Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 642
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Този лайф върви в момента във фейсбук. Но исках да ви покажа и илюстрацията колко е голямо стомахчето на бебето първите дни и от колко малко всъщност ще се нахрани. Капчиците коластра първите дни са напълно достатъчни. Ако държите на кърмата ,опитайте без дохранване първо и прочетете и за cluster feeding (не знам точен превод )🥰

# 601
Аз да се оплача. Днес бях на тонове и преглед за разкритие отново. В петък ми е термина, нямам никакво разкритие и шийката ми въобще не е мека.
Според доктора ако сега тръгнем да предизвикваме, ще е голямо мъчение. (Точно това, което исках да избегна). Та ще го чакаме седмица след термина, през това време всеки ден тонове. Записаха ме за индукция чак за 9.02, което ми се струва мега далеч във времето, но каквото, такова.
В момента обикалям парка, но честно казано при мен нищо не действа явно... 😒

# 602
То има доста бабини съвети уж,които предизвиквали, ти си се движи повече ,пък каквото такова. Ще стискаме палци. Аз последната седмица започнах да пия чай от малинови листа. Не само за предизвикване го дават,а като цяло за по-лесно раждане,отпускало там мускулатура ли не знам и аЗ и да,не родих леко,ам пък бързо протече предизвикването ,можеше и дни да отидат. Ананас и фурми, стълби.
Аз да се оплача. Днес бях на тонове и преглед за разкритие отново. В петък ми е термина, нямам никакво разкритие и шийката ми въобще не е мека.
Според доктора ако сега тръгнем да предизвикваме, ще е голямо мъчение. (Точно това, което исках да избегна). Та ще го чакаме седмица след термина, през това време всеки ден тонове. Записаха ме за индукция чак за 9.02, което ми се струва мега далеч във времето, но каквото, такова.
В момента обикалям парка, но честно казано при мен нищо не действа явно... 😒

# 603
# 604
Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

# 605
Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

А грейпфрут? Отново за предизвикване ли е или не се препоръчва поради други причини 😅 аз цяла бременност по 2 3 фурми на ден ядях ама на моля се да родя всеки ден нормално, че иначе другата седмица вече живот и здраве ще се видим с малкия човек ❤️

# 606
Момичета,
Захванах се да стерилизирам всички шишета, биби, частите от помпата, та се зачудих дали да не сложа и силиконовите Протектори за зърна, дали ще издържат?

# 607
ще издържат ама защо стерелизираш ? То няма смисл ако не ги ползваш веднага.

# 608
Днес забелязах кафеникаво зацапване. Цяла бременност не съм имала никакво та ме изненада. Седмицата е 37+. За момента е еднократно. В четвъртък съм на док. За еднократно смятам да не алармирам още, но ако пак забележа ще му пиша. Болки си имам и ме хващат понякога контракции, но не са регулярни. Не съм забелязвала да пада тапа или до изтичат води.

Такова зацапване предполагам може до е предвестник на падане на тапа скоро и предстоящо раждане.

# 609
Здравейте от мен!

Понеже видях запитване за стерилизирането, се присетих да питам и аз - чета, че в стерилизатора нещата оставали стерилни за 8-24 часа (в зависимост от конкретния стерилизатор). На мен ми се иска да стерилизирам предварително биберон (залъгалка) за болницата, но предвид, че не се знае точно в кой момент ще хващам куфара, не знам дали няма да е "изтекъл" срока на биберона... та, как се подготвя такова нещо Smiley

И още един въпрос: вие подготвили ли сте сутиени за кърмене, някакви препоръки или насока не би ми била излишна?

Благодарско!

# 610
Момичета благодаря за отговорите, да на клексан бях 6 дни в болницата, после още 6 дни в къщи ще слагам и после на натаспин. Иначе до 4 месец бях на хепарин после заради зачервяванията го спрях , а аспирина до 5я че прокървих два пъти и също го спряхме, само следяхме хемостазата която си беше ок. С нискорискови тромбофилия съм иначе. Но всъщност хепарина какво общо има с отоците че не разбрах, ако може някой да ми обясни. Иначе мен ме очуди, че отоците се появиха чак на 6-7 ден , в началото нямах.

# 611
Аз си мисля, че винаги можеш да помолиш в болницата да ти ги стерилизират, вместо да мъкнеш и стерилизатор или кана за вода натам. При мен с първото ми даваха биберон там, а сикиконовите зърна си ги купих след раждането, не бях подготвена и просто с адски гореща вода на мивката ги изплаквах/така ми казаха докторите, сестрите/ и детето ми няма проблем пък не знам.

# 612
Здравейте от мен!

Понеже видях запитване за стерилизирането, се присетих да питам и аз - чета, че в стерилизатора нещата оставали стерилни за 8-24 часа (в зависимост от конкретния стерилизатор). На мен ми се иска да стерилизирам предварително биберон (залъгалка) за болницата, но предвид, че не се знае точно в кой момент ще хващам куфара, не знам дали няма да е "изтекъл" срока на биберона... та, как се подготвя такова нещо Smiley

И още един въпрос: вие подготвили ли сте сутиени за кърмене, някакви препоръки или насока не би ми била излишна?

Благодарско!

Доколкото знам, не е препоръчително съвсем в началото да се дава биберон, по-добре първо да се напасне бебенцето на кърма или шише, според зависи как ще го храните. Затова не е нужен биберон в родилния дом. Поне аз така съм чела и с дъщеря ми започнахме по-натам да ползваме, но съм забравила точно кога.

Сутиени за кърмене съм подготвила два различни размера, защото след първото ми раждане направо се изненадах колко големи станаха гърдите ми когато започнах да кърмя. Та малко ми е неясно и на мен сега какво ще е, затова взех един доста голям размер и един по-малък, та ще видим. Важното е да не стягат много.

# 613
Моят стерилизатор е Чико и стерилизира за 5 минути, виж и твоя колко време трае процеса, ще имаш време да пуснеш стерилизатора докато тръгнеш към болницата🙂
Здравейте от мен!

Благодарско!

# 614
Моите отоци също се появиха предния път точно на 6 ти ден така че не знам. Като цяло някои отоци са проьлемни може да са в следствие на тромб, Мира знае ща тия неща. Но като си на разреждаши поне знаеш че нее това. Ще минат Simple Smile

А за стерелизирането аз си нося кана с мен. В държаните болници хич няма да са доволни да им носят постоянно майките за стерелизиране това онова

Общи условия

Активация на акаунт