Любители на котки - Тема 192

• 33 533
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • До хладилника, който обичам
Слагам каишки на моите, защото имат достъп до навън (на Минка ѝ предстои да излиза). На каишката слагам медальон с контакт и информация, че е чипирана и кастрирана котката, да не се пробва някои да прибере Цура с цел разплод. Не се е случвало в квартала, ама за всеки случай. Пише и "НЕ ХРАНИ" с големи букви, защото съм чела хора да пишат, "някой храни котката ми и тя се прибира по-рядко, може ли да спре", на принципа страх лозе пази съм. И звънче заради птиците - въпреки че Цура изобщо не е ловец, а Маца, леки ѝ котешки вечни полета, успяваше да лови мишки и понякога птички даже с две звънчета.
От няколко месеца окачих и еъртаг, за да мога да виждам къде е котката в случай на нужда. Реално не сме го ползвали, освен веднъж, когато голямата се прибра гола и по еъртага намерих каишката в съседен двор (на ластик са и се свалят, ако котката заседне).
Обикновено ползвам каишки на Беафар, които са против бълхи, но в никой случай не бих разчитала само на тях; предпазват, но не достатъчно добре; но имат модел, който е рефлекторен и е по принцип добра идея за излизащи котки. Сега взех новите велурени и не рефлекторни, но малко ме гложди мисълта, че е по-добре да отразяват.
За котка, гледана само вътре, не виждам смисъл, по-добре с препарат в пипети или през устата.

Вижте принцеса Минка. С часове седи и се гледа, много се харесва, трябва да почистя стъклото, да се вижда още по-добре. Няма интерес към другите огледала в къщата, но на печката се оглежда постоянно 😀

# 211
Има и противопаразитни, но алергизират. Нашата каишка е, за да личи, че котето е домашно, с прикачетни телефони. Веднъж бяга и страх лозе пази. А някои извеждат котетата си навън с повод. Ред беше писала, че в Нидерландия е задължително да имат каишки със звънчета, за да се чуват от птиците.

# 212
Сега като чета за каишки . Преди време гледах клипчета на един човек и котката му . Беше персиец и правеше различни клипчета във ФБ и го разхождаше навън с повод . Не съм го срещата ското . Котето даже май си имаше и страница .

А снощи гледах клипчета на едно младо семейство с котка ама от ония големите дето са половин човек . Леле не мога да си представя да живея с такова нещо . Един път да ми изсъска и бягам с 200 .

# 213
За бенгалските съм чела, че са много умни, своенравни и трудни за дресиране. Хората трябва да ги гледат или в добре ограден голям двор, или близо до поле в идеалния случай, за да имат къде да тичат, но да са в безопасност.

В сиамската ми група много хора разхождат сиамките / ориенталките си на каишка, мисля, че основно е от страх да не им ги откраднат или да не излязат на пътя. Някой ден ако мога, бих си оградила двора с прегради навътре, да стане изцяло котешки.

# 214
  • София
Двамата от моите носят успокояващи каишки. И успокояваща течност с дифузер имам в контакта. И пак се пердашат.

Извеждам Аш само с повод. Слагала съм му и каишка, но стои претрупано.
Само по каишка не е тичал Joy
Два пъти се е измъквал от нагръдника, но е глупавичък, стои на едно място и лови мухи. Joy

# 215
Нашите излизат, но само на вилата. Няма да ми трябва тази каишка значи.
Ще търся с какво да ги пръскам, но ми иска нещо по-евтино, че тези капки по 10 лв. всеки месец, отделно храни и тоалетни, не знам за вас, но на нас доста ни натоврват бюджета. А като ги взехме, си мислех - какво толкова, колко ще яде едно коте. Да, ама не. Сега май повече пари вървят по тях, отколкото за децата Rolling Eyes

# 216
  • София
Сега май повече пари вървят по тях, отколкото за децата Rolling Eyes
Така е. Месечната издръжка на дечурлигата е доста голяма.
Пипетите им за обезпаразитяване са малко на 100 лв. Обезпаразитих заради ваксината. После ще обезпаразитявам след няколко месеца.
Храна поръчвам от Зооплюс с картата на ММ. Добре че не проверява какво и по колко плаща.

# 217
Натоварват си бюджета, така е. И ако излезе нещо неочаквано и да трябва посещение при ветеринар, съвсем. От моите ветеринари тук съм доволна, но за всеки преглед ме таксуват £36 и даже не се води скъпо. Препаратите отделно, и за да изпишат рецепта (за препарати като Стронгхолд и пр.) също таксуват.
Иначе и за храна и тоалетна може да се намери баланс някакъв, и препарати има и по-евтини. Но на човек му се иска да им осигури добър стандарт.

# 218
Аз няма да пиша за цените тук Година,след като взех Зак,намерих една сравнително"евтина"клиника.Иначе Фин си го водих и си плащах високите такси..
Ако Сакура излезе,няма да се върне.Почти съм сигурна.Закари ще се прибира,но не мога да пускам само единия,затова и двамата си седят в къщи Пробвахме с поводи.Шашкат се и стоят заковани.Фин се разхождаше с повод,но в градината.Навън не е излизал.
Снощи и аз къпах Закари по нощите.Настани се у мен и ме блъсна силна миризма на талази.Изкъпах го,без да гъкне.Днес е ред на Сакура,така и така съм почнала.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 14:18 от red soul

# 219
Аз няма да пиша за цените тук Година,след като взех Зак,намерих една сравнително"евтина"клиника.Иначе Фин си го води и си плащах високите такси..
Ако Сакура излезе,няма да се върне.Почти съм сигурна.Закари ще се прибира,но не мога да пускам само единия,затова и двамата си седят в къщи Пробвахме с поводи.Шашкат се и стоят заловени.Фин се разхождаше с повод,но в градината.Навън не е излизал.
Снощи и аз къпах Закари по нощите.Настани се у мен и ме блъсна силна миризма на талази.Изкъпах го,без да гъкне.Днес е ред на Сакура,така и така съм почнала.

Моето малкото като види синята ни баня и откача . Започва да мяука да дере да се кача по рамената ми . Ужас е . Моята Алиса освен гранули и паучове не яде и то зависи какви гранули . Ония разбойници от вън и те не ядът какво да е , а майката едната нещо не може да яде гранули и трябва и за нея нещо мекичко . Като се има в предвид, че тяхната храна е по скъпа от кучешката . Ама няма как като ги имаме ще ги гледаме. Много е ящно това котката . Ядът повече от хъскито . Дано да не ми се разболяват, че аман . Скоро четох за един инцидент с едни бебе куче. Лекарска грешка ... Ние плащаме за услугите им , а те на нас плащат ли ни , че ни уморяват животните.

# 220
Аз няма да пиша за цените тук Година,след като взех Зак,намерих една сравнително"евтина"клиника.Иначе Фин си го води и си плащах високите такси..
Red, има ли при вас абонаментни планове?
Тук други клиники предлагат, моята е малка и няма, за всяко нещо, без значение дали е рутинен преглед или спешен, си се плаща. Декември за преглед, противопаразитно, стероиди и антибиотични капки за очи беше £92, и това е, защото сме в сравнително евтина част на страната. Но са ми наблизо и ги избрах да не се притеснявам, ако трябва нещо по-често да водя котките.
Приятелка плаща месечен абонамент към други, който ѝ включва ваксината, противопаразитни месечно и преглед против бълхи 2х годишно от ветеринарната сестра, бях смятала, че излиза горе-долу същото както като плащам аз при моите на парче, всичко друго се таксува според както дойде.
Ще им сключвам застраховки, защото при сериозно / хронично заболяване или инцидент сумите са в хиляди.

# 221
Не.Има застраховки.
Започнах да търся,след един преглед.Отвориха му устата,сресаха го с гребен за бълхи,потупаха го по гърба и казаха "Хубав котарак!", и ми взеха 100 евро.
Последно за ваксинация и обезпаразитяване на двамата,през септември дадох 150 евро.Двете кастрации на Зак ми бяха пак някъде там всяка.В обши линии,моля се да няма нужда от вет услуги.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 15:10 от red soul

# 222
  • София
Скрит текст:
Не.Има застраховки.
Започнах да търся,след един преглед
.Отвориха ми устата,сресаха го с гребен за бълхи,потушава го оо гърба и казаха Хубав котарак!" и ми взеха 100 евро.
Скрит текст:
Последно за ваксинация и обезпаразитяване на двамата,през септември дадох 150 евро.Двете кастрации на Зак ми бяха пак някъде там всяка.В обши линии,моля се да няма нужда от вет услуги.

Гледай каква хубава идея ми даде значи Thinking
Довечера ще направя същото с Кити и ще искам от мъжа ми 50 евро.

# 223
  • София
Дъщеря и намери стара снимка на децата

Отношенията на Дейзи и Аш тогава не бяха толкова обтегнати.

# 224
С тези цени в чужбина направо ме убихте Simple Smile То вярно, че и доходите са други, ама пак ми изглеждат нереални Simple Smile
Няма да се оплаквам тогава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт