдя, че няма такова нещо, особено за разкритие.

За биберона - аз си носех и го плакнех с вряла вода на мивката в стаята, еднократно стерилизиран преди това. 😊

Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

А някой наясно ли е дали но шпа, не помага за отпускане на шийката и разкритие?

# 622
Днес забелязах кафеникаво зацапване. Цяла бременност не съм имала никакво та ме изненада. Седмицата е 37+. За момента е еднократно. В четвъртък съм на док. За еднократно смятам да не алармирам още, но ако пак забележа ще му пиша. Болки си имам и ме хващат понякога контракции, но не са регулярни. Не съм забелязвала да пада тапа или до изтичат води.

Такова зацапване предполагам може до е предвестник на падане на тапа скоро и предстоящо раждане.

Аз имах такова зацапване още в 35-та седмица. Не се оказа нищо. Обясниха ми, че може да е от разширението на матката. Тапата ми падна в 39-та седмица и беше съвсем различна като консистенция.

# 623
Биберонче и аз ще нося. Две стерелизирани ще сложа в чантата ми и ще му предлагам на малкия, ако иска. А тази за изписването таткото ще я стерелизира и ще ми я донесе с дрешките. 😀 Тя е специална - цветово отива на комплектчето му за изписването! 😂😂😂

# 624
А тук дават съвет за масаж на перинеума в напреднали седмици със специално олио. Намалявало риска от епизотомия и разкъсвания. Не съм пробвала.

# 625
А натаспина след раждане колко време трябва да се пие, някой има ли идея? Защото пък кърмя и нз дали е съвместимо. Ще питам пак и АГ но може някой да е приемал и реших да проверя.

# 626
не знам колко смисл има от тоя натаспин той е хранителна добавка и даже н съм и чувала да се пие и след бременност . Питай ама аз бих го спряла

# 627
  • София
За Но-шпа и матката съм питала изрично д-р Патрикова - каза, че няма такъв ефект и единственото, което прави е да намалява контракциите.
gvendolinka, утре пускам коагулация и като излезе, мисля да се консултирам пак с хематоложката. Аз Натаспина го спрях заради секциото, но мисля да я питам няколко неща и това ще е едно от тях. Не сме с еднакви мутации сигурно, но ако ти върши работа... до два дни би следвало да знам нещо по въпроса.

# 628
Пак ви връщам към болничните и изплащането, ама чета и не разбирам. Имам болничен от 28 декември до 9 януари, от 10 януари е 45 дневния. Аз кога да очаквам плащане от НОИ за първия болничен. Моля ви, ако някой има наясно, да обясните, защото уж 15 работни дни пише, а за двата дни в декември нищо не е влязло още

# 629
BatMum, трябваше вече да са ти изплатили този от 28.12, моят 45дневен е от 9ти януари и с ПИК се вижда, че се обработва в момента, което означава, че или на 01.02 или на 06.02 ще ми го преведат. НОИ нареждат плащанията вторник и четвъртък. Питай работодателя дали ги е подал своеременно, но с ПИК код е най- сигурно следенето.

Общи условия

Активация на акаунт