Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 417
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, някоя от вас опитвала ли е озонотерапия на пикочния мехур за справяне с хроничния цистит? Звучи ми плашещо, но намирам добри отзиви в чуждестранните групи за борба с хроничния цистит.

# 691
Момичета, някоя от вас опитвала ли е озонотерапия на пикочния мехур за справяне с хроничния цистит? Звучи ми плашещо, но намирам добри отзиви в чуждестранните групи за борба с хроничния цистит.
Не знам дали става въпрос за същото нещо, но наскоро научих за подобен тип процедура - включва озон и хиалурон вагинално. Помага при нконтиненция, вагинална атрофия, гъбички и др. Видях, че в София предлагат на две места - болница Щерев и Св. Лазар. Може да потърсите в интернет - Caress flow.  Хубаво е да се направят 5 процедури. Аз лично се изкушавам да опитам.

# 692
  • Варна
Привет и от мен, дами!
Има ли някой, който да се е отървал от това чудо? При мен е ешерихия ESBL и правя пиелонефрити. Вече шести за една година. Четох назад из темите, но сякаш не виждам решение. При мен антибиограмата е много лоша - действат само меропенем, нитроксолин, фосфомицин и бисептол. Миналата година лежах в болница. От там пък излезе и колистин....
Изпих всичката червена боровинка на този свят, неоренал, уроваксом, уростим, урогард, пробиотици всякакви, цистон, чай златна пръчица и не помня какво още. Сега започнах добавка с д-маноза. Добра е, но няма да мина само с нея.
И не знам какво да правя. Ако знаете някой читав лекар тук във Варна, при когото да отида. До тук все с личната контактувам.

# 693
Аз се лекувах няколко месеца при доктор Росен Райков-уролог. Това беше преди много години. Много съм доволна. Ако решиш да го посетиш дано ти помогне. Посещавах го в МЦ Младост. Тел 0888 896362
По спомен преглеждаше и по каса. Чакаше се доста, но няма претупване и беше много изчерпателен. Вдигаше телефон и ми даваше насоки по изследвания, преди да го посетя. Абе доволна съм.
С днешна дата не знам как стоят нещата с прегледи и дали все още е така внимателен и дали пациентите са с положителни отзиви за него.

# 694
  • Варна
Благодаря ти, ще го потърся

# 695
Привет, страдам от чести цистити от дете, като съм имала и до 8 години светли периоди без кризи. Последната серия започна през декември миналата година, след като пих Клиндамицин след вадене на мъдрец, и всеки месец имам рецидив. Толкова често не съм имала никога, бактерията е Ешерихия. Пих левофлоксацин, монурал, панцеф и макмирор. Бях на нефролог и АГ, обективен проблем не откриват. Сега отново имам оплаквания и вече в отчаянието си се консултирах с микробиолог. Предвид предстоящите празници ми пусна още вчера на място изследвания на урината, които бяха готови днес и няма бактерия, което много ме изненада. Изписа ми фуролин, взех го от някаква конкретна аптека.До сега не съм го пила, как ви се отразява?

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 16:59 от liohi

# 696
Привет, страдам от чести цистити от дете, като съм имала и до 8 години светли периоди без кризи. Последната серия започна през декември миналата година, след като пих Клиндамицин след вадене на мъдрец, и всеки месец имам рецидив. Толкова често не съм имала никога, бактерията е Ешерихия. Пих левофлоксацин, монурал, панцеф и макмирор. Бях на нефролог и АГ, обективен проблем не откриват. Сега отново имам оплаквания и вече в отчаянието си се консултирах с микробиолог. Предвид предстоящите празници ми пусна още вчера на място изследвания на урината, които бяха готови днес и няма бактерия, което много ме изненада. Изписа ми фуролин, взех го от някаква конкретна аптека.До сега не съм го пила, как ви се отразява?
Аз ползвах фуролин като опашка след лечение с АБ, пиех го около месец, по 1 табл вечер. Не съм имала проблеми, макар че повечето хора са на мнение, че Пиелосептил от Турция им понася по-добре (активната съставка пак е нитрофурантоин). Взимала съм и от аптека Ерудита в София, но излиза доста по-скъпо.

# 697
Така. След 274737 прегледа, изследвания на урини, секрети, бъбреци, мехури и н'ам си още какво, което е в норма, кажете как се лекува цистит, който не е с бактериален, нито с микотичен произход. Камъни или песъчинки не се виждат също. Четох за хормонален, автоимунен, психо-соматичен... Освен на психиатър да отида, да даде някое розово хапче, поне да не го мисля...

# 698
  • Благоевград
Здравейте, момичета!
Минавам само да кажа, че след последната бактерия август 2024 продължавам да съм чиста. От скоро съм с нов сексуален партньор и от страх пия Хипрекса по едно вечер преди сън и засега нямам проблеми. Не знам кога ще се осмеля да пробвам, ако не го пия как ще е положението. Бях се презапасила с лекарства и сега имам неотваряна опаковка чиста Д маноза. Продавам я за 35лв., ако някой има интерес да ми пише.
https://iherb.co/DHbmEXJR?rcode=GJU8562&utm_medium=appshare

# 699
Здравейте, момичета! Изписаха ми за цистит с е.коли и кръв в урината левофлоксацин за 14 дни с опашка монурал, пих първото хапче днес и ми е доста замаяно. 14 дни не са ли много, на вас за колко дни обичайно ви изписват подобни антибиотици? Притеснявам се как ще ми повлияе цялостно, защото съм доста слаба и с анемия. Антибиотик не съм пила от години...
Не ми се ходи пак до лекарката да питам дали не може за по-кратко, защото бях на два прегледа и е кощунствено скъпо.

# 700
Здравейте, момичета! Изписаха ми за цистит с е.коли и кръв в урината левофлоксацин за 14 дни с опашка монурал, пих първото хапче днес и ми е доста замаяно. 14 дни не са ли много, на вас за колко дни обичайно ви изписват подобни антибиотици? Притеснявам се как ще ми повлияе цялостно, защото съм доста слаба и с анемия. Антибиотик не съм пила от години...
Не ми се ходи пак до лекарката да питам дали не може за по-кратко, защото бях на два прегледа и е кощунствено скъпо.
Най-добре да се направи хубав курс с АБ според антибиограмата, така че лекарят правилно е преценил. Освен това е добре да се продължи и с ниска доза химиотерапевтик след основният курс. Иначе може да не се излекуваш напълно и се започва едно ходене по мъките.. Пий антибиотика и си вземи хубав пробиотик (поне два часа отстояние да има след АБ).

# 701
Вземете си и противогъбично, че да не гъбясате от антибиотика. По принцип е редно да ги изпише лекарят заедно с антибиотика, но в аптеките рядко правят проблем.

# 702
Миналата година октомври направих два цистита с месец един от друг. Изолира се ешерихия коли. Минавам да споделя как се оттървах, та дано помогна на някой. Първия път ми предписаха левофлоксацин. Пих едно хапче, от което буквално получих халюцинации и силни болки в главата. Спрях го. Изпих 12 ч. след това еднократно Монурал. Месец бях добре и пиех Д-маноза. После пак се появи. Отново прахче Монурал. След което обаче изчетох много за содата бикарбонат. И два дни след Монурала по една чаша сутрин сода бикарбонат с топла вода на гладно. Направо ме пречисти. Оттогава забравих за цистита. Купих си и сода на таблетки, но досега не ми се е налагало да прибягна пак до нея.
И още нещо важно докато се чистех от бактерията. Наскоро излезе изследване, че специално ешерихията не обича силно алкална среда. Тоест всякакви храни и сокове, които увеличават алкаността на организма са силно препоръчителни за профилактика. Д-манозата също, но тя не убива бактериите, а само им пречи да се прикрепят по стената на пикочния мехур, за до може да се изхвърлят от урината.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 00:16 от Тина-2011

# 703
Да, содата много помага. Сложена е на първа страница като лек. Едно време и аз я пиех редовно. С лимон, без лимон.

# 704
Здравейте, включвам се и аз в темата.
На 35 години съм. Страдам от цистит още от ученическите си години - тогава не съм имала полов акт. Но след периода на ученическите ми години, цистит ми се появява само и единствено след полов акт.
Като бях бременна 2019г. АГ реши да ме изследва за уреаплазми, предвид честия цистит, който правя. И “изненада” - уреаплазма паврум. Пих АБ в 22 г.с. После пусках контролни - нямаше.
От 2019 до 2022г. не съм имала цистит - истинско щастие. Януари 2022г. имах и от тогава не съм, до тази година….
Декември 2024г пускахме контролни изследвания - влагалищен секрет, цервикален за уреаплазмите - всичко наред. Цитонамазката ми излезе с цервицит (възпаление) на шийката и двамата пихме с мъжа ми Клацид.
И като се започна тази година: януари, април и от вчера пак - след секс цистит. Януари и Април пих добрия стар ципрофлоксацин…
От два месеца правим опити за второ дете, предстои пак да пускам цервикален и влагалищен секрет. Сега аз ще пия сумамед, а мъжа ми - доксициклин. АГ взе под внимание опитите ни, макар че едва ли е станало нещо. Като ги изпием ще се пускат изследвания. Като ходя до тоалетна имам розово зацапване, сигурно от урината.
Днес преди приема на Сумамед, пуснах урокултура, ще е готова до 2-3 дни. Имам левкоцити 10 от реф. стойност 4 на поле.
Макар че за мен проблема си е отново от влагалището..
Вчера взех ударни дози цистостоп рапид - мисля, че ме оттърваха от зверските болки.
След курса на лечение ще приемам 3-4 месеца Феманоза х 1 саше на ден, пробиотик биозин femme.
Сега терапията ми остава:
Сумамед за 9 дни
Пробиотик биозин фам
Видермина Clx ваг таб една опаковка

За мъжа ми: Доксициклин.
И на мен АКО ми дойде цикъла след две седмици - 1 опаковка доксициклин като опашка явно.

Спазваме хигиена и двамата. Винаги ходя до тоалетна след полов акт.. няма оправия.
Да, имаше затишие от по няколко години, но сега се върна с пълна сила..
Мъка 🫤

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 13:18 от toni1189

Общи условия

Активация на акаунт