Тунис/Тема 3/

• 80 045
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря Редеми, това за картите е добро уточнение.
Ние така или иначе искаме Сахара да я платим предварително, а другите ще ги помислим на място.

# 526
Динари от къде е по-добре да се сменят ?

# 527
Аз си ползвам интернет от AIralo, ако телефона ви поддържа еСим. Купих си 1 гигабайт от тук за 4, 5 $, инсталирах я, и още с кацането на самолета си я пуснах и всичко работеше перфектно. Когато отидохме в хотела си ползвах техния нет, моя само за съобщения извън хотела. Ако искате повече инфо, пишете ми на ЛС.

# 528
  • Варна и...духом на Босфора
Да,само Интернет,като паспорта си представяте.
В хотелите има WiFi.
В зоните около басейна,лобито,за всеки хотел е различно.
В пустинята на някои места няма връзка, естествено 😁
В двата хотела в Сахара, особено в Рас Ел Хаин WiFi e много силен,има и в стаите даже.

За разговори не- да не вземете да звъните- гаджета маджета😆😀😁,една минута е 7 лева.

Вчера към Кебили имахме и дъжд,а преди три дни в Нефта беше валяло доста,това се случва толкова рядко тук,на 5 години веднъж,а сега за седмица два пъти.

Динари на рецепция в хотела,срещу издаден документ.

Изгрева преди два часа,в последният августовски ден.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 13:38 от redemi

# 529
  • София
Някой има ли впечатления за екскурзията от Джерба за Ксар Гилан?
Дълго ли се пътува и заслужава ли си?

# 530
Ако някой е почивал скоро в хотел CLUB NOVOSTAR DAR KHAYAM в Хамамет да сподели впечатления за хотела.

# 531
На нас ни предстои почивка до о.Джерба. Как стои въпроса със сим картите там? Мога ли да закупя такава онлайн?

# 532
  • София
Ние си купихме на летището без проблем

# 533
Аз имам едно по-различно питане.
Чартърът ни беше с България Еър. На връщане ни счупиха единия куфар. Пуснахме рекламация на летището и попълнихме онлайн документи за жалба на сайта на превозвача. Минаха повече от 2 месеца и нищо. Не вдигат телефона, не отговарят на мейли. На някого случвало ли се е и какво мога да направя, освен да се обърна към КЗП?

# 534
Нашият полет с Емералд излетя и кацна навреме - голяма похвала за това. Тунис е прекрасен, ако имаш поне малко афинитет и интерес към арабската история, култура, архитектура, начин на живот. Изненада ме колко зеленина има - толкова се чудих защо арабите от Залива го наричат “зеленият Тунис”. Изненадах се малко кооолко адски брутално мръсно е. Сякаш по-мръсно от Египет.
Тунис добре. Пакетът който продаваме в България - трагедия.
Допълнителните екскурзии и услуги от агенцията са тотален скам, не се лъжете, и хем сме патили и пак се набълбукахме. Едно ти говори продавачката наречена гид, друго излиза -измама таласо на другия край на света, на място го разбираш истинския ценоразпис като са те лангъркали в прашно жешко раздрънкано такси половин час “прайвит трансфер” и вече няма накъде, плащаш. Трипове - всичко е на руски - уж плащаш тия стотици евра за български тур, но не би, няма бг превод (за английски си буквите през viator и подобни нормални тур.платформи)
Местни гидове частни говорят и руски и английски и дори от хотела от рецепция да наемете, пак на половина цена излиза от “вашата” агенция, на която плащаш в пъти повече уж за български.
За хотел и храна (т нар ол инклузив 🤣🤣🤣) няма да коментирам - дъното си има ново име (който хейти хотелите AI в България, да дойде тук)
Като цяло тактиката тук е слагаш пръст на всичко, което си предплатил на бг агенцията/оператора, вадиш пачките (тук са местната валута се получава на пачки Simple Smile и почваш от нулата да кихаш наляво надясно и ще си изкараш екстра, защото не е скъпо и хората са услужливи и любезни /за пари /. Какво ли не се плаща допълнително щото “не е включено в пакета”. Отделно бакшишите са кинг - бармани, камериерки, сервитьори, шофьори, на ръце те носят, кеш из кинг.
Извод - напълно безполезно и безсмислено пътуване с агенция АКО си намериш удобни полети.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:41 от Doro

