Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 221
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Моме,аз със Рейна отдавна спрях да споря.Тя и с 40 градуса Т на детето не дава нищо за Т,че да се борел организма сам.
Защо се приема като спор? Аз бих се радвала ако някой сподела каквато и информация да е, а аз ще си преценя.
Нито съм против антибиотиците нито съм наложила на някой да си държи детето с 40°. И грешиш, давала съм и на 38,5° нурофен. Обяснила съм кога давам, но това аз кога и на колко давам всъщност няма значение.

# 496
Дани, в сряда му беше последният венозен Урбазон и махнахме абоката. Още седмица ще е на Фенистил, и две - на Фортекал. Диетата също продължава, защото обривите все още ги има, макар и да избледняват - много бавно. В понеделник го пускам на училище, с кутиите с диетичната храна.

# 497
Аз съм много за, ако може хич да не слагаме капки и да даваме антибиотици, но понякога се налага. Още повече, че за бактерии в носа, все ни се иска да слагаме антибиотични капки, а не да ги пият децата. Имах навремето един УНГ дето викаше, ако изпиша антибиотични капки за нос на запад, ще ме изхвърлят от работа. То като има в носа, има и в носоглътката, значи антибиотик през устата.
То хубаво, но част от бактериите не можем да ги изчистим като цяло... Аз прилагам една неимоверна борба с един стрептокок пневмониос - от 27.10 се борим. Изпи три антибиотика по антибиограма, три други антибиотика (хинолони) по антибиограма в носа, риноджермина 2 приема и още си я има. И до следващия вирус, всичко точно, ама като дойде и .. се почва.. възможност за усложнения - бронхит на втория ден, зелен сопол, ангина, не знам си какво... Една възрастна педиатърка вика, ама то с един антибиотик ще се изчисти, ще, ама не ще. Детската имуноложка вика - ами то, за да нямате усложнения, трябва да чистите бактериите, много хубаво..
Иначе в нашата градина, вече дотолкова изнагляха, че дори като взимат децата, майките пръскат със спрейчета гърлата още като излизат децата от вратата и бутат хапчета за смучене. Иначе, всички са здрави.
Нашият пулмолог (работи и в детско отделение) казва, че няма нужда са се чистят бактерии, които не правят проблем. Действаме с кортикостероиди, вече пореден път и имаме успех.

# 498
  • shumen
Ваня,деца са.Моя и той се опитва тия дни по всякакъв начин да се пребие и ме изправя на нокти.
Моме,а в училище дали ще спазва диетата?Все някои ще го изкуши.
Димитрова,отвратителен е този стрептокок.

# 499
Няма нужда да се чистят, ако не му пречат на детето. Ако на фона на зеления сопол кашля, вдига температура и както и при мен малкото, направо не може да диша, да спи и да се храни, защото само дърпаме сопола, не може да издуха хубаво, трябва да се действа според мен.

# 500
По тази логика трябва да не боледуват въобще щом са приели няколко антибиотика и са изчистени от всички бактерии.
Големият изпи  толкова колкото имаме всички вкъщи пръсти на ръцете за две години, венозните бяха през два месеца. Би трябвало да не е останал нито един бацил който да прави проблем, но след точно десет дни се започваше наново с температури, кашлици, секрети. Нещо не вярвам в тази теория да изтребим всичко, че да не прави проблеми.

# 501
10 дни са предостатъчно време, за да накачули нещо ново.
Дани, той ще се захранва поне 10 дни още, сигурно и още седмица ще му избледнява обривът, няма как да го задържам толкова време вкъщи, а не е и нужно според мен. Той ми е разумен, ще яде това, което му сложа. А ако се изкуши от нещо и обрине отново, поне ще разберем какво провокира реакцията.

# 502
10 дни са предостатъчно време, за да накачули нещо ново.
Дани, той ще се захранва поне 10 дни още, сигурно и още седмица ще му избледнява обривът, няма как да го задържам толкова време вкъщи, а не е и нужно според мен. Той ми е разумен, ще яде това, което му сложа. А ако се изкуши от нещо и обрине отново, поне ще разберем какво провокира реакцията.

Според мен тази тема вече няколко пъти я дълбахме.

Моме, бързо оздравяване на детенце!

# 503
Относно антибиотичните капки, аз също ги мразя до мозъка ня костите. Момичетата, с които пишем от сумати време, знаят че и на хомеопат бяхме година и половина. Това беше момента, в който за дълъг период от време не се налагаше да му слахам, но и хомеопатията спря да му действа.
Ето… как да не му сложа? Днес издуха на цялата салфетка огромно, зелено, тлъсто нещо. Дете на 4 години, издухва брутални сополи. Аз започвам да си мисля, че при него освен трета сливица и непрестанните бактерии заради нея, има някакъв проблем и със синусните кухини. Такива сополи за мен не са нормални. Извън рамките на нормалното са.  От вторник-сряда си издухва само сутрин и вечер по-малко, и днес направо сцепи мрака като видях…
Взех му маз Мупироназал. Реших с нея да пробвам. Писна ми яко вече.

Бръм какво слагате в носа?

# 504
  • shumen
Моме,права си много,че още 10 дни няма как да го държиш вкъщи.Дано е наистина  разумен и да не се изкушава.
Тони,то кои ли ги обича антибиотичните капки и АБ.

# 505
toni, при синът ми секретите винаги са обилни, гъсти и зелени.
И аз не обичам АБ капки, но често посягаме към тях.
Аз имам по-особено мнение за антибиотиците. Да, когато мога се опитвам да ги избягвам, но и не допускам мисли и твърдения колко са отровни и опасни.
За жалост мое близко детенце е пред операция на ушите, защото майка му упорито се опитваше да лекува ангини и други УНГ проблеми с хомеопатия и ароматерапия. Накрая нещата хронифицираха и се стигна до серозен отит с последствия за слуха.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 17:53 от Rocket

# 506
Тони, 4 годишните нямат синуси. Синусите се появяват с израстването на кътниците.
Аз пръскам каквото хвана. Последно имаше Назик. Обаче в началото слагах Гентазон няколко дена. После секретът беше бистър. Сега нищо вече не слагам  изморих се 😁

# 507
  • shumen
Роскет,аз затова не рискувам да лекувам ангина или бронхит без АБ,ако са предписани от лекар.От такова самолечение позната бяха стигнали до болница с усложнения.
Аз съм голяма патка.Вместо Ксизал съм взела Зиртек днес в аптеката.Дали ще е проблем да давам него или да се мъча да го сменя?

# 508
Може и за 3 дни да накачули нещо ново, но когато не ходи на градина, не се среща с други хора въобще, не само деца, аз и мъжът ми не боледуваме, хайде ще накачули два, пет, седем пъти и в един момент де чудиш къде бъркаш. Ами грешни лечения просто.
Точно за ушите познавам няколко дечица които се скъсаха да пият антибиотици за уж отити, макар че новите препоръки са да не се изписва веднага антибиотик и всичките стигат до операция.

# 509
Рейна, леле, около теб явно е пълно с хора, които или едвам са оцелели след взимане на антибиотик, или изобщо не са се повлияли от него.
Аз чак такова чудо за щастие не съм виждала.

Danaeka, според мен може.
На нас са ни изписвали и Ксизал и Зертек и Ериус. Аз лично залагам на последното, защото най-лесно го давам по някакво чудо. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт