Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 52 878
  • 544
  •   1
Отговори
# 165
Моята сама се отказа от идеята за сестричка, явно някой в градината се беше оплаквал от по-малко дете в семейството. Един ден с абсолютно равен делови тон ми обясни, че когато се роди бебе, майката започва да обича само него, и че тя не е съгласна за нея да не остава обич. Трябваше да ѝ обяснявам, че не е така, но не успях да я убедя, вероятно щях, ако знаех в какъв контекст са го обсъждали с другите деца, но не успях да разбера.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 14:14 от EmmaT

# 166
Напоследък сме на вълна чатботове и на всичко на което не знаем отговора (или ме мързи да отговарям), питаме чатбота.
- Мамо, как се става милионер?
- Rolling Eyes Не знам, питай чатбота...
- Добре, ще го питам и ще последвам всичките му указания. Искам да стана милионер и да пътувам по целия свят, да видя ония места, дето са в Ютуб, дали са истински.

- Мамо, аз реших какво ще стана.
- Какво?
- Ще стана ветеринар.
- Ветеринарите много работят.
- Нищо, аз ще си взема отпуска 1 месец и ще пътувам по света.

# 167
Явно аз не отглеждам типично момченце Grinning Много обича да се гушка, особено в татко си. Последният път като бяхме излезнали и той беше само с баба си и е казал как ще ни нагушка като се приберем. Много е внимателен и забелязва разни неща. Имам нови сандали, които естествено типично за мен ме убиват и са ми направили мазол Grinning - Мамо, какво ти е това на крачето?
- Раничка
- Да си я намажеш с кремче да ти мине Relaxed
Браво на детенцето, има и такива момченца-еднорози Relieved наше познато детенце, момченце, е много грижовно и все съчувства на някой ако падне и се удари. Скоро моята лудетина на 5г бяга и падна, ревна съответно, батко й мина покрай нея и ме пита:
- За какво реве пак?
- Ами падна, бе, как защо реве.....
А това детенце дойде и вика:
- Ооой горката, удари ли се, стани и иди при мама да те гушне...

# 168
Малкият на 2 и 10 месеца,  разбира се, копира кака, която доскоро беше на вълна дали продуктите от магазина са в срок.
Днес се връщаме от лекар с него, а любимата му плюшена жабка, с която си играе, когато ходим в лекарския кабинет, я нямаше. Той даже казва “ Искам при жабата”, когато знае, че е болен.
Разплака се, като тръгнахме, а аз го успокоявам, че ще я намерим. Реших да му купя. Влизаме в един магазин, жаба няма, разглежда и гушна едно плюшено зайче, хвана етикета на играчката с другата ръка и ми вика ентусиазиран  “ мамо, виж, имааа срок” 😀

# 169
Дъщеря ми навърши три години миналата седмица и, разбира се, все още не е съвсем наясно със социалните граници. Миналата вечер я прибирам от ясла, питам я ходила ли е по голяма нужда, защото ще излизаме, ще ходим да играем в детския център в близост до нас, а там не пускат деца, които не са си свършили малката и голяма работа, защото може да нацапат. Свършихме я в крайна сметка и в момента, в който влизаме, тя с цялата си гордост и силен глас, обявява пред всички на администратора: "Здравей! Аз съм @к@ла!".Joy

# 170
На плажа сме с малкия и с една роднина от женски пол. Дохожда ни се до WC. Аз влизам с него в едната тоалетна, тя в другата. И нашият докато мъти ме пита:
Нагото ( Маргото) къде е?
Отговарям: В другата тоалетна.
А той: И тя ли ака?

# 171
Дъщеря ми навърши три години миналата седмица и, разбира се, все още не е съвсем наясно със социалните граници. Миналата вечер я прибирам от ясла, питам я ходила ли е по голяма нужда, защото ще излизаме, ще ходим да играем в детския център в близост до нас, а там не пускат деца, които не са си свършили малката и голяма работа, защото може да нацапат. Свършихме я в крайна сметка и в момента, в който влизаме, тя с цялата си гордост и силен глас, обявява пред всички на администратора: "Здравей! Аз съм @к@ла!".Joy
SmileSmileSmileSmile Падам SatisfiedSatisfied уникално е това, детето е решило, че трябва да уточни все пак Smile

# 172
След като направих прическа, наречена от мен "голямо кукуригу" на женското отроче, тя се похвали на баща си, че има на главата голяма кокошка.
Мъжкото отроче пък мисли на глас вариант на текущата фаза на луната - непълна все още. Можело да е криволуние или смачколуние.

# 173
Опашките за дъщеря ми са "кукита" (някакво съкращение явно)
А когато реши, че иска плитки ми казва: Искам завързани кукита.

# 174
Моята им казваше "пашики".

# 175
Спомням си, че като дете наричах опашката "кукуригу". Особено вързаната горе на главата коса

# 176
Спомням си, че като дете наричах опашката "кукуригу". Особено вързаната горе на главата коса
И аз също. Плитките ги наричах усукани въженца.😆😆😆
На снежния човек-ача ача. Докато ме разбраха моите родители, голям зор видяха. Баща ми рисуваше и рисуваше, за да разбере какво исках да кажа. 😆😆😆

# 177
Диалог между синът ми (10г.) и негов приятел (11г.),като вторият се оплаква,че ще ходи на почивка да изкачва връх:
-Ох,Ванко,така ме мързи,как ще го изкачвам този връх?!!
-Ами Боби,сигурно ще припаднеш някъде,но вземи с теб една голяма туба с вода,поне 10литра и ще се справиш...
😂

# 178
Такива приятелски съвети чувам и аз постоянно, но все забравям да си ги запиша. Joy

# 179
С такива приятели врагове не ти трябват Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт