Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 52 893
  • 544
  •   1
Отговори
# 225
Синът ми на 2г7м сутрин пие чай със закуската и днес за пръв път съм направила с горски плодове. Отпива, поглежда го и казва- Мамо, виж, в чая има компот!

# 226
Баба му ни е на гости. Говореха си на различни теми. И подхванаха тази за пеенето.. Тя му казва:
- Обичам да си пея, защото не искам да слушам онези кокошки, който не спират да говорят цял ден.(Разбирайте колежките й. Тя изобщо не се усеща,че ги нарича така).Слагам си слушалките и си пея тихичко.
Детето на 4г. се ококори и с голямо любопитство попита:
- Бабо, как така? Какви кокошки имате на работата? 
Разсмя ни добре.

# 227
  • София
Със сина ми на 6 и половина обсъждаме как се готви мусака. Обяснявам какво слагам в заливката. След малко :
- Мамо, аз тази завивка не я харесвам, няма да я ям.

Дъщеря ми на година и 10 -  онзи ден сме в dm, а тя много обича плодовите пюренца, които се пият от тубичките. Веднага се залепя на щанда, но там има и други разни дреболийки, които не ѝ позволявам още. Взела си някакво десертче и аз казвам, без да очаквам отговор
- Абе мамо, откъде го взе това сега?
- Ни нам ( не знам) и вдига раменца.
- Върни го.
- Окей
Вкъщи се говори на 3 езика(аз и баща ѝ на 2, баща ѝ с нея само на един) и явно е попила “окей” вместо добре.

# 228
Синът ми го гледаме споделено с баща му. Днес е ден той да го вземе. Малкия:
Йеее, днес съм при тати! Той много ми липсваше, докато бях при тебе. Обаче и теб много те обичам, не се притеснявай!! 😂

# 229
О, миличкият. Поздравявам ви за това решение.

# 230
Играем с децата с карти Уно. Малкия:
Мамо, помогни ми да си направя картите като вентилатор. 😂😂😂

# 231
При дъщеря ми (5г) все още й е много трудно да оправя множественото число на някои предмети, например иска да каже, че в градината има много деца, но казва: имаме много детечки в градината. Днес отиваме в Еконт с нея, тя вижда касетките с много пратки в тях, пита ме Ние за какво сме дошли, аз й казвам: За една пратка да взема!
А тя изтрелва: А тези многото праткове на кой са?!
Имаше една жена зад нас бая смях удари.
В кварталния магазин редовно се бъзикат с нея, да каже кое как му вика, скоро на хляба каза хляби, на бирата - бирове.
Въобщеее, една каша й е в главата.... Grinning Grinning

# 232
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
При дъщеря ми (5г) все още й е много трудно да оправя множественото число на някои предмети, например иска да каже, че в градината има много деца, но казва: имаме много детечки в градината. Днес отиваме в Еконт с нея, тя вижда касетките с много пратки в тях, пита ме Ние за какво сме дошли, аз й казвам: За една пратка да взема!
А тя изтрелва: А тези многото праткове на кой са?!
Имаше една жена зад нас бая смях удари.
В кварталния магазин редовно се бъзикат с нея, да каже кое как му вика, скоро на хляба каза хляби, на бирата - бирове.
Въобщеее, една каша й е в главата.... Grinning Grinning
Моя син конете ги правеше в множествено число на "конета", магаре - магарета, кон - конета Grinning

# 233
На една приятелка малкия син беше решил, че множественото число на кон е "конки".

# 234
  • Пловдив
"Конове" е.

# 235
Учим дъщеря ми, 3г.3м., на поговорки напоследък. Запомнила, каквото запомнила и вчера, преди да седне да яде, вместо "Гладна мечка хоро не играе", ми казва "Бяла мечка гладна не стои".

# 236
Гледаме новините и сина ми към баба си:
- бабо, този чичко защо има сапун на косата?

Човекът беше леко побелял и явно беше сложил някакъв гел но косата и изглеждаше по-лъскава 😂

# 237
Учим дъщеря ми, 3г.3м., на поговорки напоследък. Запомнила, каквото запомнила и вчера, преди да седне да яде, вместо "Гладна мечка хоро не играе", ми казва "Бяла мечка гладна не стои".
Па не е излъгало детето.

# 238
Четем приказката за 7-те козлета. Накрая малкият ми казва: "Ами ако майка им излиза навън с козлетата, вълкът няма да дойде и да ги изяде".
Викам си колко правилно не се бях сещала.

# 239
Моят тази вечер изтърси
"Как не я е срам госпожата да иска да ни води на екскурзия на гробница! Все едно аз да кажа на някой да искам да го заведа на гробницата на баба ми".

Joy То същото, де...

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 22:19 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт