Любители на котки - Тема 192

• 33 499
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Къде точно аз се държа нахално? Вие ме обвинявате в измама без аз да съм искала каквото и да е?!? И плюс това нито ви познавам нито нищо а някой ей така ще праща пари.. 😆

# 166
  • София
Може ли за ясен отговор  какво ще правиш с котката, а и с котетата, ако има такива?

# 167
lusia , благодаря за отговора . 🤗 Аз купих от Пепко възможно най-голямото покривало за диван, надявам се да предпази дивана.

Днес малката щерка и нейна приятелка правиха проект. Тя също обича котки и си имат три. Том искаше да е при тях. Поиграха малко с него, но после им се пречкаше и го донесоха при мен в другата стая. Миличкият така плачеше за тях, че с никакви играчки не можах да го разсея. Добре, че приключиха бързо и пак го пуснаха при себе си. Дори му дадоха изрезки от хартия да си играе.
Приятелката на дъщеря ми каза, че Том, за разлика от нейните котки, не бяга като види чужд човек. Явно е контактен.

BoSun8, къде прочете, че съм писала, че си същата дама от статията?!
Ти сподели проблем, момичетата изявиха готовност да ти помогнат и ти изчезна. Беше коректно да заявиш ясно намеренията си дали искаш или не да кастрираш котето.
Не се учудвай, че някой иска да помогне на непознат. Има още добри хора. Момичетата в темата са такива.
Извинявай, ако съм те засегнала.
Ти си пълнолетна, котето е твое, получи достатъчно съвети, ти решаваш. Успех!

# 168
нито ви познавам нито нищо а някой ей така ще праща пари.. 😆
Това май е важното. Пари от темата биха били платени на клиника. А Леоне предлагаше помощ в натура биберони, храна - доста демотивиращо някак.

# 169
Борбата с тоалетната няма да я спечеля. Примирих се, че каквато и да взема ще рови до безкрай😃 Обаче да похваля соевата. Лесно се чисти, не му се завира между пръстите и не ми я разнася из апартамента и се изхвърля в тоалетната. И на това съм доволна, не е малко. Но и тя му е интересна за игра. Обаче да знаете, че са ароматизирани. Аз измих всичко и изхвърлих и напълних само с нея и на мацоранка и беше малко трудно да включи, че там трябва да си върши работата, но се справи.

# 170
На последната поръчка от зооплюс взех тази за женските:

Прави хубави топчета,не се разнася и не мирише на пишкано.  Не е ароматизирана. Но е доста лекичка и не знам колко ще е икономична. Поръчах сега пакет 30л и ще видим. Бентонитът за мъжките ми е на същата фирма и съм супер доволна, но ми е мъка трупането на пликчета с подаръци тук, където събират боклука веднъж седмично и трябва да е под 15 кг.

# 171
Noragami, коя храна IAMS поръчваш за външния красавец? Да взема и аз за моето бебе да напълнее малко и затова те питам.
Танче, твоите кои консерви Катеси харесват?  В сос или желе? Чудя се между патица и дроб в сос или сьомга и пъстърва в сос. Аз все на рибата налитам да им взимам, но те май не я харесват и сега още повече се чудя кво да е. Нещо не искам да ядат все пилешко, а в повечето храна присъства.
Тези консерви месото на късчета ли е или като на гранулки като някои паучове ?

# 172
Croquettes IAMS 2,7 ou 3 kg pour chat :
- Vitality Adult poisson de l'océan (3 kg)
Не мога да пусна линк от белгийския зооплюс , но това е името - виталити с океанска риба

# 173
Ще му купя значи. Виждам, че има и бебешка  такава, която е с повече протеин, но мазнините пак са 21% и ме е страх, а и пепелта е 8.4. Ще му взема за големи кво като не е бебешка. Той сега уж яде с 38% протеин и пак е слаботелесен. Чудя се дали няма някакви паразити,  но пък всеки месец праема хапчета, възможно ли изобщо?
Или гиардия без разтройство може ли да съществува?

# 174
Получих имейл, че в Нечовешки зоомагазин ще има днес от 16ч. Happy hour, с минус 20 процента на всичко. Който иска, може да се възползва.

# 175
MianaNia, много благодаря, значи съм там! 😁Тази седмица в петък го бях планувала Нечовешкия... ама днес ще е!
Любимите консерви са ѝ от там, но забелязах, че за малки котета си ги предпочита, ама взимам и за големи да свиква!

# 176
  • София
Танче, твоите кои консерви Катеси харесват?  В сос или желе? Чудя се между патица и дроб в сос или сьомга и пъстърва в сос. Аз все на рибата налитам да им взимам, но те май не я харесват и сега още повече се чудя кво да е. Нещо не искам да ядат все пилешко, а в повечето храна присъства.
Тези консерви месото на късчета ли е или като на гранулки като някои паучове ?
Винаги са предпочитали желе, а не сос. Но Катеси я ядат със зор. Предишния път ѝ се нахвърляха. Облизват желето и хапките (като гранули са) ги оставят. Ако не им дам друго, в един момент ги изяждат, но понякога изсъхват. Преди съм поръчвала два вида - сьомга и агнешко. Този път е сьомга.

Не мога да разбера какъв е този масов бойкот на консерви. Вижда ми се странно 5 различни котки да отказват почти всичко от Зооплюс. Чудя се дали заради постигането на по-ниска цена, не са влошили формулите на консервите. Защото същото стана и с Феринга, Бозита, които ядяха с удоволствие. А нарочно взимам едновременно различни вкусове, за да не им омръзват. Дори новите за тях консерви на Wild Freedom ядат със зор, а съм взела само 2 броя от 200 гр, които предлагаха за проба. Обикновено на всичко ново се нахвърлят лакомо.

# 177
Ще му купя значи. Виждам, че има и бебешка  такава, която е с повече протеин, но мазнините пак са 21% и ме е страх, а и пепелта е 8.4. Ще му взема за големи кво като не е бебешка. Той сега уж яде с 38% протеин и пак е слаботелесен. Чудя се дали няма някакви паразити,  но пък всеки месец праема хапчета, възможно ли изобщо?
Или гиардия без разтройство може ли да съществува?
В джуниър храните пепелта винаги е повече, Морковелка. И мазнините също са повече, ако за възрастни са 14-16% (за мен това е оптимално), то за бебета е около 18%. В IAMS е 21% - най-високият който до сега съм срещала. Храните с по-малко от 14% мазнини са предвидени за сениорите и кастрираните, за да не пълнеят (даже в някои храни допълнително слагат и Л-карнитин, за да не пълнеят).
Най-вероятно няма паразити. Има котета с по-мускулесто тяло, други с по-тежки кокали, трети са закръглени, но леки като перушинка... Simple Smile На есен почват да трупат за зимата, на пролет да слабеят за лятото...

В Нечовешкия специално ще разгледам добавките и лечебните диети на каква цена са. Благодаря и аз!

Вчера забелязах едни италиански храни в Била (забравих марката), които на състав никак зле не ми се сториха. Като цена - също. Някой да ги е пробвал?

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 21:39 от amy_nka

# 178
  • До хладилника, който обичам
Минка, която най-много от всичко на света обича да седи в някой, даже без да я галят.

И Цура, която много ни обича, ако ако може, да я оставим на мира за двадесет и петата ѝ дрямка за деня.

Минка откри най-доброто място за лежане, докато още се събира: хем близо до мен (седя на този стол), хем на топло и готино.

# 179
Ето ни и нас, да не ни забравите.

Общи условия

Активация на акаунт