Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 293
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала (от 8г.с), но ви четях с интерес, благодаря ви, че сте толкова активни, от вас научавам толкова много неща и ви чувствам толкова близки, колкото и странно да е това предвид, че не се включвам често 😀

Вече съм 13г.с+0дни. Днес бях на ФМ. Всичко е наред и в норма. Беше си застанало много удобно, даже АГ-то като каза “хайде, обърни се да ти видим гръбчето”, сякаш я чу и директно се обърна😀 И ние, и докторката не повярвахме хаха.
Ще си имаме момченце🥰💙

Здравейте,
Много хубави новини! Бъдете здрави!
Може ли толкова рано да се види полът? Аз съм в средата на 12 г.с.и след два дни ми предстои фетална морфология, но не очаквах, че може и сега да разберем. 😊

# 451
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала (от 8г.с), но ви четях с интерес, благодаря ви, че сте толкова активни, от вас научавам толкова много неща и ви чувствам толкова близки, колкото и странно да е това предвид, че не се включвам често 😀

Вече съм 13г.с+0дни. Днес бях на ФМ. Всичко е наред и в норма. Беше си застанало много удобно, даже АГ-то като каза “хайде, обърни се да ти видим гръбчето”, сякаш я чу и директно се обърна😀 И ние, и докторката не повярвахме хаха.
Ще си имаме момченце🥰💙

Здравейте,
Може ли толкова рано да се види полът? Аз съм в средата на 12 г.с.и след два дни ми предстои фетална морфология, но не очаквах, че може и сега да разберем. 😊
Зависи от лекаря и апаратурата и позата на бебечето. На мен в 11гс. ми го казаха,сега в 13 го потвърдиха пола Simple Smile

# 452
Здравейте, момичета!

Ще си имаме момченце🥰💙

Здравейте,
Зависи от лекаря и апаратурата и позата на бебечето. На мен в 11гс. ми го казаха,сега в 13 го потвърдиха пола Simple Smile

И на мен по същия начин. Ако бебокът е решил да се покаже се вижда.

# 453
И при мен го видяха и бяха категорични, че е момче в 12+ 3 … след това само се потвърждаваше Grinning
И дъщеря ми я определиха още в 12та седмица на феталната и не сбъркаха.

# 454
  • София
Амелин, на моя приятелка, която роди миналата година по същия начин имаше проблем с клапа на сърцето и в 20-та седмица прави пренатален. Нямаше Даун, но и клапата  не беше наред до към 7-8 месец и накрая се оправи в хода на развитието и бебето беше добре. Желая ти най-добрия развой и дано нямаш причина за притеснения възможно най-скоро!

Герка, и при мен така се случва, не знам на какво се дължи това изтръпване, но след това събуждане после трудно заспивам пак.

При мен излязоха резултатите, всичко е супер, даже натоварването с глюкоза, което ме притесняваше. Кръвната захар на гладно ми е 4,1, 60мин - 7,8 и на 120мин - 6,5. Засега няма опасност от ГД. TSH обаче ме предаде, в началото на бременността беше 1,7, а сега е 4,5. Вторник съм на ендокринолог и ми е страшно тъпо, защото вече пия висока доза хормон. Confused

При мен полът се видя в 12+5. В 16-та ще ходя пак на ФМ и ще видим дали ще се потвърди.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 12:18 от kuklichka_

# 455
Здравейте, за втора фетална кой бихте препоръчали между Сигридов, Марков и Калев , търся специалист по фетална морфология, не просто АГ което извършва ФМ.

# 456
Винаги съм си правила ФМ в МЦ Фемина. Там основно с това се занимават и са много добри ( по препоръки на специалисти). Апаратурата им е много добра, всички са много внимателни и подробни. Препоръчвам ги с две ръце. Имаше само една,която не беше особено голям специалист, но вече не работи там.
За изтръпването на крайниците, уви, с напредване на бременността се наблюдава доста често. Когато бебето наедрее може да се появи и т.нар. явление ,,оловни крака"- събуждаш се и краката са толкова изтръпнали и тежки... Но това са нормални неща, за съжаление

# 457
Ох , аз и тази бременност като предишната , от спането настрани ме болят бедрените кости ,чак до таза.Направо не мога да спя от болка.Не знам случвало ви се е , но единственото решение миналия път ми беше допълнителен топ матрак.

# 458
Ох , аз и тази бременност като предишната , от спането настрани ме болят бедрените кости ,чак до таза.Направо не мога да спя от болка.Не знам случвало ви се е , но единственото решение миналия път ми беше допълнителен топ матрак.
Само докато съм в движение съм добре. Както ми се наложи последните 2-3 дни основно да лежа...еми снощи вече куцах и едва-едва пристъпвах от болка, а още съм ,,на никъде,, с бременността, страх ме е да си помисля как ще съм накрая... Sad Но аз съм в ужасно настроение, черни мисли са ме натегнали и може би защото се чувствам като парцал се чувствам и ужасно самотна. Мъж ми е на работа и събота, и неделя и ще е така още 2-3 седмици. Сама съм с децата, болни са, аз едва ставам... просто ми е мъчно

# 459
Здравейте,вписвам се и аз към вас термин 27.08

# 460
Герта, аз пък не съм очарована от Фемина. Първата бременност там правих феталната при Динитрова, беше много внимателна,наистина, доста подробна. За втората ми бяха объркали и ме бяха записали при Димитров, който дума не обели,каза само,че всичко е наред. Разбирам,че е добър специалист, но се чувствах доста тъпо накрая,хем объркан лекар,хем никаква подробна информация. За капак, сега ми казаха, че щом сега и с предната бременност съм с висок риск от прееклампсия, шансът да съм била така и с първата е почти 100%, а във Фемина нищо не споменаха тогава по въпроса. Аз действително вдигах и тогава кръвно, но ходех само на женска консултация и като първа бременност не го отчитах като проблем,понеже съм от по-спокойните бременни по принцип. Сега осъзнавам,че е можело да стане голяма беля.
Иначе за изтръпването е нормално,също и крампи ще започнат,те са доста гадни.

# 461
Аз също правя проследяването си във Фемина, но нямам предходен опит. За сега съм доволна. Днес правихме втора ФМ и научихме пола- видя се много добре нашето момченце 💙

# 462
Май ще е месеца на момченцата и ние днеска разбрахме пола първа ФМ момченце и при нас е момченце

# 463
Gamora, съжалявам да го чуя! Звучи ужасно!            Sad Може би трябва да се отбележи,че говоря от позицията на човек с леки  бременности ( до сега) и без рискове ( пак до сега..)..Когато на човек му е широко около врата, май не обръща много внимание, пък и по-млада съм била. Сега нещата стоят по различен начин и може би и аз ще преусмисля Фемина

# 464
Аз съм много доволна от д-р Михова в болница Надежда. И преди и сега феталните ги правя при нея и тя казва на глас абсолютно всичко, което види. Обяснява за сърцето, за артериите… кое как трябва да е, говори си с бебето Smiley . Дава снимки и няма случай, в който да мълчи и да се чудиш “сега какво пък става, всичко наред ли е”. Само, че и при нея часове се записват месец по- рано. Просто и като лекар и като човек е страхотна!

Общи условия

Активация на акаунт