Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 620
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
А тук дават съвет за масаж на перинеума в напреднали седмици със специално олио. Намалявало риска от епизотомия и разкъсвания. Не съм пробвала.

Както и тук Мира. Мисля от днес да започна да го правя

# 631
BatMum, трябваше вече да са ти изплатили този от 28.12, моят 45дневен е от 9ти януари и с ПИК се вижда, че се обработва в момента, което означава, че или на 01.02 или на 06.02 ще ми го преведат. НОИ нареждат плащанията вторник и четвъртък. Питай работодателя дали ги е подал своеременно, но с ПИК код е най- сигурно следенето.
Цвети, с ПИК виждам само, че и болничния и 45 дневния са подадени ден след първите им дати, но не се разбира кой ги е подал - аг или работодател.

# 632
  • София
Ейй, дбре, че казахте и аз да проверя. Моят от 08.01 също се обработва в момента (заведен е от 25.01, защото тогава нашите HR са го подали към НОИ, иначе от Надежда го бяха пуснали още на 12-и); зададох да ми изпращат sms като искат да комуникират с мен Simple Smile
BatMum, ти коя справка гледаш? Виж СПРАВКА ПО ЕГН/ ЛНЧ/ СЛН ЗА ПРЕДСТАВЕНИ ДОКУМЕНТИ И ИЗПЛАТЕНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДОО - четвъртата графа.
При мен е така: в СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ДАННИ ОТ ИЗДАДЕНИ/ АНУЛИРАНИ БОЛНИЧНИ ЛИСТОВЕ В ЕРБЛРО ПО ЕГН/ ЛНЧ/ СЛНЧ И ПИК се вижда, че от Надежда са го пуснали на 12-ти, а в другата справка, че нашите HR са го входирали на 25-ти (което и те самите си ми казаха).

И имам аз практически въпрос гениален Grinning В какво се носи комплектът за изписване на бебето? Хубаво ще го изпера и ще го държа на чисто в скрина, ама като дойде време да се носи в болницата, някак май не върви да се сложи просто в една торбичка, нали? нашият си пристигна в картонена кутия - дали е удачно в нея да го донесе ММ?

# 633
Работодателя трябва да ти е подал болничния , и той би следвало още в декември да ти е платен. Провери си го защото те обичайно преди края на годината ги плащат.

Тони в обикновен плик нищо специално Simple Smile Аз вече моя го прибрах в плик и казах на бащата къде е. Само да ви кажа че почва да ми става все по емоционално че каката вече ще трябва да ме дели и преди малко си ревах на една тъна песничка от бебефона докато тя се гушкаше в мен.

# 634
  • София
Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

А някой наясно ли е дали но шпа, не помага за отпускане на шийката и разкритие?

Според АГ-то по ЗК размеквало шийката и само в Бърлгария се изписвало при контракции, пък дали е така не мога да кажа, та по тая причина пиех и само магнезий. Но при всеки случай не бих си го и самоназначила, особено сега накрая.

# 635
Момичета, вие как точно поднасяте подаръка на проследяващият ви лекар? Аз се чудя понеже знам кога е на смяна, ама ми се вижда малко неуместно да отида с подаръчна кошница и по халат от родилното пред кабинета й докато други чакат и сега съм малко в чудене как да действам.

# 636
  • София
Моята работи и на друго място (където се и намерихме) и смятам там да я посетим, за да си подарим каквото сме решили. По-ненатоварено е там, а и винаги мога да я викна за 3 минути да излезе отвън.
Това с халата, питката и платата с кетъринг го видях на живо докато чаках веднъж и цял живот ще помня колко зле изглеждаше - не го правете! Би било по-добре да я питаш кога й започва смяната и навита ли е да се срещнете преди това (примерно уж за да й благодари ТМ), отколкото да зависнеш с подаръци пред кабинета. Освен ако не са в плик, де Simple Smile

# 637
Момичета, вие как точно поднасяте подаръка на проследяващият ви лекар? Аз се чудя понеже знам кога е на смяна, ама ми се вижда малко неуместно да отида с подаръчна кошница и по халат от родилното пред кабинета й докато други чакат и сега съм малко в чудене как да действам.

Тази тема е деликатна за нашата групичка и не бих я отваряла отново, тъкмо изстинаха страстите хахаха

Да, проблемът с болничния е в работодателя, който подава 2 пъти в месеца към НОИ...чудесни са.

# 638
  • София
Ехеее, два пъти - какъв лукс! Нашите казаха, че веднъж - след като оправят заплатите Grinning И след това до 10-на дни отнемало на НОИ да обрбаоти (но в НОИ си пише 15). Аз на последния заплата-day взех такава смешна сума, че с ММ два дни се бъзикахме каква съм милионерка Simple Smile Много е гадно да си свикнала да разполагаш с парите си винаги точно и коректно, в срок и без колебания; и изведнъж.. НОИ Sad

# 639
Аз пък съм много доволна от Натаспина, в началото, когато се налагаше да пия аспирин, единствено с Натаспин станаха нещата...тъй като от адпирина имах жестоки болки в корема и гадене.. после изследванията бяха топ. Така че от моя опит с тази така наречена хранителна добавка, определено не мога да се оплача. Само положително мнение мога да дам.

# 640
Първо да се оплача- връщам се от тонове, всичко си е наред, но госпожицата е седалищно пак😒, док вика след 10 дни пак като се види какво е положението, ще коментираме.
За дрехите за изписване- моите са изпрани, изгладени и са в плик.
А за болничните- нищо не пречи да се звънне в НОИ, все пак това им е работата😉

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 16:50 от Cveti_P

# 641
Всичко опитваме, момичета, само този чай още не съм, но ще взема, пък да видим.

А някой наясно ли е дали но шпа, не помага за отпускане на шийката и разкритие?

Според АГ-то по ЗК размеквало шийката и само в Бърлгария се изписвало при контракции, пък дали е така не мога да кажа, та по тая причина пиех и само магнезий. Но при всеки случай не бих си го и самоназначила, особено сега накрая.
Аз съм в 38+4 и се чудех дали да не пия именно за отпускане, понеже и аз нямам скорошни изгледи за раждане Simple Smile
Май по-добре с упражнения и масаж да пробвам Simple Smile
Моя комплект за изписване е изпран изгладен и колкото и смешно да звучи, аз си го прибрах обратно в кутията на Ейнджъл Бейби Simple Smile /незнам колко е чиста тази кутия, но така ми харесва/

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 17:08 от BilungaM

# 642
Подаръкът за моя доктор ще го подарим на прегледа, който е месец или там 40 дни след раждането. Гледа в частен кабинет извън болницата.
А за самата болница в деня на изписването - букет за акушерката и ще помоля моя мъж да вземе дребна почерпка, която да дадем на акушерката, която ще му изнесе бебето. Няма да са питка и кюфтета, а може би някакви дребни сладки или хапки баничка. Каквото той реши. Изобщо не ми пука. Simple Smile

# 643
Аз имам 3 неизплатени болнични от НОИ, като първият ми е от 27.12. Явно и при други има същият казус. Когато се обадих на работодателя ми каза, че болничните за януари можело да се пуснат до 10 февруари, та явно в моят случай ще ги пусне чак на 10 февруари и ще ми изплатят трите болнични листа през февруари. Може и при вас да е същото.

# 644
Ами аз първо имам назначени 12 дни клексан и после натаспин да пия. Идеята е че след такава операция да не се получи някакъв тромб до колкото разбрах, а натаспина е добавка и до колкото знам често по време на бременност се изписва, а след това е с превенция срещу тромбози, едва ли би било проблем да се пие.

Общи условия

Активация на акаунт