Тунис/Тема 3/

• 80 067
  • 757
  •   3
Отговори
# 510
  • След завоя в дясно
Благодаря за изчерпателния отговор Redemi Flowers Hibiscus

# 511
Здравейте! Изчетох всичко в тази тема, но не намерих отзиви за програмата на Абакс Тунис от А до Я. Така че ако някой вече е ходил, моля да сподели впечатления от хотелите, храната, обиколките които се правят, екскурзоводите, Сахара и т.н. Преди година ходих в Мароко от А до Я и много ми хареса, надявам се и сега да е така! Ще пътувам на 11.10.24

# 512
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Изчетох всичко в тази тема, но не намерих отзиви за програмата на Абакс Тунис от А до Я. Така че ако някой вече е ходил, моля да сподели впечатления от хотелите, храната, обиколките които се правят, екскурзоводите, Сахара и т.н. Преди година ходих в Мароко от А до Я и много ми хареса, надявам се и сега да е така! Ще пътувам на 11.10.24
В програмата ги има хотелите. Те се ползват и за почивките. Не са висок клас, но са нормални 4*.
Гидовете са много добри. Мисля Стоян води обиколната.

# 513
Здравейте!На 03.09 пътуваме за Джерба от Варна,полетът се оказа от 20:00ч.Притеснява ме късното настаняване,предполагам вечерята ще е приключила докато пристигнем.Някой в подобна ситуация?

# 514
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте!На 03.09 пътуваме за Джерба от Варна,полетът се оказа от 20:00ч.Притеснява ме късното настаняване,предполагам вечерята ще е приключила докато пристигнем.Някой в подобна ситуация?

Привет от Джерба.
За тези които посрещнахме във вторник,всеки хотел беше организирал индивидуално изхранването за вечеря.
За полета от Варна.

# 515
Здравейте, да попитам някой дали знае кога излизат офертите за Май 2025, както и дали времето е подходящо за плаж тогава. Също така ако може да ми препоръчате читава агенция. Поздрави!

# 516
Здравейте,
Вчера приключи нашата ваканция в Тунис и бих искала да оставя отзив. Същия пуснах и във фейсбук групата за Тунис.
Прибрахме се доволни и отпочинали.
За пръв път пътувам с Емералд и съм впечатлена от добрата им организация  - посрещане, разпределяне за трансфера, среща с представителя за хотела, който е готов да ти предостави всякаква важна информация и съдействие, организация на екскурзиите. За самите екскурзии ще кажа две думи по-късно.
Единственото напрежение се създаде около закъснелия полет в началото - около 90 минути. Но след това, поне за нас, започна хубавата част.
Хотелът - Диар Ел Андалус в Сус, е с отлично поддържани външни части  - чисти се и се търка от рано сутринта. Разполага с два основни басейна  с много шезлонги около тях и в тревните площи наоколо. Морският плаж е на метри от единия басейн, така че ние се къпехме и в морето, без да вземаме шезлонг на брега - там става пренаселено в един момент. Морето е топло, водата - прозрачна, малко мръсно в началото, но после е добре. Медузи не видяхме.
В градинската част на хотела, където има масички и столове, и покрай басейните нон-стоп сноват сервитьори, които ти носят, каквото си поискаш - вода, кола, коктейли. Тъй като бях резервирала стая в зона 'престиж', през повечето време стояхме в техния кът с шезлонги и две джакузита. Просто беше по-тихо и спокойно. Къпехме се в близкия басейн  - на около 50-60 метра. Иначе джакузитата не са оферта, освен ако не влезеш първи, защото са малки и е гадно да ги ползваш след някой друг. Градините са много приятни  - с много палми и хамаци, поддържана трева и храсти. Около и зад блокчетата има хубава паркова част за разходка. Вечер е много романтично, защото светват типичните тунизийски градински лампи, а те са навсякъде.
Можете да се разхождате спокойно и извън хотела. В близост е пристанището Ел Кантатуи,  а в обратната посока има магазинчета.
Храната  - без забележки. Вкусна, разнообразна, трябва да се внимава с по-лютите ястия. Основният ресторант - малко като столова,  но свикваш и не е лош, има и външна част с изглед към морето. И там обслужването е на ниво. Допълнителни закуски - палачинки и други - на снек бара. Но ние направо ходехме подути от храна и не стигнахме до тези междинни глезотии. През повечето дни пропусках по едно хранене на ден - закуска или обяд.
Стаите  - приятни, с балкони  - някои по-големи, други  - по- малки,  но неизменно със столчета и масичка и малък простор на стената.  В стаите  - кана за гореща вода, машина за кафе,  капсули, чайове  - безплатно. Мини-бар и сейф - безплатно. Вода - само в стъклени бутилки  - от бара в лобито  - в неограничени количества. Съветвам да си вземате повече. Спалното бельо се сменя често, кърпите - всеки ден. Чисти се безкомпромисно. В коридорите се поставят дискретни дифузери, за да мирише приятно навсякъде.
Забавленията  - вечер - детска дискотека с разни хубави какички, които танцуват с децата. После - музика в градината за любителите на спокойствието  - жива, с певец или музикант, който свири на нещо. И шоу в амфитеатъра от другата страна на хотела до късно вечерта.
Спа - не е лошо. Имат хубав басейн, където никой не ходи през лятото, ако ви се плува на спокойствие.
Като цяло - отлично обслужване, поддържан хотел ( има нужда от реновиране тук - там, но не е проблем), чудесна храна и напитки. Интернет - навсякъде в хотела. Ако имате въпроси - ще Ви отговоря с удоволствие.
Избрахме две екскурзии - Кейруан и Ел Джем, и полудневната в Сус и Монастир. Затова се бях спряла на хотел в Сус - по-близо е до местата, на които исках да отида. Много добри местни екскурзоводи, но на руски. За нас не беше проблем. Разказват увлекателно и с любов към Тунис. Имаше представител на Емералд, който превеждаше на български. В Тунис колекциите от мозайки са впечатляващи! Хареса ни и Колизеумът. Иначе мръсотията е повсеместна  - отпадъци навсякъде, вкл. строителни такива. Ако приемете това като част от пейзажа, Тунис има какво да предложи.
Сус и Монастир бяха с една идея по-чисти.
Колоритни медини, интересни стоки, евтини сувенири. Но си има характерна миризма, особено покрай рибния пазар и щандовете за месо. Разбрах, че мият улиците с морска вода за късмет, донякъде оттам идва и "ароматизацията".
Пазарувайте в магазините с фиксирани цени, иначе си трябва яко пазарене. Козметика си купихме от магазина в Кейруан, в който ни заведе екскурзоводът. Хубава и на много добри цени.
Това е.
Приятни пътешествия на всички!

# 517
Здравейте,

Днес видях в сайта на Бон тур, че екскурзиите се заплащат предварително. Ние сме сигурни, че искаме Сахара, но за другите не сме мислисли изобщо.

Някой може ли да каже повече за "Средиземноморският круиз с пиратски кораб" имали ли спирки за плуване, за разглеждане на нещо или цялата програма е на кораба?

# 518
  • Beyond the Frontiers
Всички екскурзии могат да се запазят и платят предварително от България ИЛИ на място.

# 519
Аз ще пътувам с Бон тур на 11.09.
В офиса ми обясниха, че няма нужда да плащам екскурзии предварително.
Емералд,чиято програма препродават имали представители на място и може да се запишат допълнителните екскурзии след пристигане и срещата в хотела.Иначе аз съм се спряла на две - Сахара и Тунис, Картаген и Сиди бу Саид с музея Бардо.
Подробност,която четох някъде, може и да е тук в групата е че на място екскурзиите се заплащат в евро.

# 520
  • Beyond the Frontiers
Без значение с коя агенция пътувате и четирите туроператора, които организират чартърите за Тунис, позволяват и двете опции. При всички екскурзиите се плащат в евро, ако е на място (логично).

# 521
Кайруан и Ел Джем гледам, че са включени в Сахара.

Тунис, Картаген, и Сиди Бу Саид мислим да си я направим сами, както и Сус и Монастир (Отсядаме в Сус)

Та само за Средиземноморският круиз с пиратски кораб се чудим.

# 522
Екскурзиите на Емералд в Тунис може да се заплащат в Тндинари,евро,долари и с дебитна, кредитна карта или Револют на нашите хотелски представители на срещата на другият ден след полета.

Допълнителните екскурзии - яздене на камили и АТВ в динари, евро и долари.

# 523
А има ли места, на които няма да можем да плати в евро и задължително трябва да имаме динари?
И още нещо, чудя се с телефона си какво да правя и да взема. Каква карта трябва да купя от Тунис, как се активира и имате ли идея в какви ценови диапазони върви?

# 524
Разбира се,в пустинята,на пазарите,в магазините,таксата туристическата препоръчвам да се плати в Тнд.

Сим карта за Интернет без разговори
10 гб къмто 30 динара.

В момента съм на Татуин,31 градуса е в пустинята сега,18.00 ,ч.

Общи условия

Активация на акаунт