Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 369
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, казват ли ви колко тежи бебето по време на прегледа? АГ ми каза, че е леко дебеличко, но чак днес видях в изследването, че пише 83 гр. За 13 седмица ми се струва доста,  навсякъде по приложения дават доста по-ниски грамажи, стана ми любопитно, може би данните са приблизителни.

# 391
Момичета, как сте с глюкозата ? Моята е 5,4 при норма от 3,8 до 6. Май бяхте писали, че при бременност трябва да е по-ниска, или се бъркам? Иначе утре съм при АГ и ще я питам.

# 392
Ленка, особено толкова рано не ме притесняват грамчетата. Първото колко го мериха до края уж все много голямо, чак до 4.600 го беше изкарал един доктор, а се роди малко под 4кг. Зависи си и кой как мери и колкото и да са точни пак не е реално измерване на тегло.

# 393
Днес се консултирах с проф.Карагьозова, тя е на мнение че преди да излезне ваг.секрет да не предприемам нищо като лечение, тъй като вчера ходих при Аг по ЗК, тя ми изписа крем за мазане и Полижинакс, тъй като съм доста зачервенена,подута и сърби…едва издържах вчера на работа..
Днес дори взех болничен за да пусна кръв и урина, е..супер високи левкоцити, при макс-10 мойте са 19….а преди две седмици има няма пих АБ…въпреки това за сега чакам резултати…всичко ми се повтаря както беше и първята бременност..

Потърсих още една АГ в нашия град която е с добра апаратура, но е в болничен, и каза че по време на бременност е нормално да са високи..но мен не ми се вярва, чак толкова пък да са високи…
И сега чакам за преглед при друг АГ, поне да ме види на видеозон и да каже мнение и той, че докато изчакам резултатите ще рухна..

Това с многото АГта ми се получава тъй като съм от малък град, и пътувам 3ч за София при тази доцентката, а другите са ми на 30мин разстояние.

Доста съм объркана и реално не знам и ня кого да се доверя вече…

# 394
При мен глюкозата е 4,53 mmol/l при норми 3.3 - 6 .

# 395
  • София
Довечера вкъщи ще погледна за кистите и ще пиша.
Аз имам киселини периодично от 6-7 седмица. С първата бременност имах,но много повече пак така от началото. Към края вече нямах.

Мен от няколко дни лекичко ме наболява коремът , но не му обърнах внимание.
Е оказа се ,че имам отлепване . Писала е субхориален хематом 3,4 см.
Изписа ми да пия Но шпа 3*2 хапчета и Алеракт 2*1 хапче.
Плацентата е предна.
Бебето иначе е добре ,пораснало е. От днес съм в 11 седмица.
Каза да почивам повече ,но не ми е казала да лежа само ,никакво тежко и никакъв спорт.
На 21 съм на БХС ,нз до тогава как ще изкарам.
А началото на март пак при нея са проследим отлепването.
Иначе не съм имала кървене Sad

# 396
  • София
Минах и аз днес на преглед по НЗОК. Доволна съм от лекарката, доста обстойно ме разпитва и гледа, понеже досега не съм ходила при нея. Пусна ми един куп изследвания, включително натоварване с глюкоза, което каза, че ще правим сега (14-15г.с.) и около 20-та пак. От пиенето на глюкоза ми се гадеше и преди да забременея, а сега направо не ми се мисли. Нещо важно, което отбеляза е, че при бременни трябва да се носи урина от вкъщи, като преди това трябва да се измиеш, за да не попаднат бактерии от кожата в урината.
Предложи ми и болничен, ако не ми се ходи на работа вече, което ме изкушава честно казано. Sweat Smile Иначе бебка е добре, мърдаше с ръчички.  Heart Eyes  Отговаря си на седмицата, като само я измери и ми пусна сърце, но нямам снимки. Не ми е казвала колко тежи.

# 397
  • Гр. София
Минах и аз днес на преглед по НЗОК. Доволна съм от лекарката, доста обстойно ме разпитва и гледа, понеже досега не съм ходила при нея. Пусна ми един куп изследвания, включително натоварване с глюкоза, което каза, че ще правим сега (14-15г.с.) и около 20-та пак. От пиенето на глюкоза ми се гадеше и преди да забременея, а сега направо не ми се мисли. Нещо важно, което отбеляза е, че при бременни трябва да се носи урина от вкъщи, като преди това трябва да се измиеш, за да не попаднат бактерии от кожата в урината.
Предложи ми и болничен, ако не ми се ходи на работа вече, което ме изкушава честно казано. Sweat Smile Иначе бебка е добре, мърдаше с ръчички.  Heart Eyes  Отговаря си на седмицата, като само я измери и ми пусна сърце, но нямам снимки. Не ми е казвала колко тежи.

