Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 52 898
  • 544
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На една приятелка малкия син беше решил, че множественото число на кон е "конки".
На дъщеря ми последната нова дума в речника е конК (кон)

# 241
И у нас при множественото число на големия ми син имаше конове.
И един ден ме попита - добре де - казваме бусове, не буси, а автобусове защо не е правилно, а автобуси? - и аз.....

Сега малкия ми син много смешно говори, но бабагаЯ (благодаря) е най- яко.

# 242
Моят първолак си е вкъщи болен и играем на война.Решавам да го уча на боите.Запомни ги уж и го питам я ги кажи.
-Пика,купа,супа 🤣 (гладен беше очевидно 🤣).

# 243
Детето след първата седмица в училище:
- Мамо, знаеш ли какво ужасно нечестно нещо правят директорът, заместник директорът и учителите? Има една машина, от която си вземат напитки и закуски, а на нас не ни дават да ходим до нея, ние ядем само от кутиите си и от стола!

След втората седмица:
- А големите деца имат едно малко магазинче, където има шоколадови яйца и бонбони. Нас не ни пускат там! Това е много несправедливо и лошо!

Явно вендинг машина и лавка, до които не пускат малките.

# 244
"Не ми се карайте! Аз съм малък и не разбирам."

# 245
Вчера човечето на 2г и 10м взе да ме учи Simple Smile

Взима слива паднала от дървото и ми я дава:
"Ето, но не се яде от земята. Обещаваш ли?"

Малко по-късно:
"Не се отдалечавай, защото ако се загубиш, няма да можеш да се прибереш и няма да готвиш"
Grinning

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 15:55 от Одри ♡

# 246
Добър довод 😂

# 247
  • София
Играем на настолни игри с 4г. ни дъщеря. Все тя трябва да печели. Казвам ѝ, че не винаги е възможно, а тя възмутено: “Мамо, ама аз съм спеЧалистка!”.
И нещо, което е по-скоро свързано с разбирането, а не говоренето, но все пак е свързано с речта:
На една от игрите държи тя да подреди картите. Чета инструкциите, в които се казва част от колодата карти да се сложи “с лицето нагоре, а останалите….” и чувам: “Мамо, ама на мен ми е трудно така като гледам нагоре, моля те ги сложи ти.” А тя почти на мост застанала и гледа тавана, докато се опитва да сложи картите на земята. Признавам си, че се посмях много. Обясних и после за кое “лице” става въпрос, но не съм сигурна какво разбра.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 00:14 от Matta

# 248
Малката 3 години:
МикоДрус (микробус)
Кадавричка (къдричка)
Фериботър (ферибот)

Играем с нея на магазин. Тя е продавачката и ме пита:
тя: "Какво искате?"
аз: "Спокойствие"
тя ме поглежда с тъжен поглед и казва: "Няма, свършило е! Ама имаме слон и потам!"
Има бъдеще в търговията....

# 249
На една приятелка малкия син беше решил, че множественото число на кон е "конки".
На дъщеря ми последната нова дума в речника е конК (кон)
У дома му се казва коМ! 😀

# 250
Относно творческия подход към произнасянето на някои думи и звукове, дребния е достигнал нивото на Джоуи:
Детето: "Виж, тетотас!"
Аз: "Не тетосас, а светофар"
Детето: "тетотас"
Аз: "хайде заедно на срички - све-то-фар"
Детето (на срички): "све-то-фар"
Аз: "Браво, хайде сега цялата сума"
Детето: "Тетотас"!

# 251
Моя син конете ги правеше в множествено число на "конета", магаре - магарета, кон - конета Grinning
Бебето на кравата е кравче.
Защото, нали, кон -> конче Grinning

# 252
А случвало ли ви се е, вече добре проговорилите ви деца да започнат да се глезят, имитирайки други познати деца или деца от ДГ, които още говорят бебешки? Моето чаве сега е в такъв период и много ме е яд. По едно време пък заекваше нарочно пак имитирайки друго дете. Точно спря да го прави, сега това. Добре, че знам, че е от лигавщина, че иначе сериозно бих се притеснила да не е някакъв регрес.

# 253
  • Пловдив
Да, моят например нарочно фъфли.

# 254
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моя син конете ги правеше в множествено число на "конета", магаре - магарета, кон - конета Grinning
Бебето на кравата е кравче.
Защото, нали, кон -> конче Grinning
Микробуса беше "бебе бус"

А случвало ли ви се е, вече добре проговорилите ви деца да започнат да се глезят, имитирайки други познати деца или деца от ДГ, които още говорят бебешки? Моето чаве сега е в такъв период и много ме е яд. По едно време пък заекваше нарочно пак имитирайки друго дете. Точно спря да го прави, сега това. Добре, че знам, че е от лигавщина, че иначе сериозно бих се притеснила да не е някакъв регрес.
Моя е почти на 10, много обича да се глези и лигавчи, и да говори като бебе.

Общи условия

Активация на акаунт