Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 879
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
И аз изобщо не мога да се наспивам напоследък, постоянно се въртя. Явно сънят ми е доста разпокъсан, защото дори спрях да сънувам. А не е като да ми е дискомфортно постоянно или да ставам до тоалетна, просто не мога да се отпусна да заспя.

the happy , дано промените да помогнат и се почувстваш по-добре! 😊 Аз имам малко глупав въпрос... Като изключим кървенето, това втвърдяване на матката само по себе си води ли се опасно? Защото аз споделих с АГ, че при мен го има от 21г.с., но той не каза абсолютно нищо, освен да пробвам да пия Но-шпа, ако е често. Не ми е увеличавал дозата магнезий дори.

Иначе утре най-после съм на консултация с кардиолог заради пулса. Личната лекарка искаше да пуснем и TSH за всеки случай, защото според нея може и това да е причината. Дори се изненада, че досега никой не ме е карал да го изследвам. Надявам се всичко да е наред. Simple Smile

# 361
И аз изобщо не мога да се наспивам напоследък, постоянно се въртя. Явно сънят ми е доста разпокъсан, защото дори спрях да сънувам. А не е като да ми е дискомфортно постоянно или да ставам до тоалетна, просто не мога да се отпусна да заспя.

the happy , дано промените да помогнат и се почувстваш по-добре! 😊 Аз имам малко глупав въпрос... Като изключим кървенето, това втвърдяване на матката само по себе си води ли се опасно? Защото аз споделих с АГ, че при мен го има от 21г.с., но той не каза абсолютно нищо, освен да пробвам да пия Но-шпа, ако е често. Не ми е увеличавал дозата магнезий дори.

Според моя си гинеколог, който ми прави ФМ сега, магнезия изобщо не повлиява контракциите, само но шпа и гинипрал. Дали са опасни или не - само докторите могат да кажат. При чувствителни матки определено се усещат повече. Цялата предна бременност я изкарах с контракции, даже не съм и разбрала, че това не е нормалното състояние. Магнезий тогава не пиех. Сега пия, същото е положението. Е родих в 34гс, но със сигурност не е било само от контракциите. Взеха ми цитонамазка два дни по-рано, плацентата се оказа калцифицирана и зряла и само е щяла да вреди.
Така че ще лежа и ще стискам кълки поне до 35-36гс 😁

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 10:12 от the happy

# 362
Момичета, имате ли проблем с безсънието?
Аз трета нощ спя по 3 часа точно и след това е едно въртене и не ми се спи и това е... А аз по принцип съм доста поспалива и никога не съм имала проблем с това. Сега направо не мога да мигна по цяла нощ и през деня съм като пребита и много ми се иска този период да не продължи прекалено дълго. 😒
При мен от началото до сега се будя поне минимум по 10 пъти за тоалетна, и съм се вече примирила просто . За Безсъние общо взето по-малко вълнение нощем, ако може (то понякога не успявам де, защото и аз се развълнувам за нещо и ми влияяе), повече спокойствие, преди сън изпивам чаша топло мляко, някои го пият с малко мед. Също и чай от мента може, няма да навреди, и в болницата ми даваха, като се замисля .И просто идеята е - ако се ядосаш, че не спиш през нощта и го мислиш много, още повече се влошава,мислиш то, сега защо не спиш и искаш да заспиш. Просто се отпускаш и се опитваш да изключиш мислите, да няма много емоции. Прясното мляко при мен действа топличко или чайчето.Подготвя се природно организмът, както Карина каза за бебчето.После пак ще имаме безсънни вечери. 😄

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 10:21 от Mims1900

# 363
Доколкото знам втвърдявания, които се повлияват от промяна на позата са подготвителни контракции и са нормални стига да не са често.
the happy преди да вляза в болница имах много контракции, но сега с коринфара ми е доста по-спокоен корема. Главно ако не лежа получавам силни стягания, та си пазя леглото. Другата седмица съм на преглед и вече ще може и на тонове да ходя, поне да ги видим притеснителни ли са тези контракции не са ли...

Детето домъкна грип вкъщи и сега ще трябва сигурно и тамифлу да добавя към коктейла сигурно....

# 364
Доколкото знам втвърдявания, които се повлияват от промяна на позата са подготвителни контракции и са нормални стига да не са често.
the happy преди да вляза в болница имах много контракции, но сега с коринфара ми е доста по-спокоен корема. Главно ако не лежа получавам силни стягания, та си пазя леглото. Другата седмица съм на преглед и вече ще може и на тонове да ходя, поне да ги видим притеснителни ли са тези контракции не са ли...

Детето домъкна грип вкъщи и сега ще трябва сигурно и тамифлу да добавя към коктейла сигурно....

При мен изобщо не предлагат коринфар. Не знам дали практикуват лечение с него моите доктори. Важното е, че виждаш подобрение. И аз като лежа е добре, стана ли или да ходя - стяга веднага. Тонове сега ми пускаха 3 пъти, от другата седмица ги започваме всяка седмица.

Бързо да се оправя детето. За тамифлу на мен ми казаха, че може след 32-33гс, сега декември не посмяха да ми го дадат. Мнението е на няколко лекари, тук поне бяха единодушни.

# 365
Нашето нз какво е,но сме сополиви,домъкна от градина ....
5дни и то с тъпчене на витамини какво е това,ужас.
Трудно ми е по цял ден двете ...и викам ще я пусна да почерпи,да си види приятелите малко да се разнообрази сега ми излезе през носа буквално🥲

# 366
Момичета, може ли някоя от вас да ми препоръча читав ендокринолог в Пловдив, без значение дали е по НЗОК или не? Посетих един, но малко ми е странен...Задава ми въпроси, които ми е задал вече едва ли не преди малко и ме съмнява изобщо колко е адекватен.
Знаете ли какви са допустимите граници на хормоните на щитовидната жлеза при бременни?

# 367
Аз бях на диаспорал( наистина го препоръчват като доста изчистен), но ми влияе доста рахлабващо и минах на магнерот.
От него май ми е по-добре
Ще прочета за Диаспорал и ще питам следващия път дали може да ми го смени.

# 368
Аз бях на диаспорал( наистина го препоръчват като доста изчистен), но ми влияе доста рахлабващо и минах на магнерот.

Мен Магнерот сякаш ми дразни стомаха. Не, че толкова ме разхлабва.

Пускам табличка за оптимални хормони (не референтни), но не знам дали за бременни би имало разлика

# 369
Момичета някой може ли някой да ги разчете ? п.с за плд препоръчвам др-Лефтеров

# 370

Предполагам и ти можеш, има референтни стойности и се сравняват с тях. Първият ти е под нормата. Но трябва да си ги види и лекар.

# 371

Предполагам и ти можеш, има референтни стойности и се сравняват с тях. Първият ти е под нормата. Но трябва да си ги види и лекар.
Да не съм малоумна ,питам за тат и мат защото не съм правила до сега .А може някоя да е правила знам ,че колкото по ниско толкова по-добре .

# 372

Да не съм малоумна ,питам за тат и мат защото не съм правила до сега .А може някоя да е правила знам ,че колкото по ниско толкова по-добре .

И моите са горе долу ,като твоите ат,мисля,че са окей,при мен ги видяха и лекари ,вс е наред с тат и мат.🥰

За другото момичето беше писало ,че е на лечение някъде (с Л-Тироксин.)

# 373
То това, че са в референтни, не значи, че нещата са китка. Това е лошото на щитовидните хормони. Аз уж чета за тях, но са ми много слаби познанията. Като цяло ендокринологията е много трудна и все още неясна наука. ТСХ мисля, че е високо. То май имаше някакви граници на ТСХ в различните триместъри. Най-добре е специалист да каже. С това ТСХ е възможно да изпишат хормон, но не съм убедена.

# 374
Но имай впред вид че е по - слаб от магнерота. Тоест може да и Аш нужда от по висока доза… ма лекарят ти ще те консултира, а и ти ще го усетиш.
Някой по горе питаше за втвърдяването на корем и контракции- ми не са Ок в тези месеци защото могат да доведат и до скъсяване на шийката. Така ме ако коремът става твърд и стяга ( при първата ми бременност така разбрах че имам чести контракции, които на прегледите ги потвърдиха), споделете с вашия лекар . И повече лежане, почивка … това никога не вреди!

Мен Магнерот сякаш ми дразни стомаха. Не, че толкова ме разхлабва.

Пускам табличка за оптимални хормони (не референтни), но не знам дали за бременни би имало разлика

Общи условия

Активация на акаунт