Февруарчета 2024 - Тема 11

• 45 054
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Ехоу момичета,за менструалните болки от вчера е нещо кошмарно и да ви питам понеже говорих с доки и той каза магнерот.Не ми минава та мога ли да пробвам нещо друго да пия?

# 421
  • София
Ехоу момичета,за менструалните болки от вчера е нещо кошмарно и да ви питам понеже говорих с доки и той каза магнерот.Не ми минава та мога ли да пробвам нещо друго да пия?

Щом доктора е казал значи е ок, иначе това трябва да са контракции май. Зависи в коя седмица си. На мен ми спряха магнезия... Сега започнаха болките в пубисната кост... откачам, ходя като табуретка и стоенето права е почти невъзможно...

# 422
36гс но нямам толкова стягания,по 1 2 на час да са...пък болките си вървят и си мислех да пия нещо друго

# 423
Аз от няколко дни имам постоянно подготвителни контракции. Вчера бях на преглед 36 г.с. Бебето го измериха 3400 🥺 според доктора е хубаво до края на 37 седмица да родя, ако не трябвало да се задействаме и 38 да предизвикаме раждането. Та за разлика от някои от вас които стискат крака да не тръгне раждане, аз сега се чудя какво да направя за да предизвикам раждането възможно най- скоро. Оплаках се...

# 424
  • София
Иве, защо пък да бързаш, аз не разбрах? Мерките им доказано не са точни, бебето си в екстра…
Благодаря за съветите за чистене на черен дроб - накупих аз цвекло, моркови си имах, ще пробвам и някакво смути с магданоз и лимон. Днес засега са добре нещата, ама да видим дали ще успея да дремна преди доктора следобед.
И да се включа при запушените носове - от началото до сега все така си карам, ама щом се диша, не се оплаквам Simple Smile Само дето в живота си не бях хъркала, а сега ММ току ми се смее Simple Smile Пръскам Ствримар или Zyme от време на време, ама вече не смея, че да не предизвиквам контракции като си чистя носа после.

# 425
Иве, и аз не разбрах защо те бързах толкова??

Лейди, аз съм пропуснала къде си приета и на какви системи? Ако ще се чувстваш по-спокойна, остани си там до 36 г.с., стига да имат легла де. Те веднъж натискат да приемат, друг път те натискат да те изписват пхф

# 426
Честито на бебечетата, появили се тези дни! Да са здрави и бързо възстановяване на майките!

Присъединявам се към чуденката защо лекарите натискат за бързо раждане/индукция/секцио.
Аз съм вече 39+1, бебето е голямо, изгубих му бройката вече направо, уж предполагат, че ще се роди 3600-3800, но си върви от началото 2 седмици по-голямо. Лекарите едва ли не ме бяха настроили, че ще раждам по-рано, а на този етап нямам почти никакви контракции и според прегледа от вторник и никакво разкритие.
Тежи ми, изнервена съм много вече с това чакане, но все още никой не е казал дума за секцио. Надявам се да няма и нужда, пък ако се наложи да предизвикваме с окситоцин пак, играла съм я тази игра,макар и да не ми се искаше пак. Надявам се идната седмица да имам повече яснота вече, терминът ми е на 2.02.
Носът ми е запушен и Стеримар прави положението по-лошо, само Муконазал плюс помага. 😒

# 427
от кога бебе 3600 е голямо ? Това е нормално бебе , голямо е над 3800 даже към 4 кила. Това е голямо бебе

# 428
В Шейново съм, на Кормагнезин и Папаверин венозно и мускулно, за 3дни, но ме изненадаха с това разкритие.
Главичката на бебето е толкова ниско, че док я усеща със спекулума. Явно и оттам проблемите, иначе тонове чудни пу-пу.
Ще видим утре какво ще каже.
Баткото е в някаква регресия със съня и прави баща си земя-небе и ми е жал, че са самички, но и това ще мине…..

Иве, и аз не разбрах защо те бързах толкова??

Лейди, аз съм пропуснала къде си приета и на какви системи? Ако ще се чувстваш по-спокойна, остани си там до 36 г.с., стига да имат легла де. Те веднъж натискат да приемат, друг път те натискат да те изписват пхф

# 429
  • София
Може за някои да е от помощ, по принцип за запушеният нос, знам че не е добре продължителната употреба на сперйове за нос. За Синулан знам, че е на база етерични масла, но не мога да дам отзив дали работи, тъй като при мен проблема е само вечер, когато легна и е поносимо, та не съм използвала нищо за сега.

# 430
от кога бебе 3600 е голямо ? Това е нормално бебе , голямо е над 3800 даже към 4 кила. Това е голямо бебе

Съгласна съм. Още повече, че вече съм раждала, предполагам, че има значение. Просто това повтаряне, че бебето е голямо, направо вече ме изнервя.

# 431
абе я не ги слушай , моята я мериха 3650 в деня на раждането , в деня на раждането повтарям 😀роди се 2860 😀айм сори това е близо кило нее ли

# 432
Първо да кажа че съм с гестационен диабет! Лекарите ( този при когото ще раждам и този от феталната) ми обясниха че когато бебето е по- голямо ( над 4 килограма) не знам дали винаги или само при жените с диабет, главата не е най- голямата част от тялото. Притесненията им са свързани с това че бебето по време на самото раждане може да се заклещи, главата да излезе но не и друга част от тялото. Поради тази причина искат да не чакат да става 4 килограма а раждането да стане по- рано, и ако сега в 36 г.с. е 3400 то с този темп на растеж след 2 седмици или 3 вече ще бъде над 4 килограма. Затова искат по- рано да се роди бебето за да не настъпят подобни усложнения, така ми бе обяснено. Е до колкото може да им се вярва на измерванията де... Въпроса е че е стрес за мен цялата тази ситуация и повтаряне на едно и също а именно ..." Защо това бебе е толкова голямо..."

# 433
Нормално е да искат да излезе по рано аз също бях с гестационен диабет , родих я 20 дена по рано и втж с какви мерки се озова накрая. При всички положения няма да е ок да те оставят ба си раждаш когато си тръгне само. Но мисля че трябва ба имаш право на избор дали индукция или секцио и това да е твое решение а не на някой друг.
Като цяло често с диабет препоръчват именно секцио заради разни там рискове. Помисли си и си прецени.В крайна сметка си в 36 та седмица спокойно до 10-14 дена може да се ражда без рискове.Важното е да вземеш спокойно решение и вярвам че всичко ще е наред

# 434
За секцио и дума не е ставало до този момент. Първото е родено нормално и сега също очакват нормално раждане както лекарите така и аз, въпроса е дали ще тръгне само или ще трябва индукция. А мен честно ме притеснява индукцията защото съм чувала че е много по- болезнено отколкото ако контракциите си тръгнат сами.

Общи условия

Активация на акаунт