Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 685
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Добър е, ама е гадинчък на вкус.

# 91
Някой може и да се шокира, но до ден на децата ми - на 7 и 9 години слагам свещички, никаква драма нямат нито те, нито аз. Много тежко пътуват на завои, преди година малкото повърна над 10 пъти за 2 часа път, защото се беше заинатил, че не иска. Е, вече разбраха, че е за тяхно добро.
Миж, при вас много наподобява нашата ситуация декември. Малкият се оплака от силни болки в гърлото, след разследване от моя страна се оказа, че има дете със скарлатина в класа. Направихме бърз тест - оказа се положителен, но педиатърката на прегледа установи, че не е скарлатина, а стрептококова ангина. Та пак лечението беше АБ.

# 92
Аз съм слагала Вомакур свещички при пътуване с кола, но вече не дава животното. Сякаш го поизрасна де, вече не повръща толкова.
Всяка майка си знае. Особено за повръщане, ако не поема нищо през устата, на 2,на 5, по - добре свещичка, отколкото болница и системи.

# 93
  • shumen
Ваня,кашля,прочиства гърло и сутринта пак имаше Т 37.5.Нищо не дадох за нея,спадна сама.Сега взе да прилягва и измерих Т 38.2.Дадох Панадол,но вече час почти и не смъква.Гледах му гърлото и дъгите му бая червени.Правих му и комбиниран тест и е отрицателен за грип и Ковид.
Данита,късно е вече за Тамифлу.
Свещички и аз слагам,ако има нужда.Моя  по принцип е труден с всякакви лекарства и затова предпочитам свещичка.

# 94
Днес детето се събуди с леко червено око, няма гурли за сега…. Дали пак е конюнктивит? 😭😭 Вчера на басейн бяхме в хотела.

# 95
Аз се включвам с въпрос като на Тони,  следобед се зачерви едното око. Ще промивам с лайка с там тампон и ще видим ще стане ли конюнктивит за утре или не. Някакви други предложения за днес?

# 96
  • shumen
Тони,може и да е лепнал пак от теб.
Димитрова,слагай Тобрекс или капки за очи някакви.

# 97
Направо почвайте очите с капки, няма смисъл да чакате да се затвори окото.

# 98
  • София
Зелени сополиии от 3 дни вече ,слагам по няколко капки вит с в носа

# 99
Данаека, нямаше ли в класа на детето скарлатина? По-скоро тест за стрепткокои бих направила.

# 100
Ваня,кашля,прочиства гърло и сутринта пак имаше Т 37.5.Нищо не дадох за нея,спадна сама.Сега взе да прилягва и измерих Т 38.2.Дадох Панадол,но вече час почти и не смъква.Гледах му гърлото и дъгите му бая червени.Правих му и комбиниран тест и е отрицателен за грип и Ковид.
Данита,късно е вече за Тамифлу.
Свещички и аз слагам,ако има нужда.Моя  по принцип е труден с всякакви лекарства и затова предпочитам свещичка.
Да аз почнах и тамифлу и антибиотик за мен.Но аз съм със симптоми от днес.Дани направи му пак тест за скарлатина.

# 101
Как се маже мас на око?

# 102
Тони, държиш отворено и слагаш с кремчето.

# 103
  • shumen
Барбалена,да имат в класа скарлатина.Тест правихме и е отрицателен.
Даннита,вчера го правихме в лаборатория и е отрицателен.
Ваня,Вие как сте?
На всичкото отгоре и майка ми сега направи бъбречна криза и брат ми я закара в спешния.Обадихме се да дойдат,но те директно отказаха и казаха да отидат.

# 104
Тони, държиш отворено и слагаш с кремчето.

Аз мисля да изчакам до утре да видя. Вчера в басейна се къпа много, цялата му глава беше мокра. Също четох, че може да е от много екранно време. Сега в Пампорово му отпуснахме края с телевизора…  А моето дете има 20-30 минути на ден, и то не вскеи ден. Там откарваше 2-3-4 пъти х 30 минути. Ще се разбере утре сутрин….

Общи условия

Активация на акаунт