Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 844
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
В Люлин има филиал на МБАЛ св София. От там д-р Александров или Вълчева,другите не.
За тази докторка валят големи похвали и препоръки от мои познати, можеш да я пробваш също, преглежда пак в някакъв медицински център в Люлин:

Момичета, много спешно ми трябва съвет. Налага си да си сменя АГ, при който се следя. Принципно съм от Костинброд, така че ми се иска да е някой по Надежда или Люлин (да не се налага да пътувам много далеч, особено последните месеци), и да е по здравна каса.
Някоя да препоръча такъв?

# 316
За д-р Алсалех да изкажа мнение - съученичка ми е и започвам с личните впечатления - страхотен, сърдечен човек!
Като специалист също имам впечатления, тъй като целия Декември и първата половина на Януари си бях в София и съответно се следях при нея - препоръчвам с две ръце. Не защото я познавам, но и мъжа ми беше впечатлен от нея. Обяснява всичко много подробно, отговаря на всички въпроси, не претупва прегледа, а отделя на всеки пациент необходимото внимание и е много внимателна. Единия път ходих в кабинета в Гео Милев, след това ходих в Люлин Мед (за справка - аз съм от Младост, но предпочитах да пътувам до Люлин само и само да съм при нея).
Препоръчвам !!!

# 317
Някоя от вас има ли подути крака. Моите са ужасни вечер. Работя права без много движение и това ме побърква. Не ям много солено, та се чудя дали е нормално за 6ти месец. Нямам спомен от предната бременност. Тогава се подуха след раждането. Задържах вода и се наложи да се обезводнявам.

Това трябва да се види от лекар,защото няма как така да се определи вида на отоците.И при бременни се случват отоци,не само в пуерпериума,може да е физиологично просто,може и да налага някакво лечение.Просто е добре да се погледне,за да се изключат разни патологични състояния ,и да се потвърди,че е чисто физиологично.Освен лекар ви съветвам да си пуснете и необходимите изследвания-  Урина за белтък евентуално да се види ,да ограничите консумацията на сол(видях,че сте ,но го пиша попринцип),не трябва да има такива по-продъжителни моменти в,които вие стоите дълго време в принудителна позиция-в случая изправено,краката поне вечер трябва да бъдат нависоко,а не да висят на долу.Препоръчват се просто кратки,леки разходки,тоест да не се позволява застояване,обездвижване на едно място ,дълго време.Може би наистина си е чисто физиологично,но човек е добре да е сигурен,а и още сте в 6-ти месец.Иначе също препоръчвам да си следите теглото и кръвното налягане вече в този срок на бременността,ако вече не го следите.Успех ви желая,всичко да е наред.
Чета,че говорите за магнерота.На мен хич не ми действа разхлабващо.Моята даза е 3х1.Тоя запек ще си го влача до края.Просто като намеря нещо да ми подейства е еднократно.Всяко чудо за три дена.

На мен в тази доза 3 по 1 не ми действа така.Само ,като го увелича.Също не при всяка жена и на максималната доза има такъв ефект,всеки човек е индивидуален.🥰За запек и аз още снощи казах-кисело мляко ,а освен него и: овесени ядки,супички,бобови храни,плодове,зеленчуци.Също и прясно мляко.Хем си набавяме и естествен калций от млечните продукти.И при мен е така,няма как .Временно има облекчения,и после от б-ста пак същото,както киселините-облекчавам ги,и после пак .Но така е ,трябва да сме търпеливи ,всичко си струва.🤗🤗🤗
Да така е.Всякакви неразположения,но се търпи.Не е болка за умиране. Heart

# 318
Момичета, много спешно ми трябва съвет. Налага си да си сменя АГ, при който се следя. Принципно съм от Костинброд, така че ми се иска да е някой по Надежда или Люлин (да не се налага да пътувам много далеч, особено последните месеци), и да е по здравна каса.

Аз по здравна каса се следя при д-р Анастасия Аврамова - https://superdoc.bg/lekar/anastasia-avramova

Медицинският център е точно на метростанция Люлин. С добри впечатления съм от нея.

# 319
Няма проблем щом е хомеопатия💯(ох и аз трябваше да взема забравих) едното май е за гърло по конкретно.
Пий каквото имаш сега може да действа и на гърлото

# 320

Аз по здравна каса се следя при д-р Анастасия Аврамова - https://superdoc.bg/lekar/anastasia-avramova

Медицинският център е точно на метростанция Люлин. С добри впечатления съм от нея.

В св.София ли мислиш да раждаш?

# 321
Като заговорихме за отоци на долните крайници си опипах краката,единия е супер надут ,в сравнение с другия крак, та и аз ще пускам урина и ще кажа на лекаря за вс.случай.Само при мен засега е единият оточен.🤔Дано при всички ни ,които имаме ,е просто физиологичната причина ,и да няма проблеми.Качвам ги високо,и слагам 1 възглавничка под тях.

# 322
Аз не съм специалист, но подуването на крайници не е ли свързано с опасност от прееклампсия? Мисля, че се беше случило на една от приятелките ми точно към 6тия месец.

# 323
Надявам се моят АГ да оздравее по-скоро и да го обсъдим. Също се надявам да е физиологично .

# 324
Аз не съм специалист, но подуването на крайници не е ли свързано с опасност от прееклампсия? Мисля, че се беше случило на една от приятелките ми точно към 6тия месец.
Не, може да се дължи на много различни причини. При Прееклампсия дори не е задължителен симптом за доказване на състоянието да има Отоци. Гледат се Протеинурия +Хипертония. Да може да има отоци, и то доста при нея в последствие, но това изобщо не е задължително. Тоест и жена без отоци може да страда от това усложнение. Има и физиологични такива,но това се доказва само от лекар, за да се оцени вида и състоянието на отоците. Затова и казах да се види от лекар за всеки случай,трябва да се изключат патологичните причини. Опасност е, ако имаш високо кръвно налягане. Опасен е албуминът в урината. Това за пре-та.Подуване може да се дължи и на проблеми с кръвообращението, на бъбречни причини също, и тн. .Или да е чисто физиологично просто. При нас реално е само на долните крайници, а и жената ги е претоварила. Състоянието не е за пренебрегване, ако бременна има отоци,и трябва да се следи, да се види от лекар, но това не значи веднага хипертензивно усложнение на б-ста. Ако кръвното е в норма, и няма албумин в урината не може да говорим за прееклампсия. Затова дадох съвет всеки да си следи след 20-21 г. с. кръвното.

# 325
Хомеожен е за болки в гърлото, хомеовокс за пресипнал глас. Според мен са взаимно заменими.

# 326
Такаа идвам да се отчета. Благодаря на всички, че ми стискахте палци. Имаше ефект.

Резултатите са горе долу добре, като изключа, че на гладно глюкозата ми е по-висока 5.49. Иначе на 60-та мин 7.6, на 120 4.9.
Пуснах ПКК, урина и вит. Б12, Д, желязо и магнезий.
Като цяло вит. Д ми е най-зле - 45 при реф 50-120. Б12 е 213 при реф 140-570. Желязо 15.68 при реф 6.60-34, а магнезия е 0.86 при реф 0.65-1.1.
Хемоглобина е 127, което е добре на този етап.

За раждането както ме помоли VaniaK питах за актуални цени:
Нормално раждане 3000
Секцио по медицински причини 3500
Като и в двете цени влиза изобор на екип, а не се  заплаща допълнително по думи на жената на касата.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:13 от JustLinn

# 327
Дупе да му е яко на таткото 😃
Радвам се, че изследванията са ти добре. Ще попълниш липсите. Б12 за мен също е ниско, защото по принцип референтните стойности са занижени. Нормално (за мен) е около 600-800 единици. Почвай и Вит Д, защото и той е важен. Аз пия на NOW 2000 IU и съм доволна, има и от 5000 IU, но това ми се вижда за много страшни дефицити.

# 328
Да и за мен б12 е ниско, но не чак толкова колко вит. Д, който подозирах, че ще е паднал. Така или иначе и двата са паднали спрямо изследването преди 2 месеца.
И аз предпочитам на now добавките, даже преди пиех точно такъв от 2000, но го спрях като почнах да се минавам с фотоепилатора.

В сряда съм при АГ и ще уточним какво и колко да пия.
 Ох забравих да ви се похваля, че днес за първи път усетих бебка с ръка на корема. Много хубаво и отчетливо движение беше. Досега я усещах вътре само как се движи, но не и с поставена ръка на корема.

# 329
Дано наистина подуването да няма нищо общо с рисковете от прееклампсия или други неприятни неща. По принцип знам, че е добре да не се прекарва много време в определена поза и може да се получи при прекалено дълго седене или стоене. Затова е хубаво през някакви интервали краката да се раздвижват или да се вдигат на нивото на таза в хоризонтално положение.

Аз пък забелязвам, че вените по цялото ми тяло са станали доста по-големи и видими. Особено от двете страни на корема, но той все едно изведнъж порасна през последните две седмици и вече е супер изпънат и все така нисък.  На следващия преглед ще попитам АГ дали е нормално да са чак толкова видими. Вие забелязали ли сте такива промени?

Общи условия

Активация на акаунт