Боя за коса - Blond53 - Клуб на блондинките

• 43 192
  • 779
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, има ли някоя, която ползва нюанс 10NB на Алфапарф? Как изглежда? Харесах цвета, търся да постигна много светло натурално русо, но на тези две изображения цветовете ми изглеждат много различни.
Скрит текст:
Преди ползвах същия нюанс на Лореал. Сега обаче ми трябва по-силен окислител, след бременността и боядисване с безамонячна боя косата ми "не хваща" и цветът става по-тъмнорус, направо към кафяво си бие.
Боята на Лореал:
Скрит текст:

Дали с 9% оксидант ще си върна цвета, друг нюанс ли трябва?

# 721
Аз съм ползвала NB,по-наситени и по-тъмни са.Топли нюанси са и не стават за основен цвят освен ако не искаш да получиш жълто-оранжев резултат.Ползват се основно за препигментация на бяла коса или за тониране.Смесват се с цветове от топлите серии.
На първата снимка цветът изглежда по-скоро като чистата 10-ка,NB е по-тъмен и наситен цвят.

Не става ясно каква ти е базата и какъв е цвета,който искаш да върнеш...
Във всички случаи,ако основния ти цвят е по-тъмен от ниво 7,с 10NB няма начин да постигнеш резултатът от лореалската снимка.Забележи,че  боята на Лореал е ultra lightening. Разгледай по-скоро серията Platinum на Алфапарф

# 722
Благодаря за изчерпателния отговор!
Косата ми беше боядисвана само с боята на Лореал, която посочих. Ето как ми стоеше:
Скрит текст:
В момента дължините ми са малко по-тъмни от това, а корените са с няколко нюанса по-тъмни, като от корена до средата на косата взе да избива нещо като оранжево.
Разгледах и боите на Матрикс, поръчах 11N с 9% окислител, струва ми се най-близо до този нюанс.

# 723
  • Orihuela Costa,Spain
Страхотен цвят👏🏻👏🏻👏🏻

# 724
  • София
Да се покажа с лек розово оранжев оттенък.

# 725
  • В полите на Пирин планина
На снимката е по-скоро бежово.

# 726
  • София
То стана много леко и много зависи от светлината и телефона. Утре ще опитам пак да го снимам.

# 727
На мен ми харесва. Слънчев цвят.

# 728
Здравейте, естествения ми цвят е 7ца и имам руси кичури. От глупост реших да я изсветля с олиосета 11 и оксидант 9. Естествено станах морков с хубави бели кичури. Та въпроса е как да потъмня и да махна оранжевото. Пробвах с тонер и лилав шампоан не премахна оранжевото. Пробвах и да потъмня с 8ца на палете амонячна, изобщо не хвана. Ще изчакам няколко седмици преди да правя нещо друго, но въпроса е каква боя да взема, за да махна оранжевото. Мислех си за 8.11 или 7.11 на олиосета, но не знам дали 7.11 няма да стане много тъмно и оксиданта дали да е 6%?

# 729
И аз търся вариант да матирам не кичурите, а остатъка. Обикновено като имам кичури и сложа лилав шампоан, те придобиват хубав пепеляв оттенък, но за съжаление останалата коса още повече оранжавее. Така или иначе кичурите са бели и нямат нужда от мат. Но остатъкът от косата има нужда. Някой знае ли как да стане това?

# 730
Ами лилавото съдържа червено, т.е. топъл пигмент. Няма как да матира оранжево. В първия пост на темата има схема за матирането. За оранжево трябва зелен коректор, но какво ще стане с кичурите... не е ясно...

# 731
Ползвам понякога този шампоан и маска от Фанола, препоръчани от фризьор, но само кичурите стават хубав цвят и още повече контрастират на остатъка от косата, затова сега нищо не слагам, иначе бих снимала. От както спряха онова “сребро” за баби, вече 15 години не мога да си намеря хубав коректор.

# 732
Кое е било "среброто за баби"? Тази Фанола - шампоан изсушава ли? Можеш ли да ми я сравниш с Олаплекс или друг шампоан?

# 733
Ужасна е Фанолата. Аз имам No Yellow и задължително го разреждам в някой силно хидратиращ шампоан, да кажем съотношение 1/3 в полза на другия шампоан, защото моята коса много лесно хваща и се страхувам, че ще стана синьо-зелена.

# 734
В една група във фейсбук, не е българска, за руси коси е иначе, масово препоръчват син шампоан, а не лилав. Аз имам син на Матрикс, но нещо ми е много слаб.. Някой има ли впечатление за действащ такъв?

Общи условия

Активация на акаунт