Кукличка, при коя лекарка по ЗК отиде? Аз си взех направление онзи ден и сега събирам препоръки за лекар по ЗК.

Иначе вземането на направление от личната ми костваше 2 ходения до болницата с по час и половина чакане... Като първия път не дочаках, защото щях да си изпусна часа за хематоложката... Абе, одисея 😬

Четох, че обсъждате обзавеждане, мебели, покупки... Аз като се сетя, че в момента къщата ни все още е на акт 14.... Едва ли ще успеем преди Коледа да се нанесем, та ще трябва в малкия апартамент да пригодим всичко, а само с хол и кухня в едно помещение и малка спалня в друго... 👀

# 398
Аз ще се включа по темата с глюкозата.

kuklichka, защо ще правиш още сега натоварването? Знам че не е препоръчително по-често от веднъж годишно? На мен ми казаха след 20та седмица, с ИР съм.

Sunny_Smile_88, по-напред сте от нас със строежа, а и аз се надявам за Коледа да се нанесем. Иначе в същото като вашето мини  жилище чакаме 2ро дете…. 😅.

Аз ходих на 2ри преглед при д-р Стратиева, успокои ме, че всичко е наред. Мисля да направя и другите фетални при нея.

# 399
Silve, на мен ми каза лекарят,че за бременни е 5,1 или 5,2 и аз съм на горната граница(5.0), така че да спазвам нисковъглехидратен режим.

# 400
Момичета, казват ли ви колко тежи бебето по време на прегледа? АГ ми каза, че е леко дебеличко, но чак днес видях в изследването, че пише 83 гр. За 13 седмица ми се струва доста,  навсякъде по приложения дават доста по-ниски грамажи, стана ми любопитно, може би данните са приблизителни.
Здравей, на мен вчера ми беше прегледа 13.1г.с., на документа ми пише 75гр.(+-11гр)Доктора каза, че ми се вижда голямо за седмицата, но не било притеснително.

# 401
Здравей, на мен вчера ми беше прегледа 13.1г.с., на документа ми пише 75гр.(+-11гр)Доктора каза, че ми се вижда голямо за седмицата, но не било притеснително.

В деня на прегледа 6.02 бях 13+3 и 83 грама.

# 402
  • София
При д-р Мариета Сирманова в Неоклиник съм по здравна каса.

Натоварването ми бяха казали чак към 20-та седмица, но днес тя ми го пусна, като каза, че ако сега излезе нещо направо да минавам на нисковъглехидратен режим и да не се чака до 20-та седмица. Макар че доколкото разбрах тогава пак ще го правя. Ще пусна и щитовидните хормони и вторник съм на ендокринолог да видим и там какво ще кажат.

Относно покупки и обзавеждане, и ние сме в двустаен апартамент и планираме да се местим след раждането. В началото ще трябва да се нагодим в малкия апартамент, а после ще го мислим.

# 403
  • Гр. София
NI_CI, kuklichka_, момичета, успокоихте ме, че не съм само аз с проблема относно малкия апартамент и местенето в нов дом след раждането... Голяма хамалогия ще е, ама трябва да се справим някак 🍀

Обременяването с глюкозата ми го направиха преди седмица, вероятно и към 20 г.с. ще повторя, нищо, че резултатите ми са добри, защото съм с наднормено тегло. Гледам да хапвам разумно, сладкото не ме влече, повече ми се яде солено 🙂

# 404
Lenka_09, днес бях на преглед и моите бебоци в 14гс + 1 ден тежат съответно 104 и 106 г, доки каза, че вървят с 1 седмица напред и отговарят на 15 гс+. Твоето бебче си ми изглежда нормално за седмиците си. 😘
Иначе аз съм добре,  наслаждавам се на предимствата на втория триместър и липсата на кой знае какви неразположения (пу пу, да не чуе дяволът). Приключих с инжекциите (клексан и прогестерон), което си е истинско облекчение Simple Smile
Надявам се и вие, мацки, да сте добре и да се наслаждавате на прекрасното време навън 🌞🌞🌞😘😘😘❤️

Общи условия

Активация на акаунт