Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Тази торба с червени боровинки от къде я купи?

# 661
От един голям супермаркет (в чужбина съм)

# 662
Взимала съм замразени от Метро Simple Smile

# 663
  • София
Идвам да ви споделя, че след променливите ми успехи с редуващи се и повтарящи се цистити и синузити, се оказа, че цял живот съм била с липващ клон на имунната система и след серия операции и ковиди и стресове, ми се е изчерпала още един. Та след наистина много перипетии и куп излсвдвания Ви препоръчвам да си изследвате общите IgA, IgG и IgM.
IgE няма нужда, защото се отнасят до алергични реакции.

Вижте ги и ако установите спад, потърсете добър лекар, вътрешен, който да рабпти с имунолог/имунолози.

IgA отговаря за лигавиците, аз нямам по рождение. Установих на сто години првди два месеца. И цял живот тази липса си е била успешно компенсирана, но после е станало това изчерпване, за което сега не знем дали ще се оправи или ще карам на компенсираща терапия и антибиотици…
На този етап нямам решение, но поне имам посока! И няколко добри лекари, които ме насочиха да гледам имунитета.

# 664
Здравейте!
От година нямах никакви проблеми и от два дни съм с ужасна криза на цистита. Така никога не е било. Понеже е уикенд и няма лекар никой не ми даде Ципрофлоксацин без рецепта. Направо не се издържа. Този път имам силни болки, ходя през пет минути.
Взех вечеря Цистостоп Рапид и Цистон.
Пия слонски дози. Изобщо не ми помага.
Не знам как ще издържа до Понеделник.
Чудя се дали да не отида до спешен кабинет и да помоля да ми изпише АБ и да ходя по София да търся работеща аптека или в близък по - голям град.
Ужасно е. Даже не знам как ще се ходи на работа. Не мога и да спя.
Защо спрях Д Манозата и не продължих повече време да ме пита човек 😊
Пих я няколко месеца.
Нямам никакви облекчение от добавките.
Колко време трябва да мине за да има ефект?Цяла година нямах кризи и не помня, но преди сякаш още на първи ден имах ефект, а сега даже става по -зле. Тука може и да няма  в Неделя дежурен лекар как ще издържа не знам до утре.
Момичета, толкова зле при мен никога не е било. От дете когато бях с големи проблеми с цистита и песъчинки в бъбреците не помня така да ме е боляло и да е било толкова зле.
Имунитета ми е слаб, замислих се и затова.
Но зимните месеци бях на Бронховаксом и задържах няколко месеца без да се разболявам от грип.

# 665
Те АБ ще изпишат в спешния сигурно. Освен да кажеш, че не се търпи да чакаш и си отишла. Най-много да те накарат да платиш прегледа.

# 666
Те АБ ще изпишат в спешния сигурно. Освен да кажеш, че не се търпи да чакаш и си отишла. Най-много да те накарат да платиш прегледа.

Да, сега се обадихме в дежурната аптека в болницата. Казаха, че само това е вариантът.
Спешен кабинет и рецепта. Иначе няма да ми дадат АБ. Разбирам, че за добро са го направили така, но е много досадно това за всяко нещо рецепта.
Но този път наистина е нетърпимо. Знам, че без АБ няма да мина.
И почвам Д Маноза пак ударно.

# 667
Caroline_Bingley, и кое е добро в това, че не дават антибиотици без рецепта? Кой е луд да ги пие без да му има нещо. Не се съобразяват, че има хора, които живеят по селата на 40 км до града (до спешното), а се разболя, някой си, да кажем, в петък. Кой и как ще му изпише антибиотик? Ще чака 3 дни ли до понеделник?

# 668
Caroline_Bingley, и кое е добро в това, че не дават антибиотици без рецепта? Кой е луд да ги пие без да му има нещо. Не се съобразяват, че има хора, които живеят по селата на 40 км до града (до спешното), а се разболя, някой си, да кажем, в петък. Кой и как ще му изпише антибиотик? Ще чака 3 дни ли до понеделник?

Ами от гледна точка на идеята да не се пие безразборно АБ. Само това е. Аз съм против също.
Ето, в конкретния случай си знам кое ми действа. Но не мога да си го взема.  
Два дни се мъчих и накрая отидох в спешен кабинет. Не мога за всяко нещо да ходя при ЛЛ. На работа съм. Знам какво да правя и какво да пия.
И против тези ел.рецепти съм. Изобщо го измислиха много тъпо.
Именно и с мен така стана. Чаках два дни. Петък вече не се търпеше и тогава се обостри. От дете толкова зле не съм била. Краката са ми ледено студени.
Вече ще взема да стигна до извода, че това също е от основните причини да имам шести цистити, студени крака, освен слабия имунитет.
Пих добавките, но този път не се повлиях бързо както е било преди.
Напълно съм съгласна с теб😊

# 669
Краката трябва са топли. Аз зимата също страдам от това,  че краката  ми са постоянно студени. И в такива случаи почва да ми се ходи често до тоалетна, не мога да стискам, чувствам дискомфорт.. Лекарите, при които съм ходила, винаги след изписаните лекарства и препоръки, накрая споменават "и краката да са топли". Миналата зима постоянно държах краката си в леген с търпимо гореща вода.
Сега при най-малко съмнение или дразнене пия Феманоза (трябва да си купя и чиста Д-маноза). Пия почти всеки ден чай Кидни, защото често изхвърлям песъчинки.
А за болките може да се ползват обезболяващи ( спазмалгон, но-шпа и др.) поне да притъпят силата, че при остра криза не можеш място за си намериш. Антибиотикът докато подейства, ще мине ден или два.
 През последните години и аз редувам цистити и синузити. Благодаря за информацията get_real. Явно и при мен има проблем с лигавиците. И ще се поинтересувам от това изследване IgA.

# 670
И и синузит имам. Но от 9 клас почти не ми се е обаждал.
Аз стоя в леген с вряла вода.
На мен Ципрофлоксацина ми действа мигновено. Ефектите идва за един ден, дори половин ден.
Каза ми д-ра да не спирам Цистостоп Рапида.
Мисля да попия малко коприва, тъкмо сега излиза.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 09:03 от Caroline_Bingley

# 671
Ципрофлоксацин ли ти дадоха?

# 672
Ципрофлоксацин ли ти дадоха?
Да.

# 673
Сега наскоро четох в темата за боледуванията на децата, една майка беше постнала антибиограма на бактерията секрета на детето и. Тази бактерия (Streptococcus pneumoniae) беше резитентна към 13 от 16-те групи антибиотици... Представете си какво нещо е това. И как се лекува пневмония с бактерия резистентна към всичко. Което явно ще дойде някой ден... Отглеждаме си бактерии убийци. Какво ще стане след 10-20 години не ми се мисли хич.
Моята клебсиела беше резистентна само към някои, но не и към почти всичките. Дай Боже науката да ни спаси от това. (извинявам се за оф-топика)

# 674
Скрит текст:
Да, вече изследвах стерилна + антибиограма. Само Е.коли излезе наистина, което май е добре, че можеше и нещо по-екзотично и упорито. Днес имах записан вторичен преглед, само дето тъкмо ми отмениха часа че докторът отсъствал 2 седмици. Търся да отида при друг да ми изпише АБ, че абсурд да чакам толкова дълго. Иначе Цистостоп рапид пия сега, а за после взех Цистон на  Хималая.

За миризмата на мен ми беше сефте, но вече ще знам. Мерси!
Здравейте, при мен има продължение. Първо ми изписаха 2 дози Монурал по схема. След лаб.резултат  започнах и Аксеф /Цефуроксим/ за 10 дни + Уроцист. Към средата имах серизоно облекчение, на 10-ия ден /миналия понеделник се пада/ вече нямах никакви оплаквания. Реших, че сме я убили. Три дни по-късно се започна наново - първо миризма, после другите симптоми. Пуснах нова стерилна - пак Е.Коли много висок растеж 10^5. Unamused Чакам антибиограма и пак при уролога.

Може би е фактор, че докато имах оплаквания се въздържах от секс, но след облекчението си позволих 1-2
контакта, след това се започна. Може ли с това да съм прецакала нещата или съвпадение?  Може ли бактерията да е и във вагинален секрет и да се трансферира т.е. да посетя ли и АГ  /досега при цистит съм се справяла само с уролог и не съм достатъчно в час/?

Общи условия

Активация на акаунт