Боя за коса - Blond53 - Клуб на блондинките

• 43 188
  • 779
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ужасен е Фанолата. Изсушава много, направи прави косата на тел. Може са се замаже със силно хидратиращо маски и балсами, но в дългосрочен план смятам че се отразява зле на косата.

# 736
Не знам защо се мъчите с тези шампоани.Има коректори и директни пигменти за целта...
Шампоанът,дори и да промени нюанса,ще е за едно-две миенета,той покрива само горния слой на косъма.

Да тонираш коса на кичури без да оплескаш нещата е доста трудно в домашни условия,трябва да си наясно с колористиката.
Гущерче,на мен цвета ти много ми харесва,ако това е реалният де.За мен това не е баш оранжево.
За да не станат кичурите сини или зелени,трябва да има в боята и злато.7/8.11 не е вариант според мен освен ако,не харесваш графитени кичури

Така или иначе кичурите са бели и нямат нужда от мат.
Това не е вярно,избелени кичури оставени без мат рано или късно се натрошават/накъсват.Всички пигменти са извлечени от тях,косъмът остава като кух.

# 737
VanessaDE, ако си ползвала директни пигменти, разкажи малко повече, моля! По- трайни ли са от коректорите в боята?

# 738
Venessa,благодаря🌷,най-накрая да чуя едно качествено мнение-тези свободни изпълнения с домашно матиране,те са работа на колорист,след толкова изписано тук,все още има жени с нежелани цветове след експерименти.

# 739
VanessaDE, кои са тези пигменти? Може ли линкове и имена? На теория всички го знаем как трябва да е, но на практика рядко се получава това, което искаме, дори когато съм плащала сума ти пари на фризьор. Пак матират само кичурите, а ако е боядисана косата тъмно руса си остава с кофти цвета. Вече ако другата коса е естествен цвят, тогава няма проблем. Иначе има и маска Фанола No yellow, тя е по-щадяща.

# 740
Аз откакто съм с балеаж/освен кичурите,другата коса си е моя цвят/,матирането е по-лесно,защото хваща само кичурите-ползвам за освежаване на кичури у дома:
https://zlatnaribka.com/collections/bezamonyachni-boi-za-kosa/pr … al-dialight-50-ml
Лилаво-сини шампоани чат-пат,много изсушават.
Иначе фризьорката ме матира с нейна “отвара” и не смея да питам каква е,все пак жената за това е учила.Проблемът е,че много фризьори не разбират какво правят и затова жените експериментират след една торба пари хвърлени на вятъра.Колористиката е мноооого важно знание,както е степента на качествено изсветляване без поражения,иначе прическите със сешоара и ние си ги правим Simple Smile.

# 741
VanessaDE, ако си ползвала директни пигменти, разкажи малко повече, моля! По- трайни ли са от коректорите в боята?
Директни пигменти съм ползвала само за тониране.До колкото знам те са на принципа на тонера,не проникват на дълбоко в косъма и се ползват за тониране.Може да се смесват с шампоан,балсам,маска и всякакви финиши.Пигментите на някои марки може да се добавят в боята или тонера.
С тях трябва да се внимава,защото са много концентрирани.
А, и на изтощени,порьозни или много светли коси хващат много бързо...

Що се отнася до тониране аз не виждам разлика между коректор и пигмент.Аз мия коса често и при мен нищо не се задържа дълго.На 2 седмици трябва да тонирам.
Но,с пигментите е по-лесно,защото можеш да капнеш мъничко в маската за коса и след 5-10мин си освежил цвета.
Не че не съм пробвала и с коректори,и тях съм ги смесвала с маска за коса.Но там трябва в купичка да се смесят двете, да се бърка...
А и както казах,едните ги ползвам и за корени,а другите само за тониране.Не съм си правила експерименти да смесвам пигменти с боята за корен.

Regalia,
Alfaparf Pigments https://www.alfaparfmilanopro.com/de-de/form-farbe/produkte/kera … py/pigments-color
Goldwell Pure Pigments https://www.goldwell.com/de-de/produkte/color/system/pure-pigments/
Да,затова казвам че в къщи сама е трудно да го постигнеш.Те фризьорите повечето не знаят какво правят,та ние аматьорите ли...

# 742
Могат ли да се поръчат онлайн от някъде до адрес в Германия?  Доколкото виждам са само за професионално разпространение.

# 743
Колко време след обезцветяване може да се повтори ?
Имам светли и рижави кичири,искам да се изсветлят рижавите кичури ,минаха 7 месеца и ми се иска да имам плътен цвят без рижавото месеца

# 744
Според мен и дай още време през което да правиш терапии и маски, защото може да се скъса.

# 745
Точно това имах и аз предвид как косата без кичурите има нужда от матиране, кичурите са хубав цвят, но остатъкът оранжавее. Значи това, което фризьор ми е предлагал преди време: като стане време за подновяване на кичурите той подновява кичурите с фолио и докато кичурите стоят във фолиото боядисва останалата коса в по-тъмен цвят, почти кафяв, ако помня правилно май беше комбинация от 7.1 и 8.1, но беше отдавна не съм сигурна какво е комбинирал, но долната коса се матира (направо си потъмня). И тогава се получи много хубаво. Но в случая Radii иска изсветляване, така, че не знам при нея.

# 746
При мен почнахме с кичури,но второя фризьор когато ходих да ми боядиса кичурите боядиса и тъмната коса и така тъмната коса стана рижава и сега искам да го оправя 🥲

# 747
  • В полите на Пирин планина
Аз не бих блондирала наново веджъж третирана с блондор коса. И фризьорите не го правят, а вадят други кичури или блондират само кичура при корена.

# 748
Не знам някой дали ще се наеме да пробира само рижавите кичури иначе съм ок с това

# 749
Ако кичурите не са толкова пепеливи няма да е рязка границата с другите и според мен ще стои много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт