Hell’s Kitchen България - Сезон 6, Тема №1 - в очакване на сезона, и начало на сезона

• 83 848
  • 1 393
  •   1
Отговори
# 870
От вчера, какво ще става следващия епизод, не можах да разбера какво каза Ангелов на Чимидова, че тя му отвърна"шеф, не можете да говорите така на една жена" 🤔

# 871
При един вид конюктивит се посинява така око.
   Разплаканото момче не е стария Иван, от новите е .
Да, има Иван Стратиев (дето отпадна), и Иван Сарамандов (новият убавец)

Иначе на Гатьо му се подуваха така очите в Игри на волята. От алергия някаква.  Ама май бяха и двата клепача, не само единият...

# 872
  • София
Аз пък мисля, че един готвач не е нужно да е пенкилер за да бъде успешен. Нека е майстор само в една област и да готви в съответен ресторант - индийска кухня, китайска кухня, френска кухня, българска кухня, мексиканска кухня... Пак ще бъде успешен и ще има клиенти, които ще знаят, че идват да поръчат конкретни неща, а не в мексикански ресторант да си поръчам Бьоф Строганов.
Не, изобщо не става дума да е пенкилер и да може да готви всичко. Не става дума да може да ти приготви нещо от индийската кухня във френски ресторант.
Говоря за липсата на елементарна обща култура и любознателност, та дори и любопитство, ако щеш - да си чувал и да знаеш какви са особеностите на различните кухни, какви ястия са характерни за всяка /френска, испанска, индийска, китайска/, да познаваш различни продукти и техники. За мен това е абсолютният санитарен минимум. А на тях сякаш не им е интересно нищо извън нещата, с които се занимават.
Всеки сезон в ХК има игра с въпроси, в която се вижда как готвачи не познават основни продукти и термини от кулинарията. За мен е странно.

# 873
Е да, представи си да е конюнктивит и да "пламнат" всички...
  О да, трябва да го види лекар. Имах предвид,че е едва ли е бушониран от някой.

# 874
Във всеки супермаркет в Англия продават самоса. Готови, замразени, полу-замразени… На всеки ъгъл има фаст фоод, в които предлагат такива.  В училищата ги готвят (с готови кори), когато имат food tech. Смешно е да не знаеш какво е.

# 875
От вчера, какво ще става следващия епизод, не можах да разбера какво каза Ангелов на Чимидова, че тя му отвърна"шеф, не можете да говорите така на една жена" 🤔
Шеф Ангелов: Какво ти става?
Чимидова: Добре съм.
Шеф Ангелов: Усмихни се. Красива си, чаровна си.
Чимидова: Аз се радвам ... Не ми говорете така, аз съм дошла тук да работя, не да се оценяваме.

Тая жена едно приказва, друго прави. Но ще се радвам ако се е приземила.

# 876
Извинявам се, може да съм ги преплела ревовете😂 от предния епизод.

# 877
  • София
Изгоненият Иван бил шеф готвач в престижен столичен ресторант. Също бил на стаж в щатите, където толкова го харесали как готви и колко е отговорен, че му предлагали да остане. Току що го прочетох и направо не мога да повярвам. Продължавам да се чудя от къде ми е познат. Мисля, че в Кошмари в кухнята съм го гледала.

# 878
Изгоненият Иван бил шеф готвач в престижен столичен ресторант. Също бил на стаж в щатите, където толкова го харесали как готви и колко е отговорен, че му предлагали да остане. Току що го прочетох и направо не мога да повярвам. Продължавам да се чудя от къде ми е познат. Мисля, че в Кошмари в кухнята съм го гледала.
Тези с най-високопарните визитки се оказват най-посредствени впоследствие Wink

# 879
Изгледах епизода от снощи. Хареса ми.
Вече изобщо не вярвам на визитките , с които влизат участниците.

# 880
Обаче физиономиите на готвачите , докато си записваха рецептите на мастър клас са безценни.Днес ми излизат видеа в профила на Шеф Никола.

# 881
Много се смях на Мастър клас

# 882
Предаването ще има собствен подкаст с водещ Станислав

# 883
Ох, този мьекащият фъфляк...  шъ пометна!

# 884
  За който има време, може да се позабавлява с отзиви за заведенията на Чимидова и нейни отговори към клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт