Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 35 095
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Мога ли да втривам пигментни пудри върху лепкавия слой на базата?🤔 Имам и лепило за трансферно фолио (без печене)- предполагам, че с него би се получило?
При ел. пилите когато използвате F и кога R? Примерно едното за сваляне, а другото кога? Понякога се обърквам, честно казано и действам направо с проба...Дясната ръка ми е водеща.

# 436
F и R обозначават посоките на въртене и нямат общо с това за какво се използва. Въртене наляво и надясно на накрайника - forward/reverse. Посоката на въртене обикновено която избираш в конкретния момент зависи с коя ръка държиш пилата и в коя посока я движиш (към теб или обратно).

# 437
  • на брега на морето
Пигментни пудри с четчица като за сенки върху топ без лепкав слой. После база отгоре, за да не се обели по ръба на нокътя, печеш, после топ- печеш. Ако са ситни брокатени частици, тогава върху лепкав слой- например върху база, без втриване. Просто ги посипваш, размазваш с четка. И пак с база отгоре ще е по- стабилно, сигурно.

# 438
terpsyhora, имах от първата - бялата. Много и нагряваше ръкохватката.
Втората марка е с репутация на добра. Имам от същата марка - сивата пила. Не съм я използвала много, но засега нямам оплаквания.

# 439
HoneyBee33, относно посоката на пилата зависи в каква позиция си държиш ръката на която пилиш. При мен дясната ръка също е доминантната, но ползвам и на двете ръце основно Reverse . Само в редки случаи ако остане някъде в страничните краища на ноктите лак и ми се наложи да обърна ръката за удобство превключвам на Forward.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 21:35 от topsy1

# 440
Да де, нали това написах - с коя ръка държиш и в каква посока движиш. Щом ти с дясна ръка ползваш ривърс вероятно движиш пилата не КЪМ теб, а напред. Също зависи дали сваляш от кожиките към свободния край, или от свободния край към кожичките (което е опасно и непрепоръчително, но пък на някои така им е удобно).
А има и пили, които просто са наобратно, може твоята да е такава.

Forward и Reverse е като ляво и дясно - зависи откъде го гледаш и накъде си се обърнал. Grinning

# 441
Добре, уточнявам: когато пиля на лявата ръка я държа със свити пръсти и пиля от кутикула към свободния край; когато пиля на дясната я държа изпъната и пак пиля откъм кутикула към свободния край и на двете ползвам R. Само ако променя посоката на пилене за дребни остатъци от лак и почна пиленето откъм свободния край тогава сменям на F. И на старата ми пила тип телефонче и на бялата, която съм поствала тук, все така. Пробвала съм да обърна посоката, но тогава като стигна до свободния край ми го захваща и реже, а и забива докато пиля.

# 442
Когато държа ел. пилата с дясната ръка и работя върху лявата, тогава държа лявата ръка с ноктите към мен, т.е. свалям гела с движения от кожичките към върховете на ноктите (останало количество  в частта до кожичките свалям с движения отдясно наляво- не сменям посоката на въртене). Когато държа пилата с лявата ръка, тогава не сменям посоката на въртене, НО пък дясната ми ръка е обърната не с ноктите към мен, а с ноктите навън. Свалям гела пак от кожичките към върховете на ноктите. Дотук добре. Обаче наложи ли ми се да пиля под ноктите примерно и да сменям посоката на въртене, тогава вече се обърквам.😆 Иска ми се да си го запомня наизуст като буква.
Топси, май и при мен е R?🙂 На лявата ръка ми е удобно да е свита, докато свалям гела, на дясната не ми е удобно със свити пръсти, с изпънати ми е по-удобно и ми се струва и по-безопасно, ако случайно накрайникът отскочи...
Благодаря за обясненията и за пигментните пудри!🙂

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 21:45 от dolce miele

# 443
dolche miele, разбирам, че сваляш лака по абсолютно същия начин като мен. На мен не ми се налага да пиля под ноктите, дори не зная за какво се прави това. Аз съм съм само с естествени нокти, обаче.

# 444
Топси, моите нокти са тип писта и растат нагоре. Понякога изграждам (по 1-2 нокътя или пък на всичките 10), понякога някой нокът се криви/усуква и трябва да изпиля отдолу. За кожичките също. При изграденото има ръбче, като поизрасне малко- не ми е удобно да го усещам, а и искам и на вид да изглежда добре отдолу...🙂 Ще си сложа направо една лепенка с R на пилата, за да не забравям.😊

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 15:18 от dolce miele

# 445
И аз свалям по гореописания начин - лява със свити към мен пръсти и движението на пилата е към мен, а дясна с изпънати навън пръсти и движение съответно напред към свободния край. Посоката обаче ми е forward. И на трите пили, които имам е forward. Явно всяка пила си я обозначават както им харесва. Thinking извинявам се, ако съм объркала някого.

# 446
Хм, понякога и аз съм се замисляла дали просто самите обозначения на пилите не са наобратно...🤔 Би обяснило защо всеки път така се обърквам. Ще трябва да обърна внимание коя е буквата при мен, пък после ще лепя стикерче.😃

# 447
Да, вероятно обозначенията им не са както трябва, защото F е напред, а R назад и няма логика да свалям с R, но факт е, че при моите пили само така се получава. И аз съм се замисляла понякога за това, но след като съм си намерила начина не го мисля чак толкова. Honeybee, извинявай, ти правилно си го написала още в началото, но незная защо постът на dolche miele със запитването за посоката първоначално  го преписах на теб по грешка. Но да, вероятно обозначенията за посоката на въртене си я слагат както намерят за добре.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 22:52 от topsy1

# 448
  • Mostly in my mind
А колко оборота избирате като сваляте лака?

# 449
Prime, влюбих се в маникюра ти!
Аз също ползвам пилата сама но F  и завъртам ръцете когато свалям . Е, като си оправям кожичките, тогава ползвам и R.

Общи условия

Активация на акаунт