# 535
Нашият полет с Емералд излетя и кацна навреме - голяма похвала за това. Тунис е прекрасен, ако имаш поне малко афинитет и интерес към арабската история, култура, архитектура, начин на живот. Изненада ме колко зеленина има - толкова се чудих защо арабите от Залива го наричат “зеленият Тунис”. Изненадах се малко кооолко адски брутално мръсно е. Сякаш по-мръсно от Египет.
Тунис добре. Пакетът който продаваме в България - трагедия.
Допълнителните екскурзии и услуги от агенцията са тотален скам, не се лъжете, и хем сме патили и пак се набълбукахме. Едно ти говори продавачката наречена гид, друго излиза -измама таласо на другия край на света, на място го разбираш истинския ценоразпис като са те лангъркали в прашно жешко раздрънкано такси половин час “прайвит трансфер” и вече няма накъде, плащаш. Трипове - всичко е на руски - уж плащаш тия стотици евра за български тур, но не би, няма бг превод (за английски си буквите през viator и подобни нормални тур.платформи)
Местни гидове частни говорят и руски и английски и дори от хотела от рецепция да наемете, пак на половина цена излиза от “вашата” агенция, на която плащаш в пъти повече уж за български.
За хотел и храна (т нар ол инклузив 🤣🤣🤣) няма да коментирам - дъното си има ново име (който хейти хотелите AI в България, да дойде тук)
Като цяло тактиката тук е слагаш пръст на всичко, което си предплатил на бг агенцията/оператора, вадиш пачките (тук са местната валута се получава на пачки Simple Smile и почваш от нулата да кихаш наляво надясно и ще си изкараш екстра, защото не е скъпо и хората са услужливи и любезни /за пари /. Какво ли не се плаща допълнително щото “не е включено в пакета”. Отделно бакшишите са кинг - бармани, камериерки, сервитьори, шофьори, на ръце те носят, кеш из кинг.
Извод - напълно безполезно и безсмислено пътуване с агенция АКО си намериш удобни полети.
Може ли да споделите в кой град бяхте и хотел?Предстои ни следващата седмица пътуване с Емералд

# 536
Мисля, че Емералд са проблемният тур оператор с гидове на руски (и в други държави го прочетох), и с по-кофти хотели. Сега ми излиза някакво предложение за Нова Година с Емералд и Гергана Стоянова и dj от България хахахахахаха. Да избягаш чак в Тунис, но пак да ти докарат dj, да ти пуска българска чалга.... мерси! А може и на руски... Сякаш няма арабски dj и арабска музика за партита.

Държа да кажа, че с абакс гидовете бяха на чист български език, някои местни дори си бяха направили труда да говорят перфектен български, отделно имаше и българи гидове там.

# 537
Да ви кажа Азис на басейна в Хамамет си е екстра, на бг басейн би ме дразнил, но тук - не ме. И без това хотелът е пълен с местни (или съседи, не знам) та чалгата много им харесва и много им ходи, казват “dance music”😁

Ние сме в Сол Азур с огромна стая и уникална гледка/прилагам/, има 2 такива стаи в хотела. Но извън стаята е кофти - амортизиран, слаби климатици все едно ги няма, 2 асансьора единият постоянно се разваля, малък плаж нищо общо със снимките от хотела. Интернетът на хотелския WiFi e….joke. Добре че си купихме карти от летището. Анимацията под всякаква и в трите хотела. Никъде няма сладолед, псевдо барове с никакви напитки, естествено няма коктейли, на баровете на басейните не се предлага бира ( !?) знам дали ще повярвате пием само вода и чат пат джин с тоник от “ол инклузива“, всичко останало  платени алкохол, кафе, наргиле.
По време на храненията е трудно, нямаш достъп до платен бар, свикнали сме по 2 чаши вино или по голяма бира вкъщи, тук щото е AI ти сипва сервитьор в чашки по 150 мл, е колко пъти да го викаш да досипва, трябва само до мен да стои 🤣
Храната е тесто + имитиращи. Зеле и безвкусни разядки. Плод 1-2 на ядене.  Ако щеш. СЕди гладен.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:13 от Doro

# 538
  • Beyond the Frontiers
А това си е читав хотел. Говоря с база за сравнение 100-тина хотела, които съм видяла в Тунис.

# 539
Преди дни платих за Бел Азур. Днес моя ми заяви, че няма да влиза във водата, защото имало акули. От компанията почнаха да мрънкат за ваксини против малария и западнонилска треска...🤪
Отзивите за хотела са полярни. Вече не знам какво да очаквам, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт